RTL bevestigt: GTST definitief naar vier keer per week

De RTL 4-soap Goede Tijden Slechte Tijden gaat na de zomer inderdaad terug naar een frequentie van vier keer per week. De soapserie zal niet langer te zien zijn op vrijdagavond. Dat heeft een woordvoerder van de zender bevestigd aan NU.nl. Acteur Joep Sertons onthulde dit weekend op social media dat het RTL goed is bevallen om vier keer per week uit te zenden. Nu is dat vanwege corona uit noodzaak, maar het levert ook structureel een aanzienlijke kostenbesparing op.

GTST is niet meer de hit die het vroeger was, dus door de soapserie op vrijdag te skippen, zijn er veel minder draaidagen nodig. Bovendien stijgen de kijkcijfers door het weekendamusement al om acht uur te laten beginnen.

De kijkcijfers bewijzen het momenteel: GTST trekt doorgaans zo’n 800.000 kijkers per avond of minder, terwijl The Voice Kids nu 1,3 miljoen kijkers weet te boeien vanaf acht uur.

De zender is er bij toeval achter gekomen. “Sinds maart zenden we GTST vier keer uit in plaats van vijf keer, van maandag tot en met donderdag. Het was een oplossing om de opnamestop door de coronacrisis te overbruggen.

Het is dus goed bevallen. “De kijkers waarderen het enorm dat we op vrijdag eerder beginnen met de weekendprogrammering.

Het zou zomaar het begin van het einde kunnen zijn voor GTST. Wie weet besluit RTL 4 op termijn om het primetimeblok ook doordeweeks al om 20.00 uur te laten beginnen, van 20.00 tot 22.00 uur.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen