BNNVARA levert Op1-avond in, welk duo ligt eruit?

Geplaatst op vr 22 mei 2020 om 8:00

De late talkshow Op1 gaat in de zomer terug naar vijf uitzendingen per week en de VPRO wordt één van de deelnemende omroepen. Daardoor verliest BNNVARA niet alleen de zondageditie, maar ook de vrijdageditie. Dat bevestigen bronnen rondom het programma aan De Telegraaf en RTL Boulevard. Het lijkt erop dat de omroep – naast het tijdelijke zondagduo Jeroen Pauw en Fidan Ekiz – één presentatieduo moet inleveren. Ligt het vrijdagduo Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand eruit?

BNNVARA zou alleen de maandageditie met Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra overhouden. Het zou ook kunnen dat er bínnen de maandageditie van Op1 zal worden gerouleerd met presentatieduo’s.

Tv-kenner Rob Goossens: “Dit is vooral bij BNNVARA als een mokerslag geland. Een van de duo’s zal eruit moeten óf ze zullen moeten gaan rouleren, maar er zal hoe dan ook minder plek zijn voor BNNNVARA.

Wie gaan er namens de VPRO presenteren? De namen van Nadia Moussaid en Thomas Erdbrink worden genoemd. Moussaid kent de NPO-kijker al van talkshows, Erdbrink is bij het grote publiek bekend van Onze Man In Teheran.

Verder wordt Op1 weer ingekort tot 55 minuten, zeggen de bronnen. “Ingewijden stellen dat er nog met productiehuis TVBV over de begroting wordt gesteggeld. Belangrijke vraag is of de uitzendingen teruggebracht worden tot een uur, omdat de budgetten van programma’s goeddeels samenhangen met de lengte“, meldt De Telegraaf.

Foto: NPO
57 Reacties op “BNNVARA levert Op1-avond in, welk duo ligt eruit?”


 1. Fox Mulder

  Wie zullen het worden? Zou het zo graag willen weten. Ik ga hier kapot aan.

  Iemand koffie?

 2. Curryworst

  Met 1x per week kun je ook overwegen om van de vier presentatoren de twee besten te selecteren.
  Wat erop neer komt dat Erik Dijkstra sowieso zijn biezen kan pakken.
  Die zit er altijd bij alsof hij denkt ‘wat doe ik hier?’

 3. Bep

  Dat zou heel merkwaardig zijn want het vrijdag duo is veel beter
  dan het duo op de maandag.

 4. Duck

  Tv-kenner Rob Goossens zegt het dan zal het wel weer niet kloppen.

 5. Nils Holgersson

  Ze gaan vast rouleren.

  Kunnen die arme mensen ook eens met vakantie.

 6. Ard

  Erik en Willemijn, echt onder de maat voor Op1

 7. J.J. de Koningh

  Met het nieuwe presentatieduo Sylvana Simons en Volkert van der Graaf, de linkse smeerlappen van de VPRO kennende.

 8. HUGO

  Tv-kenner Rob Goossens: dan weet ik genoeg.

  Slot DWDD zal bij BNNVARA blijven en daar gaat een duo/persoon naar toe.

 9. Cora

  Ik vond het duo groenhuyzen/tenapel wel goed, maar de laatste uitzending met dit duo vond ik vreselijk. Tenapel zat zo hysterisch te schreeuwen dat ik afgehaakt ben. Zij wil Eva Jinek nadoen en naar dat mens kijk ik bijna nooit om haar geschreeuw. Het moeten bijzondere gasten zijn wil ik kijken.

 10. kees

  Wanneer gaan KRO/NRCV ook meedoen? Met Sven, de beste interviewer van Ned.

 11. Bertus V.

  Lachwekkend. Ze kunnen het allemaal niet.

 12. HUGO

  kees
  vr 22 mei 2020 om 8:25

  Die willen niet. Sven graait liever bij Jinek

 13. Piet Pannelap

  Er zijn maar een paar mensen die het aankunnen. Charles en Carrie. En Jeroen, maar die komt pas weer terug als de tweede Corona golf er is.

 14. A.M.

  Ik kan echt niet tegen die irritante stem van Willemijn, brrr.

 15. Eveline

  Los van welke omroep wanneer presenteert maar kan die vreselijke Giovanca eruit. Dat was niks, is niks en wordt niks behalve een beetje zingen.

 16. Dirk

  Erdbrink en Moussaid zou echt een prima duo zijn. Het andere duo zal wel iets Logtenberg worden, mogelijk met Veenhuizen. Hilbrand zou ook prima zijn, maar die heeft net als Dijkstra genoeg andere programma’s.

 17. Sender

  Logtenberg moet in ieder geval blijven. Laat de EO volledig uit het project stappen. Een journalist die zijn excuses aanbiedt aan wie dan ook (politici) verdient zijn plek niet.
  Moussaid moet wel het scherpe toontje (als in : Pit) weer terug krijgen. Dat past wellicht niet bij Mondo, maar mis ik toch zeer.
  Veenhoven kende ik goed van Radio 1 en was naar mijn idee destijds bij aanvang van Op1 mijn gedroomde kandidaat.
  Helaas, ze mag weg en ja Sofie doet het beter.
  Maar waarom zeg ik dit allemaal??? Ik kijk het programma nauwelijks nog. Te vaak heb ik mezelf gestoord toen Op1 al snel werd omgedoompt in Ab1. Toen had ik er genoeg van.
  Ik heb nog diverse keren een mailtje gestuurd om ook andere mensen, met een andere blik op corona aan het woord te laten. Niets mocht helpen. Inmiddels zag ik gisteravond in de promo dat de Hond en nog een kritisch iemand ten aanzien van corona er zou spreken.
  Maar heb het niet gezien, Op1 voelde voor mij te vaak als (FL)Op1.

 18. Sender

  Omgedoopt

 19. Arie Schoenlepel

  Misschien kunnen ze hysterische Eva🍺Jellinek uitnodigen als het gaat om over het ‘leed dat alcoholisme heet’ te praten. Eva🍺Engnek kan met Ab🍷 aanschuiven als ervaringsdeskundigen en vormt dan misschien ook nog leuk duootje.

 20. Milan

  En Beau helemaal ingestort, heel triest om te zien.

 21. Milan

  Ook al zijn de duo’s nog zo slecht, ze blijven boven het miljoen scoren.

 22. Tessa

  Snurkende bejaarden, Milan.

 23. Klaas Flink

  Doe Dijkstra maar weg, die kan nog niet eens fatsoenlijk van autocue lezen. En rouleer met die andere drie, komt wel goed. Het is toch ook niet zo dat Jeroen Pauw een instant succes was, moest het ook leren met Witteman samen, duurde ook effe. Terug naar een uurtje is ook net lang genoeg maar dat het weer moet vanwege de centen klinkt meteen weer zo armoeiig. Bolle Sven moet gewoon lekker bij Jinek blijven komen. Nou, zijn we er uit.

 24. Nessie T

  De mannelijke presentatoren zouden het heel goed alleen kunnen. Sterker nog, zonder de vrouwen zou Op1 opbloeien en inhoudelijk veel sterker worden. De vrouwen staan constant op de rem.

 25. HalloJumbo

  Die Hugo smakt altijd met zijn mond.

 26. HUGO

  Logisch dat BNN/VARA een avond gaat inleveren.

  Matthijs, Pauw en Klamer krijgen zeker ook hun uurtjes in het weekend.

 27. Hanna

  Haal die vreselijke Giovanca weg. Die bakt er helemaal niets van. Ze stelt kleutervragen en Thijs, Thijs is in combi met Ostiana ook niks.

 28. Carlo

  Die schreeuwlelijk van de woensdagavond mag weg.

 29. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  Gooi Hugo er maar uit, ook die EO chagrijn en dat zangeresje van de dinsdag, zet Sophie met Rick Nieman op de dinsdag. Klaar!

 30. Grover

  @Milan. Al zet je 2 apen in als presentatieduo, dan nog scoort Op1 1 miljoen kijkers. De gemiddelde Nederlander is snel tevreden.

 31. Bart

  Rob Goossens zegt het dus dan kun je er vanuit gaan dat er iets anders gebeurd.
  Deze man heeft nog nooit iets goed voorspelt.

 32. Talitha Muusse for president

  EO vervangen door AvroTros; Pieter Jan Hagens en Mieke van der Weij als presentatoren.

 33. Grote Grief

  Kijk bijna nooit meer, gister Maurice de Hond opnieuw, maar moest tijd inleveren omdat Paul Haenen programma kwam pluggen.
  Grappig genoeg had Beau onderwerp over duo’s en daar was de conclusie dat je elkaar moet versterken en ook fouten moet gunnen. Wat is een duo met 1,5 meter ertussen. Wat mij betreft een presentator per uitzending

 34. DeBinger

  RTL Crime
  26-12-2019 – 20:30 – Castle – 4.000 kijkers
  23-04-2020 – 20:30 – Castle – 15.000 kijkers
  30-04-2020 – 20:30 – Castle – 24.000 kijkers
  07-05-2020 – 20:30 – Castle – 15.000 kijkers
  14-05-2020 – 20:30 – Castle – Geen kijkers
  21-05-2020 – 20:30 – Castle – 13.000 kijkers

  Het blijft moeizaam gaan voor deze mooie serie.

 35. Anton

  Mijn voorkeur is Hugo en Sofie. Betrokken, vlot, helder vragen en alert doorvragen.

 36. Hugo

  Alle duo’s scoren goed, dus zo laten. Evt rouleren voor BNNVARA.
  NCRV heeft al M . AvroTros zou nog kunnen rouleren of gaan uitzenden als M op vakantie is

 37. Mick

  Verschrikkelijk dat Op1. Het decor van Pauw hergebruikt maar dan lelijk gemaakt. Een tafel waar je een tenniswedstrijd op kan spelen zo groot. Elke dag andere koppen als presentator en élke dag ‘Dit kindje is kneiterbesmet met Q-koorts, dus waar is de whiskey?’-meneer Ab Osterhaus.

  Eigenlijk is Ab de enige vastigheid in dit programma.

 38. Irene

  In de late talkshow Op 1 wordt inderdaad geschreeuwd door de meeste dames. Ook Dijkstra doet dat. Effect hiervan is dat men hysterisch presenteert en ik niet meer echt luister. Charles Groenhuysen blijft gelukkig zichzelf en dat geldt ook voor Sander Schimmelpennincx. Laten die vooral blijven!

 39. Wendy's dealertje

  Lijkt me niet heel erg moeilijk, erik en sophie eruit.

 40. Max

  Op1 is niet op alle dagen top, maar er gebeurt tenminste iets in de uitzending! Bij Beau weet je dat het een vreselijke linkse koorbal is met interviews die niet kritisch zijn en vol zit met valse emoties. Daarom kijken er zoveel vrouwen naar, de doelgroep van RTL.

 41. Jan

  Goede keuze van de VPRO om Erdbrink weer van stal te halen. Goeie interviewer, fijne presentator en, zo samen met Nadia Moussaid, een prettig en fris duo ok naar te kijken.

 42. Zomaar

  Met het verdwijnen van de zondagavond levert BNN-VARA 2 avonden in.

 43. zorro

  Ze hadden beter Eric Dijkstra eruit kunnen zetten want zijn prestaties zijn nul.

 44. teuntje

  Giovanca die is zooooooooo slecht niks zeggen alles Thijs laten doen nare stem fake houding er doorheen praten als ze iets wil zeggen steeds op de briefjes kijken alsof ze dr huiswerk niet heeft gedaan stomme opmerkingen enzzz.weg met die kneus niveau schoolkrant

 45. aammehoela

  Van mij mogen Nadia en Tom het overnemen. Wellicht kun je de duo’s combineren. Dus eentje van de maandag en eentje van de vrijdag-editie. Wellicht wordt er ook nog wel geswitcht van de avondinvulling, dus dinsdag naar de woensdag bv.

 46. Sabine

  Ik vind Willemijn en Erik het zwakst. Sophie is een van de besten dus die moet zeker blijven!

 47. robb

  WNL er ook uit met maar 50.000 leden en kroncrv er in of avrotros , de maandag er uit en de vrijdag moet blijven .

 48. Ad

  Kan iemand mij uitleggen waarom BNNVARA een andere, voorkeurspositie heeft dan de andere omroepen? En het hebben van een tijdslot is toch niet heilig?

 49. Wisselen

  Je kan wisselen of rouleren wat je wilt.
  Voor alle duo´s geldt het zelfde. Ze hebben totaal geen chemie met elkaar.
  Het gaat er allemaal heel amateuristisch aan toe.
  Maar ja, wat maakt het uit. Het kudde gedrag van de kastjes kijkers is inmiddels bekend, dus denkt men dat het goed gaat bij die talkshow.

 50. Hans bakermans

  Zo slecht zijn ze niet, doe het zelf maar eens, maar Eric mag wel wat serieuzer zijn, en waren pauw en jinek ook meteen goed?
  Groet hanssie

 51. Pipo

  Als er een keus is dan Giovanca eruit.
  Slechte interviewster, simpele vragen stellen en tot slot om 23.30 de mensen nog een fijne avond wensen……

 52. Annabella

  Zucht, ben je nou echt niet in staat eens met iets zínnigs te komen?! Die gênant domme, puberále kreet is inmiddels versleten, Tessa…🥴

 53. Ariane

  Die Erik Dijkstra is echt by far de slechtste presentator van OP1. Verlos ons van deze nietsnut.

 54. HBaz

  Dat zou inderdaad een hele goede keuze zijn met Nadia Moussaid. Ik kijk er naar uit.

 55. Willem

  Op alle avonden slechte en irritante persoonlijkheden,opgeleesde vragen zonder kritisch te zijn,vreselijk, Jinek blijft veruit de beste!

 56. Katrien

  Helemaal afschaffen .die vele praatprogamma .s
  Zitten steeds de zelfde mensen .en wat echt interessant is komt niet aan bod .

 57. Carola

  Giovanca en Willemijn en Welmoed weg kunnen er niets van. Sofie moet oppassen dat ze haar vragen niet uitschreeuwt te linkse mevrouw net vet haar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.