Patty Brard woest op Skyscanner, TUI en eDreams

Patty Brard kan wel janken. Na vele maanden vastgezeten te hebben in haar huurwoning op Ibiza, is ze dit weekend teruggereisd naar Nederland, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Dat zegt de tv-diva op Instagram. Sterker nog: Brard is helemaal over de zeik. “Stel hè…..dat je in deze bizarre tijden toch MOET vliegen: weet dan dat Skyscanner gewoon alles weergeeft wat ze normaal ook weergeven, ongeacht wat er nou wel of niet vliegt! Alleen Transavia staat duidelijk op gecancelled!

Ze vervolgt: “Dat reisorganisaties als TUI en eDreams je gewoon tickets verkopen, auto’s verhuren etcetera en vervolgens zeggen dat het ze spijt maar dat het toch niet doorgaat, terwijl zelfs de infodesk op vliegveld van Ibiza blijft volhouden dat ze gewoon gaan.

Het is een verschrikking, aldus Brard. “Dat eDreams je via een operator in India naar Sixt stuurt en vice versa voor eventuele restitutie van je huurauto in Frankfurt omdat je helemaal niet in Frankfurt kan komen. Maar dat het bedrag wel al is afgeschreven!

Brard heeft een hoop geld uitgegeven, maar krijgt er niks voor terug. “Ik kom inmiddels om in de vouchers, die nog niet gebruikt kunnen worden want nog niet verwerkt zijn! Ik wil iedereen steunen, mijn schouders eronder zetten om de economie weer op gang te krijgen maar wel op een eerlijke manier! Is het nou werkelijk nodig om mensen geld af te pakken in deze tijd omdat ze MOETEN reizen?

Het lijkt erop dat Brard een behoorlijke digibeet is, die lukraak van alles koopt zonder een beetje research te doen. “Gelukkig heb ik een slimme man… die keek gisterenavond op de site van de luchthaven waar ik naar toe moest! Als daar je vlucht op vermeld staat, gaat de vlucht namelijk wel! Kijk dus niet op de site van het vliegveld waarvandaan je vertrekt maar op de site van het vliegveld waar je naar toe wilt!

Heeft ze nog tips voor Skyscanner? “Misschien is het een idee als Skyscanner zijn site in deze dagen functioneel maakt en TUI tickets meer verkoopt en mensen laat inchecken voor de kat zijn viool?! En oh ja als je dan eindelijk van Ibiza via Palma naar Düsseldorf kan vliegen vergeet dan geen bewijs mee te nemen dat je opgehaald wordt door iemand in Düsseldorf en gelijk door gaat naar huis!

Klinkt al met al weer als een behoorlijk knorrende maag.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen