Ook Jack Spijkerman keert zich tegen Youp van ’t Hek

Geplaatst op do 28 mei 2020 om 13:00

Jack Spijkerman sluit zich volledig aan bij de kritiek die Diederik Ebbinge heeft geuit op de column van Youp van ’t Hek, waarin hij laatdunkend spreekt over de cultuurbranche die in nood verkeert. Dat heeft hij woensdagavond gezegd in Op1. Diederik vindt dat Youp is getransformeerd van een succeskomiek tot raspopulist. Daar kan Jack zich wel in vinden. “Ik vond het een idiote column. Youp trekt een beetje van leer dat de mensen in de culturele sector niet moeten klagen.”

Bizar, vindt Jack. “Hij vergeet dat kleine theatertjes gesloten moeten worden en technici zonder inkomen thuiszitten. Dat zegt hij terwijl hij zelf altijd volle zalen heeft gehad en dan gaat hij nu zo te keer. Diederik Ebbinge heeft een ingezonden stuk geschreven en terecht. Toneelspelers hebben géén torenhoge inkomens. Ik snap niet waarom hij het doet.”

Er zijn genoeg dingen waar je je wél druk over kunt maken, aldus Jack. “Laat hij zich druk maken over Froger die vanuit zijn villa roept van: ‘Wij zijn het zwaars getroffen.’ Of Dries Roelvink die zegt: ‘Ik mis vijf ton aan inkomen.’ De meeste toneelspelers en technici hebben hele normale inkomens. En kleine theaters gaan failliet.

Mede-Op1-gast Albert Verlinde was het met hem eens: “Ik vond het een onhandige column. Wat ik jammer vind is dat de culturele sector het al zo ingewikkeld heeft. Maar potverdomme: we zijn de enige sector waar mensen altijd tegenover elkaar gaan staan.”

Foto: NPO
31 Reacties op “Ook Jack Spijkerman keert zich tegen Youp van ’t Hek”


 1. Keta Minek

  Jack Spijkerman Wie?

 2. Ernestine

  Wat jammer dat meneer Ebbinghe en Spijkerman geen humor hebben!

 3. JAN

  Keta Minek die van AJAX die zal altijd op het bankje naast de trainer
  maar hij is wel wat veranderd in zijn gezicht Een facelift gehad zeker?

 4. JAN

  O NEE dit is Rijk de Gooier uit de serie t komt noot meer goed

 5. Wortel

  Youp Van t Hek heeft ook al nooit een leuke column geschreven.

 6. q8

  heerlijk die Youp ,
  hij krijgt de hele gesubsidieerde vermaaksindustrie over zich heen,
  lachen man,
  dit komt nooit meer terug,
  de nieuwe Nederlander zit niet te wachten op tv en theater,

 7. Poep van 't hek

  Youp heeft inmiddels gereageerd trouwens….Houdt zich van de domme, of eigenlijk noemt hij de criticasters dom: Ik heb dat niet zo geschreven!

  https://www.ad.nl/show/youp-van-t-hek-verbaasd-over-felle-kritiek-van-diederik-ebbinge-ik-heb-dat-niet-geschreven-br~adf7edfa/

 8. bas

  Had Jack gedronken?

 9. Sip

  Wat een vreselijk overdreven type

 10. bo

  haha die Spijkerman was helemaal in de olie gisteravond. Hij raaskalde maar wat, zag paars van de drank. Deed een onzinnig en kinderachtig kwisje tussen het bier drinken door. Wat een aanfluiting.

 11. Kuis

  Een linkse catfight. Weer eens wat anders.

 12. Snuifje

  Ach Jack, wie zit nog op zijn mening te wachten. Niet meer relevant deze linkse graaier.

 13. chris?

  Spijkerman is nog steeds kwaad, dat YOUP hem destijds terecht de overgang van Vara naar de commerciele verweet. Juist Spijkerman de gedoodverfde VARA man kreeg terecht een bagger modder over zich heen. Het was zo iets van Feyenoord naar Ajax. Neemt niet weg dat ik altijd genoot van zijn programma’s.

 14. Janeman

  JANemanke hoe oud moet jij wel niet zijn Rijk de Gooier was vorige eeuw.

 15. pepe

  Jack heeft natuurlijk gewoon gelijk Youp is een corpsbal uit het gooi die nooit om centen verlegen heeft gezeten

  Jack heeft voor de klas gestaan

 16. pepe

  @JAN dat was in voor en tegenspoed en niet het komt nooit weer goed (oh en Rijk is al 9 jaar geleden tot as vergaan)

 17. Souffleur

  Je moet dan ook enig niveau hebben om Youp te kunnen begrijpen, Jack.
  Er zijn meerdere die daar moeite mee hebben en toch op tv komen.
  Blijkbaar hebben ze niet in de gaten dat ze zichzelf vernederen.

 18. Viola

  Youp is een hypocriete salonsocialist.

 19. D.Uplo

  Jack is ook een hypocriete salonsocialist.

 20. Mick

  Jack Spijkerman. De mislukte tweelingbroer van Bart de Graaff.

 21. Joop55

  Jack is een fossiel a la Henny Huisman.

 22. Annoniemus

  Good old Jack zag weer eens een kans om in de publiciteit te komen , wat een walgelijk personage is het toch #youpforpresident.

 23. Dominee Bonk

  Jack Spijkerman houdt zo te zien wel van een paar flessen witte wijn per dag, Jezus wat een drankkop. Die man is, vind ik zo, vals als een adder. Links lullen en maar enorm z’n portefeuille vullen. Maar goed, het komt altijd goed, het recht zal zegevieren: nu is hij blijkbaar alcoholist. Het lijkt of de witte wijn uit z’n varkensoogjes sijpelt. En dan altijd maar dat idiote verhaal dat hij vrijwilligerswerk bij Ajax doet in het archief. Hahaha, hij zal er aan de tap hangen. Proost Jack en Amen. In mijn kerk mag je in ieder geval nooit je opgeblazen drankkop laten zien. God zij met mij, ik geef de liefde van onze Heiland aan mijn medemensen door. Ik wens u een gezegende vrijdag.

 24. Gerda Stam

  Misselijke man, op die foto komt dat goed tot zijn recht, ouwebakken schoolmeester brrr

 25. Gerda Stam

  @Joop55 dat ben ik TOTAAL niet met je eens, Jack is arrogant, Henny totaal niet! En laten we eerlijk zijn,je kan Henny toch niet vergelijken met die pokdalige puistenkop van Jack, nee,ze zijn een beetje even oud maar Henny heeft veel meer talent en is knapper! Overigens ben ik 32 hoor.

 26. Theo

  Hebben we dat lelijke oude talentloze drankorgel ook weer. Dat hij uitgenodigt wordt. Waarom in godsnaam. Laat die halve zool thuis.

 27. Harry

  Uitgenodigt? Halve zool?

 28. s

  @Harry, ja zeg het maar. Je begrijpt niet wat er bedoelt wordt met ´uitgenodigd´?
  Je begrijpt ook niet wat een halve zool is?
  Ben het volledig met Theo eens. Heel erg lang geleden had ´Jack´ al voor altijd van de buis geweerd moeten worden. De man kan helemaal niet. Is echt diep ongetalenteerd, het enige wat hij wel heeft is veel te veel zelfvertrouwen en een grote bek. Moeten we daarom decennialang naar dat figuur kijken? Come on.

 29. s

  kan helemaal niets, bedoelde ik. Letter weggevallen.

 30. Alstublieft

  Waar is de tankwagen met drek die besteld was. Als J.Spijkerman weer op tv komt, graag afleveren IN de studio waar hij zich bevindt !!

 31. Derksen J.

  Jack moet ook nog even melden dat hij nog leeft, waarom zo veel aandacht voor een column. En dat al de sneue bners die ongevraagd via de media een mening moeten geven. Dan ook nog denken dat er buiten het volk op MC iemand daar interesse voor heeft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.