Boulevard opent aanval op ‘levensgevaarlijke’ Jensen

RTL Boulevard heeft woensdagavond frontaal de aanval geopend op de recalcitrante presentator Robert Jensen, de broer van de vroegere BLVD-host Frank Dane. De showrubriek bracht hem in het openingsitem in verband met fake news. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Jensen maakt elke dag filmpjes op YouTube tegen het coronabeleid. Hij presenteert die filmpjes in een shirt met daarop de tekst ‘Stop de lockdown’ en denkt dat de hele wereld in een complot is beland.

Het KRO-NCRV-platform Pointer heeft onderzoek gedaan naar nepnieuws over corona en wijst onder meer naar de YouTube-video’s van Jensen en die van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland. Daar is RTL Boulevard direct bovenop gesprongen.

Jensen was woensdag de opening van de showrubriek. “Nepnieuws over corona gaat viral op de socials. Robert Jensen spreekt zelfs van een complot“, zei Vivienne van den Assem in de opener.

De onzinverhalen komen niet van de minsten. Onder meer presentator Robert Jensen en de aspirant publieke omroep Ongehoord Nederland krijgen de schuld. En dat terwijl dit soort berichten levensgevaarlijk zijn.

Er werd onder meer beeld vertoond waarop Jensen zegt: “Ik denk dat er vandaag 0 mensen overleden zijn. Dat kun je statistisch nu wel echt zien. Nul mensen zijn puur aan corona overleden.

Diederik Jekel vindt het ongelooflijk wat Jensen allemaal verkondigt. “Een probleem is dat mensen in Nederland bij de NPO en mensen zoals ik denken dat het linkse hobbyisten zijn die niet hun taal spreken en dat ze zich er niet door gerepresenteerd voelen. Dan zetten mensen als Jensen of Ongehoord Nederland extra de nadruk erbij dat je hen bij de NPO niet moet vertrouwen en dat er een bepaald geluid niet klinkt.”

Als mensen als Jensen of Ongehoord Nederland dan vervolgens zeggen: ‘Hé, het is anders dan je bij de mainstream-media ziet’, dan ben je toch geneigd om daar meer naar te luisteren, omdat voor hen dan al duidelijk is dat de mainstream-media niet te vertrouwen is. Dat is een lastig neerwaarts spiraaltje.”

Jensen wilde niet reageren. Deskundige Rob Goossens: “Arnold Karskens was zo sportief om wel te reageren, maar Robert Jensen wil niet op ‘die leugenaars’ reageren. Alles wat tegen hem is dat zijn blijkbaar leugenaars.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen