Sophie Hilbrand wil Op1 ook vijf dagen per week doen

Sophie Hilbrand staat er best voor open om Op1 vijf avonden per week te presenteren, als ze haar daarvoor zouden vragen. Dat zegt de BNNVARA-presentatrice in gesprek met Veronica Magazine. Dagelijks presenteren lijkt Hilbrand best wel interessant. “Het lijkt me leuk dat je dan de baas wordt, tenminste, daar ga ik vanuit. Maar wat we nu doen, langer in bepaalde onderwerpen duiken, daar hou ik ook van. Ik sluit het dus niet uit, maar ik vind het zo ook prima.”

Momenteel is Hilbrand alleen op vrijdagavond te zien in Op1. Ze presenteert de uitzendingen samen met Hugo Logtenberg. Wat dacht ze toen ze gevraagd werd? “Heel eerlijk? Ik dacht: wat is dit voor idioot idee, waar zijn ze mee bezig?

Al heel snel kwam het enthousiasme. “Er werd daarna verteld dat Hugo mijn duopresentator zou worden, maar ik kende hem helemaal niet. Ik ben met hem gaan lunchen, wat heel gezellig was, hij bleek superenthousiast en gedreven. Vervolgens deden we een test en niet veel later hoorden we dat we mochten beginnen. Dat vond ik leuk en nog steeds.”

Wat maakt hen anders dan andere duo’s? “Ons streven is om het nieuws van de dag niet per se leading te laten zijn. We hebben liever dat het over dingen gaat die we interessant vinden dan over iets wat toevallig actueel is.”

Waar Hilbrand open staat voor vijf avonden per week, lijkt het goed mogelijk dat ze na de zomer genoegen moet nemen met nul keer per week. BNNVARA moet een uitzendavond inleveren aan VPRO en dat betekent dat één van de BNNVARA-duo’s het veld moet ruimen.

Foto: Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen