Show-Koos wil na vijf maanden Op1 weer in spotlights

Koos van Plateringen, die vorig jaar na vijftien jaar vertrok bij Shownieuws, werkt inmiddels vijf maanden op de redactie van de late talkshow Op1. Het bevalt hem goed, al begint hij de spotlights wel te missen. Dat zegt de presentator in het door 53 mensen bekeken YouTube-programma KEURantaine van Eddy Keur. Koos vindt het werken bij Op1 heel erg leerzaam. “Het werken bij een talkshow als redacteur is iets totaal nieuws en dat is gewoon echt heel leerzaam voor mij“, zegt hij.

Wel is Koos veel minder zichtbaar. Mist hij Shownieuws niet? “Wat ik mis is de gezelligheid van zo’n uitzending maken. Dat was echt gewoon één groot plezier en ik zie nu ook dat Patty weer terug is en daar kon ik echt heel leuk mee samenwerken. Maar ik had daar alles ook gedaan.”

Shownieuws begon hem te vervelen. “Als ik eerlijk naar mezelf ben, dan waren er bepaalde onderwerpen die echt bij Shownieuws passen, maar die niet meer bij mij pasten om daarover te praten. Dan kan ik er wel blijven werken omdat ik denk: ik heb een goed salaris en ik ben op tv, maar op een gegeven moment is die rek eruit. Toen dacht ik: ga ik mezelf herhalen of kies ik voor iets nieuws? Dat laatste vond ik dan interessanter.”

Inmiddels beginnen de interviewkriebels langzaam terug te komen. “Er waren het afgelopen jaar ook wel momenten dat ik dacht: wil ik überhaupt nog wel bij de tv en wil ik nog óp tv? Nu langzaam begint het wel weer te borrelen dat ik denk: ik heb ook wel zó veel ervaring met interviewen, dat vind ik leuk om te doen.”

Lees ook: Show-Koos vertrok vanwege naaistreek bij SBS 6 (september 2019)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen