Robert Jensen slaat terug naar ‘sukkels’ van Boulevard

Robert Jensen vindt het zwak dat RTL Boulevard hem probeert neer te zetten als iemand die nepnieuws verspreidt over het coronavirus. Het programma wordt gemaakt door sukkels en leeghoofden. Dat zegt de presentator in zijn show op YouTube. Jensen maakt een dagelijks programma over corona, waarin hij reageert op de kritiek van Boulevard. “De sukkels van RTL Boulevard. Ik ga er niet heel veel tijd aan besteden, want het is niet zo ontzettend belangrijk“, merkte hij op.

De presentator vindt het programma, waar zijn broer Frank Dane jarenlang werkte als presentator, hee erg triest. “Ik ben blij dat ik niet heb meegewerkt aan het programma, want ik ken die gasten die daar werken.”

Wat voor mensen werken daar volgens Jensen? “Luister, dat Boulevard, ik ben er ook een paar geweest. Er zit daar een redactie van 20- en 21-jarige mannetjes, vrouwtjes en meisjes. Die denken dat het nog leuk is om bij de tv te werken, terwijl ik denk: jouw generatie zou er toch wel achter gekomen moeten zijn dat dat een dode business is en het binnenkort game over is?

Boulevard is volgens Jensen op sterven na dood. “Dat merk je ook als je daar bent: er wordt zo op bezuinigd op dat soort programma’s. De stank van de tv-dood hangt daar in de lucht, laat ik het zo zeggen.”

Wat vindt hij van de inhoudelijke kritiek van Boulevard? “Ze hebben eigenlijk maar één quote gebruikt en het mooie is dat ze zeggen dat het fake news is, maar het is zo mooi, want het is zo keihard de waarheid. Bij RTL Boulevard is het gewoon dommigheid.

Er werd een quote van Jensen gebruikt waarin hij opmerkt dat er die dag nul mensen puur aan corona waren overleden. Die quote klopte volgens de presentator, omdat er geen coronadoden waren zonder onderliggend lijden.

Jensen liet cijfers zien waaruit blijkt dat er tot op heden slechts 54 coronadoden zijn onder de 70 jaar zónder onderliggend lijden. “De mainstream media had dit vanaf dag één moeten doen. Ze moeten context geven aan het sterftecijfers, maar ze doen het niet en dat doen wij hier wel.”

Hij zegt alleen de waarheid te brengen. “Maar dat wordt door deze leeghoofden neergezet als conspiracy. Het mooie is dat het enige voorbeeld wat ze gebruiken helemaal de waarheid is.”

Lees ook: Boulevard opent aanval op ‘levensgevaarlijke’ Jensen (donderdag)

De beelden:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen