Overval op Gijp voorbode van coronacriminaliteitsgolf?

Mariëlle van Essen, advocate en deskundige van RTL Boulevard, sluit niet uit dat de mislukte roofoverval op René van der Gijp de voorbode is van een golf van coronacriminaliteit. Dat zei ze zaterdag in de uitzending op RTL 4. Nu heel Nederland opgehokt binnen zit, zien ook inbrekers hun inkomen drastisch dalen. Een alternatief is roofovervallen op straat en daar is Van der Gijp mogelijk het slachtoffer van geworden: op weg naar huis had hij een peperduur Rolex-horloge om.

Miljuschka Witzenhausen, expert op het gebied van de onderwereld, wierp de vraag op bij Van Essen. “Stel dat het over het klokje gaat, is dit iets wat we meer verwachten de komende tijd? Corona is er natuurlijk en daardoor gaan we ongetwijfeld een economische crisis ervaren. Denk je dat er meer roofcriminaliteit gaat ontstaan omdat mensen meer honger hebben en dus meer gaan roven?

Collega Eddy Zoëy: “Bedoel je ook omdat er minder in gebroken kan worden omdat iedereen thuis is? Dus dan maar dit soort dingen? Krijg je dat?

Van Essen daarop: “Ja, dat kan. Criminaliteit zal er altijd zijn, dus als men niet via a geld kan verdienen, dan via b. Het zijn vaak mensen die niet echt honger lijden, maar geld willen hebben om dure spullen te kopen of hele grote schulden hebben. Maar het zou kunnen. Ik hoop het niet, want het lijkt me heel angstig.”

Lees ook: Gijp in horrorfilm na VI: thuis aangevallen met hamers (gisteren)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen