Hanny Veerkamp wil niet doodgaan aan corona

Hanny Veerkamp (73) wil liever niet doodgaan aan het coronavirus. Het lijkt haar een onprettige manier van sterven. Dat geeft de realitybekendheid aan in gesprek met weekblad Party. ‘Doodgaan aan corona’ is volgens Veerkamp het laatste wat ze wil. “Ik moet er niet aan denken om zo ziek te zijn en te stikken. Ik weet dat ik een keer zal sterven, maar het zal mij niet gebeuren dat ik door corona het loodje leg. Ik hoop dat ik 100 word, maar je bent mens van de dag. Ik ben daar realistisch over.”

Hoe houdt ze corona buiten de deur? Door alleen mensen te ontvangen in haar tuin. Zelf blijft ze thuis. “Ik heb de ruimte, kan lekker buiten zitten. Als ik zou willen, is het ook mogelijk om te varen. Het valt dus allemaal reuze mee.”

De lockdown is voor Veerkamp geen opgave. “Ik voel mij absoluut niet opgesloten. Het enige wat ik jammer aan de coronasituatie vind, is dat ik geen mensen kan binnenlaten en er geen feestjes zijn.”

Wel vindt ze het jammer dat haar vakanties niet doorgaan. “Met Ton zou ik deze maand naar Turkije gaan. Dit is eind april afgezegd. Ook al zou het mogen, ik ga dit jaar nu helemaal niet meer weg, het land uit. Ik blijf lekker thuis.”

Is een vakantie in Nederland wat voor haar? “Ben je gek… Ik woon aan het water en heb een bootje voor de deur liggen. Ik heb hier in Amsterdam alles wat mijn hartje begeert.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen