Ook Jack Spijkerman keert zich tegen Youp van ’t Hek

Jack Spijkerman sluit zich volledig aan bij de kritiek die Diederik Ebbinge heeft geuit op de column van Youp van ’t Hek, waarin hij laatdunkend spreekt over de cultuurbranche die in nood verkeert. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in Op1. Diederik vindt dat Youp is getransformeerd van een succeskomiek tot raspopulist. Daar kan Jack zich wel in vinden. “Ik vond het een idiote column. Youp trekt een beetje van leer dat de mensen in de culturele sector niet moeten klagen.”

Bizar, vindt Jack. “Hij vergeet dat kleine theatertjes gesloten moeten worden en technici zonder inkomen thuiszitten. Dat zegt hij terwijl hij zelf altijd volle zalen heeft gehad en dan gaat hij nu zo te keer. Diederik Ebbinge heeft een ingezonden stuk geschreven en terecht. Toneelspelers hebben géén torenhoge inkomens. Ik snap niet waarom hij het doet.”

Er zijn genoeg dingen waar je je wél druk over kunt maken, aldus Jack. “Laat hij zich druk maken over Froger die vanuit zijn villa roept van: ‘Wij zijn het zwaars getroffen.’ Of Dries Roelvink die zegt: ‘Ik mis vijf ton aan inkomen.’ De meeste toneelspelers en technici hebben hele normale inkomens. En kleine theaters gaan failliet.

Mede-Op1-gast Albert Verlinde was het met hem eens: “Ik vond het een onhandige column. Wat ik jammer vind is dat de culturele sector het al zo ingewikkeld heeft. Maar potverdomme: we zijn de enige sector waar mensen altijd tegenover elkaar gaan staan.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen