Op1 zwijgt tegen Pete Hoekstra over racisme: ‘Gênant’

Geplaatst op zo 31 mei 2020 om 10:00

Er zijn in de Verenigde Staten veel rellen uitgebroken na het zoveelste incident met racistisch politiegeweld. Bij afwezigheid van Eva Jinek zat de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra zaterdagavond aan tafel bij Op1 om over de onrust in zijn thuisland te praten. Het stoorde kijkers van Op1 dat presentatoren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel in hun gesprek met Hoekstra niet één keer het woord racisme hebben laten vallen. “13 minuten lang gemiste kansen“, klinkt het.

UvA-professor Jan Overwijk: “Ronduit bizar gesprek. De man wordt geïnterviewd alsof hij slachtoffer is. ‘Hoe gaat het met uw dochter? Vindt u de plunderingen ook vervelend?’ Institutioneel racisme wordt niet genoemd noch wordt er gevraagd naar Trumps racistische politiek. Uitleg wordt geslikt als zoete koek.

TV Makelaar-diva Sylvana Simons: “Ik moest af en toe pauzeren en mijn verbijstering wegschudden. Wat een dieptepunt in de Nederlandse journalistiek, zeg Op1.

Econoom Jos Fransen: “Mooi man, Pete Hoekstra die voor gelijke kansen pleit bij Op1. En weer niemand door ff doorvraagt. ‘Maar Pete, die kansen moeten ze wel zelf grijpen volgens jou, toch?’ :) Mensen ‘voelen’ zich achtergesteld. Let wel: ‘voelen’….

Schrijver Leo Lewin: “Ambassadeur Pete Hoekstra kwam makkelijk weg bij Op1. Niemand die hem aansprak op het institutionele racisme in de Verenigde Staten dat ten grondslag ligt aan buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

Acteur Maarten Hopman: “10 minuten lang interview met Pete Hoekstra over de situatie in Amerika. Het woord ‘racisme’ is letterlijk geen één keer genoemd. Droevig, ongemakkelijk en zeer gênant.

Een fragment:

Foto: NPO
99 Reacties op “Op1 zwijgt tegen Pete Hoekstra over racisme: ‘Gênant’”


 1. Zomaar

  Je weet natuurlijk niet onder welke voorwaarden vooraf hij is aangeschoven.
  Officieel bestaat racisme niet in de VS.

 2. Tsja

  Dit kritiekloze flutprogramma toch ook weer. Waarom kijken 1,2 miljoen schapen hiernaar? Inhoudelijk slecht en ook nog eens slecht gepresenteerd. Ongelofelijk.

 3. Captain Caveman

  En in NL zijn alleen blanke mannen racistisch. De rest is slachtoffer van gemiste kansen en discriminatie volgens de toonaangevende media.

 4. Curryworst

  Als er geen n eger gedood zou zijn door een Amerikaanse agent dan had je Silly Simons niet gehoord.
  Dus zijn d0od is haar brood.

 5. Kees

  Op1 was gisteravond van Omroep Max, de oudere bejaarde kijkers interesseert het geen moer, die zijn dan allang in slaap gevallen!

 6. Joop

  Net zo hit als de Lego Show!

  Laat dat gezeur in USA, China, Rusland, Afrika,
  ….,

  Wat leven wij in de goed land !!!

 7. Anouk

  Hoezo racisme, Omdat het een zwarte is? Hou toch op.. goed gedaan Charles en Carry.. niet over praten.. ze plunderen de boel daar.. zie je wat voor volk het is, dieven en raddraaiers

 8. Curryworst

  Al zou er in Op1 wél naar gevraagd zijn… (Een dag niet gedeugd is een dag niet geleefd niet waar?)
  Wat dan nog?
  Dan had het twitterlegioen zich vervolgens weer boos kunnen maken om het feit dat Hoekstra eromheen draait of omdat hij niet de antwoorden geeft die de boosmensen willen horen.

 9. Jacq

  Begin zelf een omroep !

  Ieder bedient zijn volk

 10. KlimaatOptimist

  “TV Makelaar-diva Sylvana Simons”

  Hahaha, hilarisch MC!!

  Gister hoorde ik iets op de radio en dat was wel een interessant.. Want hoe vaak, en hoeveel BLANKE mannen worden net zó aangepakt door agenten in Amerika??
  Volgens mij pakt de politie, en schiet de politie net zo hard een BLANKE man dood, alleen hoor je hier minder over..

  Het is gewoon een feit dat er in bepaalde wijken veel donkere mensen wonen die ook nog is laag op de ladder staan qua inkomen met als resultaat dat ze ook vaker dingen doen die niet mogen én dus met de politie in aanraking komen..

  Je kan niet ontkennen dat er daar veel meer racisme is, maar het is niet zo zwart wit als de media ons hier doen willen geloven.. Er zijn in Amerika grote problemen wat betreft achterstandswijken en dat zorgt voor veel escalaties, dag in dag uit..

 11. GrijzePilion

  Nee, had je anders verwacht van een gesprek met iemand die AmeriKKKa representeert?

  Moet je toch anderen voor uit de kast halen

  AmeriKKKa staat in brand, en terecht

 12. Barco Morsato

  Aaaahhh mevrouw Simons ziet ook weer een kans om een duit in het verbijstering zakje te doen…
  Blijf het apart vinden dat iemand die via dansen en TMF clipjes aan elkaar praten, iedere keer de aandacht kan krijgen.

  Wat er gebeurd is, is zeker niet goed te praten maar vraagt niemand zich waarom het gebeurd is? En dat mevrouw Simons ook niks meldt over het feit dat dezelfde mensen op dit moment met 100% korting overal aan het winkelen zijn, wat totaal de aandacht weg neemt van de trieste gebeurtenis.

 13. Geox

  Plunderaars en gefrustreerde mensen in Amerika ruiken hun kans om te stelen en te vernielen. Hier hadden ze al een tijd op gehoopt.

  De mensen die nu uit geveinsde frustratie rellen en geweld plegen hebben een gemiddeld te laag iq om op een legale manier succesvol te zijn. Dat is de enige echte verklaring. Dan maar spullen kapot maken.

 14. CB

  Volgende keer toch maar weer bij Eva?

 15. David

  @KlimaatOptimist : Kom met cijfers en feiten. Aan opmerkingen zoals “volgens mij” hebben we niets.
  Feit is dat keer op keer in Amerika zwarten anders behandeld worden door de politie. Ik begrijp de woede van hen. Die woede wordt steeds groter bij elk volgend incident. En zolang er structureel niets veranderd daar dan zal het elke volgende keer nog verder uit de hand lopen.

 16. GrijzePilion

  @Geox

  Ik kan het ze niet kwalijk nemen. AmeriKKKa is een broeinest van ellende en het werd de hoogste tijd dat de boel eens kort en klein wordt geslagen daar.

 17. Geox

  @GrijzePilion

  Jij bent dus ook een onderontwikkelde frustie met een te laag iq die niets anders kan dan spullen van een ander kapot maken. Jammer.

 18. Geox

  David, je baseert je mening op selectieve beelden en selectieve verslaggeving.

 19. Mappy

  Die agent die George z’n knie 3 minuten lang op zijn keel zette is wat mij betreft
  een moordenaar en moet levenslang de cel in.
  Er is een hele boel fout in de US en dit komt nu in corana tijd nog meer aan het licht.
  Eest moet die fake excuus van een president weg en dan moet er iemand komen met daadkracht die de wapenwet wijzigt, foute agenten aanpakt en ervoor zorgt dat de US weer wat meer united wordt. En doe ook wat aan die armoede, de gezondheidsverzekering etc.
  Het is toch niet te geloven dat in een land met 400 miljoen bewoners geen goedkope verzekering kan worden opgezet.

 20. Emiel

  Tja… dat is het niveau van OP1, maar ook van M, DWDD, Opsporing verzocht en ga zo maar door. De NPO (vooral de topvrouw) zijn bang voor represailles.
  Iedereen is te bang zijn vingers er aan te branden.
  Maar..ja.. die mensen met een SKO kastje boeit het toch niet, ze kijken toch wel naar (wat iedereen zegt) dieptepunt in de Nederland, de journalistiek van OP1.

 21. Geox

  Mappy, een te laag iq bij grote groepen kun je niet veranderen.
  Armoedige en boze mensen zal je altijd houden.

 22. Jos

  Deze verschrikkelijke buikspreekpop gewoon niet uitnodigen..

 23. Geox

  Mijn IQ is niet te meten want het ontbreekt bij mij aangezien ik achter in de rij stond bij het uitdelen er van.

 24. Lilly Labiamus

  Ach Sylvana. Neukt zich omhoog via witte rijke mannen. Is niks en wordt niks met deze Seksquiz on the Beach-presentatrice.

 25. @10:56

  Ja, nu de argumenten ontbreken moet je persoonlijk worden en gaan schelden.
  Dat is kenmerkend voor mensen die het niet met inhoud kunnen.

 26. Noes

  Die rellen zullen straks ook wel weer gaan overwaaien naar Nederland.

 27. Huismaker

  Alle plunderaars zijn slachtoffers geworden.
  Alle blanke (witte) mannen zijn daders.

  Wat die agent heeft gedaan is natuurlijk walgelijk. Maar zoals eerder krijg je carte blanche om winkels (vaak eigendom van Aziaten !) volledig om zeep te helpen. Vorige keer werd een blanke/witte chauffeur live op tv gelyncht. En ook nu werd een blanke/witte man in elkaar geslagen vanwege zijn huidskleur.

 28. Fatima

  Nodig hem niet uit,hij heeft toch niks te melden en op1 durft niks te vragen.

 29. GrijzePilion

  @ Geox nee hoor. Maar wie niet horen wilt moet maar voelen. En dat is wat er nu gebeurt. Prima zaak. AmeriKKKa heeft grote schoonmaak nodig

 30. Pizzagate

  Wat een gestoorde mensen

 31. Jacques

  Wat vindt Ab er eigenlijk van?

 32. Geox

  @GrijzePilion

  Een schoonmaak door winkeliers te beroven, mensen in elkaar te slaan en gebouwen in brand te steken.

  Ik weet niet wat voor maatschappij jij in gedachten heb. LOL

 33. joost

  Ben zelf veel in Amerika geweest en lees toch dat veel reacties hier ongenuanceerd zijn. De meeste Nederlanders weten eigenlijk niet zoveel van Amerika, dan een aantal vooringenomen meningen van vooral linkse journalisten.
  15% van de Amerikaanse bevolking is afro-Amerikaans;
  85% dus niet.
  De politie is in tegenstelling tot b.v. de Nederlandse keihard ( in dit geval veel te hard, maar komt ook voor in ons land hoor! ) De criminaliteit in Amerika is ook veel harder en gewelddadiger, omdat iedereen ongestraft met een wapen rond kan lopen. Maar dat is nu eenmaal hun cultuur.
  Wel vind ik dat de politie in Amerika eens beter opgeleid moet worden en dat het vermoorden van mensen, die kansloos op de grond liggen geheel niet kan .
  De politie man die dit deed komt dan ook terecht voor de rechter.
  Maar ambassadeur Hoekstra kan het niet over racisme hebben, omdat hij ook rekening moet houden met de samenstelling van de bevolking.
  De overgrote meerderheid van de Amerikanen zijn tegen racisme, net als in Nederland.
  Het is mij te gemakkelijk om als Nederlanders altijd maar weer met dat vingertje te wijzen en figuren als die mevr. Simons denken dat zij daar munt uit kunnen slaan voor eigen gewin.

 34. GrijzePilion

  @Geox

  Jouw mening boeit mij niet zoveel

 35. Geox

  Geniet beter heb schijt aan de anderhalve meter

 36. Geox

  GrijzePilion, lastig hè, wanneer je zonder inhoudelijke argumenten zit.

 37. GrijzePilion

  Groot deel van Amerika is labiel. Daardoor heb je grote kans op mensen als Donald Trump in het Witte Huis

 38. Geox

  GrijzePillion, je roept maar wat zonder enige onderbouwing.

  Dat is dom gedrag.

 39. GrijzePilion

  Bij Geox is intelligentie niet aangetroffen

 40. Perry

  @KlimaatOptimist. “Volgens mij”? Joh, wat jij denkt doet er helemaal niets toe. Zoek gewoon de feiten op. Het aantal blanken dat door de Amerikaanse politie wordt doodgeschoten is ongeveer gelijk aan het aantal niet-blanken. Ruim 70% van de Amerikanen is blank, dus als niet-blanke heb je in de VS meer dan tweemaal zoveel kans om doodgeschoten te worden door de politie dan een blanke.

 41. ome H

  @Joost
  “Maar ambassadeur Hoekstra kan het niet over racisme hebben, omdat hij ook rekening moet houden met de samenstelling van de bevolking.”

  Dit begrijp ik niet helemaal …

 42. Thierry B.

  Reken maar onder voorwaarden.

 43. Mispoes

  Waar Amerika in doorschiet komt Nederland tekort.
  Nederland is veel te soft.

 44. KlimaatOptimist

  @ Perry

  Wat ik denk doet er ook niet toe, maar vind het wel lekker om hier even te zeggen wat ik denk.. ;-)
  Maar goed, ik zeg ook niet dat er geen racisme is, maar dat komt wel ergens vandaan..
  Als donkere, en latino’s minder kansen krijgen, en daardoor minder goed meedraaien, dan heb je een probleem..
  Maar het geeft niet alleen met kansen te maken, het zal ook wel aan het IQ liggen en daar is niets racistisch aan.. Ben zelf donker..

  Het zijn FEITEN dat Aziaten slimmer zijn dan blanken, blanken slimmer zijn donkere, en donkere weer slimmer dan hispanics..
  Belangrijk is ook waar je wieg staat en in wat voor omgeving..
  Als je dat weet, misschien moeten ze daar wat aan gaan doen in Amerika..
  Begin met structureel goed onderwijs in de achterstandswijken en erken de problemen..

  En net zoals hier in Nederland, de grenzen dicht..
  Je moet niet dweilen met de kraan open…

 45. Donald Dumb

  Tja. Er mogen best dingen gezegd worden.
  Het echte geluid over VS en haar inwoners.
  Een racistisch, triggerhappy volk.
  Een frustatie, een verkeerde blik en je wordt neergeknald…

 46. Marc

  KlimaatOptimist

  Heb je ook een bron voor die uit je duim gezogen feiten? Ik ben deels Aziatisch. Ben ik nu slimmer dan de gemiddelde Nederlander? Hispanics zijn mensen gelieerd met de Spaanse cultuur, taal enz. Dus in Frankrijk zijn ze nog slim, want blank, maar zo gauw je de grens met Spanje passeert word je omgeven door mensen die dommer zijn dan dondere mensen. Even doorrijden tot in Portugal, waar ze weer twee treden hoger staan op de slimheids-ladder. Interessant. En als ik Spaans leer, word ik dan ook dommer, of hoe werkt dat?

 47. X

  @David: Geheel mee eens!

 48. Donald Dumb

  Ook best opvallend dat de grote bekende ‘mass shootings’ gepleegd zijn door (boze) blanke mannen…
  Overigens is vuurwapengeweld in VS een.dagelijks fenomeen…
  Die Hoekstra begreep maar niet dat wij geen vuurwapens in huis hebben en dat je zonder die dingen ook dingen kan oplossen…

 49. Lappie Blikmans

  Hoekstra denkt ook dat hier politici in de fik worden gestoken. Als je dat soort onzin gelooft is het wel logisch dat je niet begrijpt dat wij geen vuurwapens hebben.

 50. GrijzePilion

  Oh oh Geox, al die blablabla van jou.

  Net zo’n goedprater als die blonde idool van jou in dat witte huis in AmeriKKKa.

  Al genoeg wapens opgeslagen om jezelf te verdedigen tegen die enge mensen uit de Bijlmer?

 51. Donald Dumb

  Hoezo heeft deze zaak iets met racisme te maken?

 52. Huismaker

  Donald Dumb is onze vaste nеger lover.

 53. Donald Dumb

  Hoezo? Dat begrijp je zelf niet, naamgenoot?

 54. Huismaker

  Ik ben je naamgenoot niet.

 55. Adrian

  Mensen ,eisen. Op1 is gewoon een slecht nieuwsprogamma. Zijn ook geen echte journalisten die de vragen stellen..Is er maar een die kritische vragen kon stellen en dat is Jinek.. Pauw kant het ook maar is de laatste tijd te soft geworden.

 56. Donald Dumb

  @Domme Perry

  Als niet-blanken inderdaad vaker worden neergeschoten (niet dit geval), is dat ook wel logisch aangzien ze relatief gezien ook vaker in aanraking komen met de politie, vooral wat betreft geweldsdelicten. Mr. Floyd werd ook aangehouden omdat hij verdacht werd van een misdrijf.

 57. Donald Dumb

  @Nep Donald Dumb

  Leg dan uit. Hoe speelde racisme een rol?

 58. Donald Dumb

  Ach gelukkig zijn die agenten ontslagen en aangeklaagd.
  Nu maar hopen dat ze niet tussen zwarten komen te zitten in de gevangenis…

 59. Perry

  @Donald Dumb 14:18. Om het even echt zwart-wit te maken (dus zonder Latino’s, Aziaten enz.):

  76% van de Amerikanen is blank.
  13% van de Amerikanen is zwart.
  Er zijn dus 5,8 keer zoveel blanken als zwarten.

  Van 2017 t/m 2020 zijn er in de VS omgekomen door politievuur:
  1268 blanken.
  698 zwarten.
  Dus 1,8 keer zoveel blanken als zwarten. (Verhoudingsgewijs ruim 3 keer zoveel zwarten als blanken.)

 60. Saskia

  @Perry
  De gevangenissen in Amerika zitten vol met zwarten. Zeker ook discriminatie?
  Of zijn zwarten gewoon veel minder geciviliseerd dan blanken?

 61. Donald Dumb

  @Domme Perry

  Wat doen die percentages die je geeft ertoe? Zoals ik al zei, het gaat erom hoe vaak zwarten in aanraking komen met de politie, met name wat betreft geweldsdelicten.

 62. Stanislav

  Freggel Sylvana komt alleen nog onder haar steen vandaan gekropen als ze blanken voor racist uit kan maken.

 63. Donald Dumb

  @Nep Donald Dumb

  Oké, dus het heeft niks met racisme te maken. Zoals ik al dacht.

 64. Donald Dumb

  Naamgenoot 14 .44

  Het heeft alles te maken met racisme.
  En ik zag eerder iets met grenzen dicht.
  Raar voor VS, want dat land barst van de immigranten.
  Het is opgebouwd door immigranten vroeger.
  Door blanke, zwarte én gele mensen…

 65. Ronnie

  Mc wat zijn jullie toch een stelletje azijn zeikers.

 66. Perry

  @Saskia. Het heeft deels met discriminatie te maken, ja. Het is heel simpel. Als jij een zoon en een dochter hebt die beiden elke dag een koekje stelen en je doorzoekt elke dag alleen de kamer van je dochter dan zal je dochter vaker straf krijgen voor het stelen van een koekje. Dat wil niet zeggen dat je zoon niet of minder steelt. Als de gevangenissen vol zwarten zitten, zoals jij zegt, hoeft dat dus niet te betekenen dat ze minder geciviliceerd zijn. Ik zeg overigens niet dat dat ook daadwerkelijk niet zo is en ik hoop dat je mijn voorbeeld op waarde weet te schatten. Maar als jij blank bent zul je dat in ieder geval beter kunnen dan een zwarte, nietwaar Saskia?

 67. chris?

  Inderdaad, Hoekstra kwam er te gemakkelijk vanaf.

 68. Donald Dumb

  @Nep Donald Dumb

  Een hoop gebrabbel weer van jou. Niks wat je zei wijst erop dat dit incident met racisme te maken heeft. Wat ik dus al zei.

 69. Toon

  Charles Groenhuijsen vind dat er te veel aandacht is voor het negatieve nieuws in de media. Vandaar dat hij het in het gesprek met Pete Hoekstra een beetje positief wilde houden.

 70. Donald Dumb

  Nee jij vind het geen racisme, naamgenoot 16.24
  Wat maakt het geen racisme dan?
  Velen anderen wel en in VS ook.
  Die agenten zijn niet voor niks ontslagen…

 71. Donald Dumb

  @Domme Perry

  Waarschijnlijker is dat de kamer van dochterlief wordt onderzocht, omdat gebleken is dat ze vaker een koekje steelt dan zoonlief.

 72. Donald Dumb

  Toon.

  Dus het moet maar niet besproken worden
  Met Hoekstra kan je niet over het mooie weer gaan babbelen.
  Daarvoor is er teveel aan de hand in zijn land…

 73. Donald Dumb

  @Nep Donald Dumb

  De agenten zijn niet ontslagen wegens racisme. Het is aan jou om te bewijzen dat dit incident iets met racisme te maken heeft, niet aan mij om te bewijzen dat het niet zo is. Kom op.

 74. Donald Dumb

  Naamgenoot. Jawel. Het wordt afgedaan als racistisch geweldincident
  Dus aan jou om het tegendeel te bewijzen waarom er geen sprake is van racisme…

 75. Toon

  @Donald Dumb 16:34, ik bedoelde het cynisch. Ben het met je eens.

 76. Donald Dumb

  Toon. Oke.

  Blijft het erg dat men het niet wil bespreken.
  Men is nooit kritisch op VS…is dat nog steeds een taboe ofzo?

 77. Donald Dumb

  @Nep Donald Dumb

  Ben jij nou echt zo dom? Het is overduidelijk aan degenen die het afdoen als “racistisch geweldincident” om te bewijzen dat het zo is.

 78. HadieDave

  Die Hoekstra is toch gewoon een buikspreekpop van Trump.

 79. HadieDave

  “The Washington Post telde in 2015 990 Amerikanen die door de politie zijn doodgeschoten. The Guardian telde ook mensen mee die door andersoortig geweld van de politie zijn omgekomen, bijvoorbeeld door een taser. De krant kwam op die manier uit op 1.147 doden door politiegeweld. Voor 2016 staat de teller van The Post op 522 doden en die van The Guardian op 586.
  Verreweg de meeste doden zijn wit. Vorig jaar vielen er volgens The Washington Post 494 witte en 258 zwarte doden. The Guardian telde 581 witte en 306 zwarte doden. Maar omdat er meer witte dan zwarte Amerikanen zijn, komen er relatief meer zwarten om door politiegeweld. De kans dat zwarten door een politiekogel gedood worden, is tweëeneenhalf keer zo groot”.

 80. OOST*

  Sylvana Simons heeft vanmiddag de Lidl geplunderd, zó boos is ze.

 81. Donald Dumb

  Oost*

  Ja hoor, vast…

 82. Wijze van Zion

  Quid pro quo: zo hoor je hier het woord “marokkanen (en hun racisme) ” niet……

 83. critikast

  Zelfs Groenhuijzen werd vakkundig ingepakt door die enge ambassadeur. Trump en Hoekstra, van hetzelfde laken een pak !

 84. anoniem

  Racisme is zooo 1940…

 85. Geert de Jonge

  Pete Hoekstra, een ex-Nederlander, die de belangen van zijn president Donald Trump moet verdedigen. Dat is de taak van een ambassadeur. Dat de presentatoren van Op1 niet hebben gewezen op de rascistische situatie in de Verenigde Staten dat met name wordt geved door de president Donald Trump zelf, hoeft niet aan de redactie en presentatoren van het programma te liggen. De ambassadeur van de Verenigde State n kan dat ook hebben bedongen dat hij daar niet over wil praten. de presentatoren van dienst | Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel | hadden dat dan wel moeten melden aan de tv-kijkers. Hoe dan ook als je het rieel bekijk hadden ze Pete Hoestra nooit moeten uitnodigen. Hij verdedigt immers een president die wat goed gaat in zijn land hij zijn borst vooruit steekt en wat mis gaat geeft hij het buitenland de schuld of een wereldorganisatie. Hopelijk wordt de wereld verlost van deze rascistische president.

 86. Donald Dumb

  Gek trouwens dat Trump zo ageert tegen immigranten.
  Zijn eigen vrouw is er een…
  Zijn grootouders waren immigranten…

 87. Momo

  @Donald Dumb 1:34

  Trump heeft geen problemen met LEGALE immigranten.

 88. Momo

  @Gore Jongen

  Ondertussen geeft Antifa-tuig zoals jij Trump OVERAL de schuld van. Het Wuhan-virus, de dood van Georgd Floyd, etc. Kijk eerst eens even in de spiegel met die lelijke kop van je.

 89. Donald Dumb

  Zou nogal raar wezen, Momo.
  VS heeft haar huidige bestaan te danken aan immigranten.
  Je hebt Italiaanse, Ierse, Nederlandse, Duitse( waar hij zelf toe behoort), Aziatische, Spaanse gemeenschappen in VS.
  De oorspronkelijke bewoners van het land zijn verdreven en weggestopt…

 90. Zwarte Piet Pannelap

  @Currywurst 10:11
  Daar zeg je wat! Helemaal gelijk in. Sylvana S leeft ervan. Maar dat geldt voor de hele black privileged European society. Deze groep, waaronder KOZWP (kick out zwarte piet), Humberto Tan, staat altijd graag aan de zijkant te roepen. Daadwerkelijk iets doen aan de situatie in hun ‘beloofde land, USA, gaat ze te ver. Liever lekker blijven onderdompelen in hun luilekkerleven in Nederland.

 91. Arie Schoenlepel

  @Donald Dump,
  Was het maar waar dat ze ‘alleen’ verdreven en weggestopt zouden zijn. De oorspronkelijke bewoners zijn in grote getale afgeslacht. Zelfde als in zuid Amerika en Australië.

 92. Perry

  @Momo. Zijn vrouw wás een illegale immigrant!

 93. Fikkie

  Hoekstra en zijn baas Trump zijn de grootste racisten denkbaar die momenteel op aarde rondlopen. Dan komen wat mij betreft Kick out Zwarte Piet op de tweede plaats. En op de derde plaats de dictator Bolsanaro uit Brazilië.

 94. Momo

  @Donald Dumb 2:38

  Jij bent nogal raar. Wat heeft dat te maken met het moderne Amerika waarin betere controle over immigratie nodig is?

 95. Momo

  @Perry

  Tuurlijk, en Obama is niet in Amerika geboren, toch???

 96. Icare

  Zie je het al voor je in Nederland, Marokkanen met strafbladen van 8 kantjes die door politiegeweld om het leven komen en vervolgens de maatschappij en witte Nederlanders beschuldigen van systematisch racisme? Ze praten altijd over “Us blacks” dus ook de criminelen zolang ze maar zwart zijn is het “one of ours”.

 97. Ron

  @Icare: hou je teringsmoel.

 98. vd Berg

  @Arie Schoenlepel – En terecht!

 99. Perry

  @Momo. Ik weet niet wat Obama ermee te maken heeft, maar hij is geboren in de VS. Dat kun je gewoon opzoeken. Melanija Knavs heeft in ’96 illegaal in de VS gewerkt onder een zogeheten “visitor visa”, wat dus geen werkvisum is. Haar huur werd betaald door het modellenbureau waarvoor ze dus illegaal werkte. Ook dat kun je gewoon opzoeken. Op papier mag haar Amerikaanse nationaliteit worden ingetrokken vanwege deze overtreding, al zal dat uiteraard niet meer gebeuren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.