Ontslagtsunami bij Talpa Radio: ook dj’s op straat gezet

Geplaatst op vr 29 mei 2020 om 8:30

De contouren van de draconische maatregelen die John de Mol neemt bij zijn bedrijf Talpa Network worden steeds zichtbaarder: de radiotak Talpa Radio gaat enorm veel medewerkers op straat zetten. Dat melden bronnen aan vaksites Radio.nl en Radiofreak.nl. Het gaat volgens Radio.nl om maar liefst 20 procent van de medewerkers; zij hebben woensdag te horen gekregen dat ze binnenkort moeten vertrekken. “Bij Radio 538 wordt bijna de hele nachtploeg op straat gezet.

Naast vele producers blijven ook radio-dj’s niet bespaard. Het zou gaan om Edwin Noorlander van Radio 538 en Dennis Hoebee en Jurjen Gofers van Radio Veronica.

Er gaan ook al geruime tijd geruchten over Giel Beelen, die peperduur is maar niet meer populair. Ook Radiofreak heeft nu opgevangen dat zijn contract na de zomer niet wordt verlengd.

Radio.nl spreekt van een ‘kaalslag’ en een ‘drastische reorganisatie’. Zelf wil Talpa niet inhoudelijk reageren, wat vaak betekent dat het allemaal waar is.

Een woordvoerder van Talpa: “Nu de Ondernemingsraden hun advies hebben uitgebracht, worden onze medewerkers inhoudelijk geïnformeerd over de maatregelen. De maatregelen zijn niet anders dan dat we op 7 mei hebben gecommuniceerd in het persbericht.

De reorganisatie heeft te maken met de sterk gedaalde adverentie-inkomsten door de coronacrisis. Aan het begin van de maand meldde Johan Derksen dat de inkomsten van Talpa met 80 procent waren gedaald.

Lees ook: Coronaklapper: Talpa Network voert reorganisatie door (7 mei)

Foto: Radio Veronica
46 Reacties op “Ontslagtsunami bij Talpa Radio: ook dj’s op straat gezet”


 1. Fox Mulder

  John, Kijk je nog wel eens in de spiegel? Wat zie je dan?

 2. MERS Pardoel

  Gewoon Veronica opdoeken! Luistert toch geen hond meer naar sinds ze Jeroen van Inkel en Rob van Someren hebben ontslagen. Van 6,6% naar 3,3% marktaandeel.

  538 is sinds het stoppen van de Top40 en Edwin Evers ook geen marktleider meer. Skyradio stort in omdat mensen liever Spotify hebben dan Twee liedjes en dan reclame.

  Alles wat John de Mol aanraakt stort in.

 3. HUGO

  In de nachtelijke uren heb je geen grootverdieners nodig.

  kweekvijver in de nacht is gezonde bedrijfsvoering.

 4. Apfelflapf

  Die Beelen is nog te lelijk voor de radio .

 5. xandertje

  “Aangeraakt door de Mol,
  ga je van paard naar knol.”

 6. Sjors van Kempen

  Radio 10, Sky, Veronica en 538: het is ook wel erg veel indentieke middelmaat.
  Kan ook met de helft van de zenders, maar dat geldt net zo goed voor al die nutteloze tv-zenders.

 7. Bil

  Er luistert sowieso geen hond meer naar de radio.

 8. Per Huismans

  Eerst hoog van de toren blazen en alle zenders opkopen. Vervolgens daar een drama van maken na een griepvirus. Niet eens 2 maanden reserve hebben. Triest.

 9. WEST*

  Probleem is dat de jeugd niet luistert, de jeugd van toen ouder is geworden , en de muziek niet meer kan aanhoren , ook de oude hitjes die 100,000 worden zijn gedraaid gaat vervelen! de mooiste pop muziek uit het verleden ( lp tracks? worden bijna nooit gedraaid!

 10. Stanislav

  De opbrengst van Serious Request zal dit jaar naar save-The-dj`s gaan.. Help Giel de winter door.

 11. ZeerNetteDame

  Mark my words… Giel Beelen daar gaat nog een hele beerput over open… met zijn voorkeur voor jonge vriendinnen!

 12. Lies

  Die Giel hadden ze al jaren geleden weg moeten doen wat een vervelend vies mannetje is dat zeg.

 13. HUGO

  Rob Goossens had weer een nieuwtje op twitter.

  Hij trapte in een woordspeling van Giel.

  Wat een l u l is Goossens. Brrrrr

 14. Bert

  Ook Gerard Ekdom laten verdwijnen, erg vervelend en vind zichzelf erg belangrijk, liever Lex Gaarthuis weer terug

 15. MERS Pardoel

  Bert = Lex Gaarthuis

 16. Joop55

  De A-sterren bij SBS6 en het VI-trio kost de Mol blijkbaar te veel, aangezien Radio 1 0 en Veronica toch dezelfde playlist hebben kunnen ze beter Veronica doorverkopen.

 17. Nick

  10 jaar terug was 538 nog 40 miljoen waard. Nu waarschijnlijk nog geen 1/3 daarvan.

 18. Bert

  Laten we een enquête starten of beter een referendum tegen Gerard Ekdom

 19. Erik

  Eerst Noordzee naar de klote helpen en nu Veronica. Knap hoor.

 20. GrijzePilion

  Had niet anders verwacht van dat sujet van een John de Mol. De gevangenis in met die engnek!

 21. Pieterke

  Wie is Giel Beelen?

 22. Robbie

  Stop ook maar met dat middag programma van Genee. Dat is meer talk-radio dan muziek. En als het muziek is dan ook nog vaak nederlandstalig. Kots

 23. Ronald

  De Mol heeft bakken, bákken met geld en zou het verlies van deze crisis best een tijdje kunnen dragen. Maar wie laat hij nu bloeden? Niet hij, niet zijn overbetaalde ‘sterren’ , maar de hardwerkende mensen op de vloer. Die betaalde hij sowieso al schandalig weinig, hebben dus geen grote buffer, maar daar heeft De Mol maling aan. Dat die man nog kan slapen ’s nachts…

 24. MolTalk

  Spotify doet het prima zonder nachtploeg en DJ’s.

 25. Spotify is geen 538

  Zo gedateerd dat 538.
  Weg met die uitgemolken onderbroeken lol.
  Was leuk in 2002.

 26. Gerard Cocks

  Alles wat John de Mol/Talpa aanraakt verandert in puin.

 27. critikast

  Hopelijk wordt Beelen niet gespaard. Zijn carrière gaat uit als de bekende, goedkope nachtkaars. De man krijgt dan eindelijk zijn verdiende loon: bijstand. Want ondanks zijn dikke portemonnee zal Gieltje zich als eerste melden aan het bijstandsloket!

 28. tvleeuw

  Heel logisch dat commerciële bedrijven als Talpa en RTL drastisch ingrijpen.

 29. Bart

  @Joop55 Dat lijkt logisch en dan neemt bijvoorbeeld Q-Music de zender van Veronica over en gaat daarmee vol de concurrentie aan met Radio 10 onder de naam Joe net als in België. Het zou goed uit kunnen pakken voor Radio 10 maar gezien de populariteit van Q-Music (wat ik overigens onbegrijpelijk vind met die Mattie en Domien in huis) ook slecht.

  Voor de luisteraar zou het beter zijn als Talpa 2 van de 4 radiozenders van de hand zou doen en deze niet langer meer in een pand zitten. Hopelijk gaat de nieuwe eigenaar er wel echt iets van maken en niet opnieuw doen op de zenders wat er al is.

  Veronica is het zorgenkindje van de Talpa zenders. Te veel aan gerommeld de laatste jaren en te veel de zelfde muziek. Ook wel heel erg in het zelfde vaarwater als Radio 10 uit het zelfde bedrijf. Giel die er overduidelijk geen zin meer in heeft als je boegbeeld werkt ook niet bepaald mee.

  Wel jammer dat de merknaam Veronica zal verdwijnen. Het is wel echt een per Nederlands merk met een lange bewogen geschiedenis. Ik vind dat het moet worden behouden. Het zou mooi zijn als een bedrijf of iemand de naam zou kunnen op kopen en het merk geheel opnieuw lanceert op radio en televisie.

 30. Magnus Dickendorfer

  Sowieso wie nog overweegt om voor talpa te gaan werken, zowel voor de radio als TV, is niet helemaal goed bij zijn pan.

 31. Ron

  Giel doet de deur dicht in september en zal als laatste het zinkende schip verlaten ga ik vanuit.

 32. Jan van Eerten

  Talpa was niet wat is niet wat en word niet wat

 33. Gerit

  Gewoon 538 verkopen aan rtl

 34. Jajaaaaa

  MERS Pardoel = Patrick Kicken

 35. Mappy

  RADIO = NPO RADIO 2

 36. snoezigkleinhertje

  Gelukkig heeft deze geldwolf nog een zoontje dat vluchtelingen welkom heet op een Grieksstrand .
  Het zoontje van de geldwolf heeft geen last van deze mensen want hij zit veilig in zijn villa maar mocht je die toevallig niet bezitten dan ben je een racist .

 37. Gerard Ek(streem)dom💩💨 

  Een uurtje Sky Radio luisteren, ik zou het niemand aanraden. Muziek voor paupers en simpel volk. Samengesteld door volwassen kerels met een poster van Luv’ boven hun bed. Komt niet meer goed. Jammer.

 38. Emily

  Alles wat Talpa koopt gaat stuk.

 39. MediaPrak

  In hoog conjuctuur zijn 4 radiozenders goed voor ruim 50% van de landelijke reclame inkomsten. Maar in coronatijd zijn het een enorm blok aan je been. JdM wil Talpa Network naar de beurs brengen en snijdt daarom in de personeelskosten (vinden aandeelhouders namelijk positief). Daar staat tegenover dat een radiozender met veel non-stop uren dan weer door de luisteraar als negatief wordt beoordeeld. JdM moet uitkijken dat 538 niet echt een V&D zender wordt.

 40. exmediamannetje

  Klein lichtje in t einde van de tunnel is dat gigantisch moeilijk om een baan met betere arbeidsvoorwaarden te vinden zal t niet zijn…..

 41. Leo Nadulve (psychopaat)

  Ik had ooit een radiocarrière bij Dorp FM. Toen heb ik met een schaar de bedrading en de ogen van mijn regisseur doorgeknipt en nu zit ik 5 dagen in de week in de isoleercel. Groetjes.

 42. Donald Dumb

  Dat Sky Radio afstoten. Een zender die sowieso dient als ‘supermarktzender’. Zou je dat de hele dag aan moeten horen dan is de irritatiegrens al snel bereikt.
  Met kerst helemaal vreselijk. Al wat je dan hoort is Mariah Carey en Wham…

 43. 💭

  Veronica doet het beter!

 44. waardeloos

  De Molletjes gaan over lijken en ze mollen alles 😁

 45. Anoniem

  Dit bericht gaat enkel over de radio tak.

  De reorganisatie treft iedere afdeling/business unit. Mensen werden gebeld met de melding dat hun contract word ontbonden anderen hoefde per direct niet meer terug te komen. Heel erg wat er gebeurd en ze geven de crisis de schuld maar dat is dikke onzin natuurlijk.

 46. Jan Lol

  de Talpa Mafia is overal…….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.