Albert at in februari nog met Cilly: ‘Ze hoestte enorm’

Albert Verlinde at in februari nog met zijn goede vriendin Cilly Dartell, vlak voordat ze te horen kreeg dat de longkanker is teruggekeerd, ditmaal in een ongunstig stadium. Dat vertelde de showkenner gisteren in Shownieuws. Dartell maakte het verdrietige nieuws deze week bekend. “Ik wist het al een tijdje. Ze is inderdaad een heel goede vriendin van me. We zijn in februari wezen eten. Ze woont met haar man Jan in Amerika, maar af en toe is ze in Nederland“, zo laat Verlinde weten.

Een van de redenen van haar periodieke bezoeken in Nederland zijn haar controles in het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. “Om te kijken of de longkanker zou terugkomen. Daarvoor kwam ze steeds terug in Nederland.”

Ook in februari vloog Dartell over. “We waren aan het eten in februari en ze was ontzettend aan het hoesten. Echt heel erg aan het hoesten. De dag erna ging ze voor een controle terug naar het ziekenhuis en daar heeft ze te horen gekregen dat er heel veel vocht achter de longen zat dat weggehaald moest worden en toen bleek dat de longkanker stevig terug was gekomen.”

Dartell had het nooit verwacht. “Het was een enorme schok voor haar, omdat zij dacht – zoals iedereen dat denkt – dat als je behandeld bent je steeds wordt gecontroleerd en het niet kan zijn dat het opeens redelijk ver is. En het is bij haar toch stevig teruggekomen.”

De presentatrice is 62 jaar, drie jaar ouder dan Verlinde.

Lees ook: Cilly Dartell heeft longkanker: ‘Minder gunstig stadium’ (gisteren)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen