Bizar momentje tussen Sylvie Meis en broer in tv-show

Er zijn weinig BN’ers zó onecht als Sylvie Meis: ze etaleerde het zaterdagavond weer eens in de talkshow Hoge Bomen van haar goede kennis Jeroen van der Boom. Er keken 742.000 mensen, die onder meer zagen hoe de Frank & Rogier-achtige broer van Sylvie aanschoof aan de piano. Deze ietwat kakkerige Daniël Meis, die jarenlang voor de VVD heeft gewerkt, werd op een wel héél merkwaardige wijze begroet door zijn eigen zus. De kijker gist nog steeds wat ze hem influisterde.

Hoewel de broer al in het publiek zat voordat hij aan de piano kwam zitten, besloot Sylvie op te staan om hem even een liefdevolle knuffel te geven. Alhoewel, liefdevol: de beelden (zie onderstaand) zagen er wel héél merkwaardig uit. Wat ze hem influisterde is nog altijd onduidelijk. “Die blik.. heel apart!“, klinkt het op de socials.

Insta-ster

Heel veel boeiends had Sylvie natuurlijk niet te vertellen in het programma. Haar leven bestaat uit het plaatsen van fotootjes van zichzelf op internet. “Ja, als je erover nadenkt is het ook wel spannend om elke keer te posten, want ik weet inmiddels dat elke foto die ik post een potentiële mediabom is.

Er gaan een ‘heleboel’ pogingen vooraf aan elke Insta-foto, aldus Meis. “Er is bij mij een verschil tussen een betaalde en onbetaalde post. De betaalde post wordt door heel veel mensen gecheckt.”

Wat zijn de populairste foto’s? “Hoe meer kleren ik uittrek, hoe beter die foto scoort. Het blijkt dat als je in een bikini op de rand van het bubbelbad zit, dat het heel goed scoort.”

‘Hoe zeg ik dit in het Nederlands?’

Verder bleek Meis na al die jaren in Duitsland ook het Regilio Tuur-syndroom te hebben opgelopen. Toen Tuur in het vliegtuig stapte naar de Verenigde Staten, kon hij ineens geen Nederlands meer.

Meis begint er nu ook last van te krijgen. “Ik ben eigenlijk een heel blei ei. In het Nederlands noem je dat zo, hè?“, vroeg ze bijvoorbeeld.

En: “In Duitsland zeggen ze zelebrieren. Hoe zeg je dat in het Nederlands? Ik bedoel dat ze het echt vieren.

Nou, Meis moet dus weer naar de nonnen van Vught als ze haar Nederlandse tv-comeback wil maken. “Over vijf jaar heb ik mijn grote comeback gemaakt op televisie. Ook in Nederland? Ha ha ha. Dat weet ik niet. Dan moet ik even aan mijn Nederlands gaan werken, jongens.

Fragment

Het fragment van Sylvie en haar broer:

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen