Ontslagtsunami bij Talpa Radio: ook dj’s op straat gezet

De contouren van de draconische maatregelen die John de Mol neemt bij zijn bedrijf Talpa Network worden steeds zichtbaarder: de radiotak Talpa Radio gaat enorm veel medewerkers op straat zetten. Dat melden bronnen aan vaksites Radio.nl en Radiofreak.nl. Het gaat volgens Radio.nl om maar liefst 20 procent van de medewerkers; zij hebben woensdag te horen gekregen dat ze binnenkort moeten vertrekken. “Bij Radio 538 wordt bijna de hele nachtploeg op straat gezet.

Naast vele producers blijven ook radio-dj’s niet bespaard. Het zou gaan om Edwin Noorlander van Radio 538 en Dennis Hoebee en Jurjen Gofers van Radio Veronica.

Er gaan ook al geruime tijd geruchten over Giel Beelen, die peperduur is maar niet meer populair. Ook Radiofreak heeft nu opgevangen dat zijn contract na de zomer niet wordt verlengd.

Radio.nl spreekt van een ‘kaalslag’ en een ‘drastische reorganisatie’. Zelf wil Talpa niet inhoudelijk reageren, wat vaak betekent dat het allemaal waar is.

Een woordvoerder van Talpa: “Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen. De maatregelen zijn niet anders dan dat we op 7 mei hebben gecommuniceerd in het persbericht.

De reorganisatie heeft te maken met de sterk gedaalde adverentie-inkomsten door de coronacrisis. Aan het begin van de maand meldde Johan Derksen dat de inkomsten van Talpa met 80 procent waren gedaald.

Lees ook: Coronaklapper: Talpa Network voert reorganisatie door (7 mei)

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen