Albert at in februari nog met Cilly: ‘Ze hoestte enorm’

Geplaatst op wo 27 mei 2020 om 13:00

Albert Verlinde at in februari nog met zijn goede vriendin Cilly Dartell, vlak voordat ze te horen kreeg dat de longkanker is teruggekeerd, ditmaal in een ongunstig stadium. Dat vertelde de showkenner gisteren in Shownieuws. Dartell maakte het verdrietige nieuws deze week bekend. “Ik wist het al een tijdje. Ze is inderdaad een heel goede vriendin van me. We zijn in februari wezen eten. Ze woont met haar man Jan in Amerika, maar af en toe is ze in Nederland“, zo laat Verlinde weten.

Een van de redenen van haar periodieke bezoeken in Nederland zijn haar controles in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. “Om te kijken of de longkanker zou terugkomen. Daarvoor kwam ze steeds terug in Nederland.”

Ook in februari vloog Dartell over. “We waren aan het eten in februari en ze was ontzettend aan het hoesten. Echt heel erg aan het hoesten. De dag erna ging ze voor een controle terug naar het ziekenhuis en daar heeft ze te horen gekregen dat er heel veel vocht achter de longen zat dat weggehaald moest worden en toen bleek dat de longkanker stevig terug was gekomen.”

Dartell had het nooit verwacht. “Het was een enorme schok voor haar, omdat zij dacht – zoals iedereen dat denkt – dat als je behandeld bent je steeds wordt gecontroleerd en het niet kan zijn dat het opeens redelijk ver is. En het is bij haar toch stevig teruggekomen.”

De presentatrice is 62 jaar, drie jaar ouder dan Verlinde.

Lees ook: Cilly Dartell heeft longkanker: ‘Minder gunstig stadium’ (gisteren)

Foto: SBS
13 Reacties op “Albert at in februari nog met Cilly: ‘Ze hoestte enorm’”


 1. ZeerNetteDame

  Stop eens met roken mensen hieronder. U maakt uw longen stuk en moet u diep schamen. Weet u wel wat u de belastingbetaler kost aan onnodige behandelingen?

 2. Snaap de Vierde

  ZeerNetteDame
  Ze gaan ook eerder dood. Vreten wij hun pensioen op. Hahahaahaaahahahaha.

 3. Keta Minek

  ‘Amper voor te stellen dat bijna iedereen vroeger rookte’
  In de jaren na de oorlog is roken zo gewoon dat je voor gek wordt versleten als je niet rookt.
  Het mocht wat kosten. Maar zelfs met de miljardenbudgetten van de tabaksindustrie voor reclamedoeleinden in het achterhoofd blijft het opmerkelijk hoe die de wereld kon laten geloven dat de sigaret paste bij alles wat de moderne mens wilde zijn.
  Bron bijna alle online kranten.

 4. Jantien Visser

  In mijn jeugd rookte zowat een ieder. “Je bent pas een man als je roken kan” En inderdaad, ik viel als tiener in katzwijm als ik foto’s van acteurs zag met een sigaret/shagje op de lip. En echt, van al die rokers zijn er maar weinig dood gegaan aan longkanker. Ik denk dat de algehele luchtvervuiling een grotere oorzaak van longkanker is dan die sigaret roken.

 5. André Jordaan

  Cilly rookte niet.. fijn zulke vrienden die je leven fijn uitmeten in de pers

 6. Keta Minek

  Cilly Dartell stopte veertien jaar geleden ‘na zo’n 150 pogingen’ met roken, Geplaatst op di 26 mei 2020 om 9:25 alhier op MC.

 7. pepe

  @ZeerNetteDame

  Ze was ook gestopt met roken

  en na 10 jaar heb je als ex roker net zoveel kans op longkanker als een niet roker

 8. pepe

  @Keta Minek

  Het werd aangeraden door artsen om te roken!

  het was gezond omdat je dan minder stress had, wilt u geen miskraam omdat u teveel stress heeft?? neem dan een sigaret van ……

  Was natuurlijk de macht van de tabaksindustrie maar dat had de gewone burger niet door.

 9. Seymour

  Pepe, hou je bloedbakkes.

 10. 123

  Ik mis haar nog steeds bij Hart Van Nederland. Het ontslag van haar, en van Milika Peterzon zorgde er voor dat ik niet meer HvNL keek. Ondertussen doet vrijwel heel NL dat niet, dus: goed gedaan, management van HvNL! 😢

 11. Keta Minek

  Ja onze arts rookte zelf ook pepe, je zag zelf de Koningin rokend in het vliegtuig het was normaal zoals eten en drinken.

 12. Peter

  Rokers hou op met die smerige gewoonte. Het kost klauwen vol met geld en het is ongelofelijk ongezond. Ikzelf ben gestopt met behulp van een longarts. In de wachtkamer van de longafdeling zag ik een vrouw zitten, praten als een bootwerker met een zware stem, in een rolstoel met een zuurstofslang in de neus. Ik denk dit is mijn voorland. Het heeft mij extra gemotiveerd om te stoppen en het valt mij reuze mee dat het zo gemakkelijk gaat. Ik rookte 15 Marlboro per dag. Heb na 3 maanden mijn gebit laten reinigen en bij het uitspugen ging ik haast over mijn nek. Chocolademelk was het bijna. Nu heerlijk fris en schone en wittere tanden. Ik zeg altijd als ik kan stoppen, kan iedereen het. Nu vind ik het smerig en enorm stinken.

 13. Joop55

  Me schoonmoeder flikte dit ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.