René Froger diep door stof na uitspraken Shownieuws

Hoewel hij eerst aangaf nog steeds achter zijn uitspraken te staan, gaat René Froger nu alsnog diep door het stof voor wat hij heeft gezegd in Shownieuws. Dat is te lezen op Instagram. Froger riep van de week in het showprogramma dat artiesten het hardst getroffen worden tijdens deze coronacrisis, nu zij zich maandenlang zonder optredens moeten verschuilen in hun miljoenenvilla’s. “Gestructureerd praten is niet mijn sterkste kant“, zegt de zanger, bekend van Just Say Hello.

De aanhoudende ophef is bij Froger aangekomen. “Uit de media en via social media begrijp ik dat mijn uitspraken omtrent het coronavirus en het raken van de totale entertainmentbranche door mij niet duidelijk zijn verwoord. ‘Wij worden het hardst geraakt’ is zeker geen uitlating die betrekking heeft op mijzelf al kan het wel zo uitgelegd worden door onhandige woordkeuzes van mijn persoon.

Wat wilde hij dan zeggen? “Wat ik wilde zeggen is dat wij met onze branche achter in de rij staan. Vele artiesten, toeleveranciers als geluids- en lichtburo’s, podiumbouwers, muzikanten etc. hebben niet de reserves die noodzakelijk zijn om dit te kunnen overleven. Het zal nog zeer lang duren eer dat wij weer iets mogen gaan doen omdat plaatsen waar groepen mensen samen komen waarschijnlijk besmettingsbronnen zullen zijn.”

Froger begrijpt dat. “Ik heb daar alle begrip voor, gezondheid is het allerbelangrijkste, maar wilde de noodkreet van onze branche verwoorden.”

En wat was dat nou over die boeren? “Met de uitspraak van ‘Ik kan niet bij een boer gaan werken’ wil ik zeker geen minachtig tonen tegenover boeren en hun bedrijven. Ik bedoel daarmee te zeggen ik kan en wil niet zomaar iets anders gaan doen. Mochten mensen zich aangesproken en beledigd hebben gevoeld over mijn uitspraken bij deze mijn welgemeende excuses.”

Ik ben niet op zoek naar medelijden of zielig gevonden worden. Ik wil de nood in onze branche onder de aandacht brengen. Beter zeg ik maar even niets meer. Weer een les voor mij, schoenmaker blijf bij je leest. Ik bedoel het goed, weet wat ik wil overbrengen maar verwoord het vervolgens totaal verkeerd. Bij deze nogmaals mijn excuses!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen