Omstreden Khalid Kasem was favoriet DWDD-opvolger

Geplaatst op zo 31 mei 2020 om 8:00

De omstreden advocaat Khalid Kasem, die ervan wordt verdacht politie-informatie te hebben gelekt aan topcrimineel Ridouan Taghi, was serieus in de race om de opvolger van De Wereld Draait Door te presenteren. Dat heeft een woordvoerder van BNNVARA bevestigd. Kasem heeft, net als veel meer mensen, een screentest opgenomen die in de smaak viel bij de publieke omroep, maar nu het maatje van Peter R. de Vries in opspraak is geraakt, gaat de presentatieklus niet door.

BNNVARA laat weten dat er niet verder gepraat wordt met Kasem. “Wij waren enthousiast over zijn test en zijn met hem verder in gesprek gegaan. Naar aanleiding van de berichtgeving wil hij zijn handen vrij hebben om zich hier tegen te verweren. Verdere gesprekken met deze kandidaat als presentator voor de vooravond zijn daarom niet meer aan de orde.

Bram Moszkowicz denkt dat het heel goed mogelijk is dat het helemaal niet Kasems eigen keuze was, maar dat BNNVARA hem de wacht heeft aangezegd, zo gaf hij zaterdagavond aan in Shownieuws.

Al met al heeft Kasem behoorlijk de schijn tegen. Volgens het AD blijkt hij in zijn jeugd klasgenoot te zijn geweest van de onlangs in Dubai opgepakte Taghi, die van vele moorden verdacht wordt.

Enkele uren voordat het nieuws over Kasem bekend werd, maakte De Vries zijn vertrek bij het advocatenkantoor bekend.

Lees ook: Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak (gisteren)

Foto: NPO
48 Reacties op “Omstreden Khalid Kasem was favoriet DWDD-opvolger”


 1. HUGO

  Geluk bij een ongeluk

 2. 456

  oud nieuws van gisteren

 3. Ernie

  Bizarre keus als het waar is.
  Wat doen ze toch weer enorm moeilijk bij BNN/VARA zeker als je Renze Klamer
  in huis hebt.Hij heeft al verschillende talkshows gehad en deed dat prima.

 4. Zalmneusje

  Iemand was blijkbaar driftig op weg om de divibokaal binnen te slepen. Én allochtoon én welbespraakt. Jammer joh. Helaas komt de ware aard van het Marokkaanse beestje altijd bovendrijven. Kan me nl. niet voorstellen dat dit verhaal over hem uit de lucht gegrepen is.

 5. Huismaker

  Oeps. Het had weer een knuffel Marokkaan moeten worden. Maar ja. Zo zie je maar hoe de inteelt werkt. Ons-kent-ons.

 6. Sender

  Ernie
  zo 31 mei 2020 om 8:16 ,

  Eens. Klamer zit momenteel een beetje in de ‘hoek waar de klappen vallen’ na zijn corona vakantie (wintersport), mislukte huwelijk en wat uitspraken links en rechts.
  Desalniettemin is het een man, DE man voor BNNVARA met zeer veel potentieel. Daar heeft deze omroep een mooie taak om klamer klaar te stomen. En geloof me, kijkers zullen nog verbaasd zijn. Hijkan zich verbaal goed verwoorden ( in tegenstelling tot een stotterende Kasem) en heeft de juiste presentatie en looks om in deze klus te rollen.
  Kasem is wel van de ‘ grote stappen, snel thuis’ en denkt dat je na een seizoen De slimste mens een grote presentatieklus aankan.
  Maar de werkelijkheid is ( hoorde ik) dat onze moderne en keurige NPO , en daarmee dus ook BNNVARA een taak heeft om een goed diversiteitsbeleid toe te passen.
  Dat is de reden van Kasem op die plek.

  Ik zou tegen iedereen ( men doet t al hoor) die in de toekomst aan DSM meedoet willen zeggen: ‘ Profileer je goed, maak een grapje, speel je spel letterlijk en figuurlijk goed’ en in het volgende tv seizoen bemachtig je zelf ook een plek.
  Zo doe je dat.

 7. Irene van Ballegoijen

  Een slimme Marokkaan en toch is hij niet symphatiek.

 8. Arseen

  Sender gast, soms beetje lang, maar dat heb jij goed verwoord jongen.

 9. Kneefel

  Hoezo…kandidaat voor DWDD….die man heeft toch helemaal geen ervaring voor tv werk… Oh ja tuurlijk, we hebben weer een knuffel Marokkaan nodig…zo zie je maar weer met die gasten…toch

 10. Gerda

  kapsones mannetjes, die graaf o.i.d. zijn, mensen van bepaalde diversiteit, of alleen maar bezig zijn over anders geaardheid..het mag van mij allemaal..je gaat alleen steeds minder tv kijken…

 11. Dries Roel Vink

  Een Marokkaan in beeld om opvolger van DWDD te presenteren … Een Marokkaan?
  Dat kan toch gvd ook alleen in dit achterlijke Nederland …
  Dankzij al die linkse en oh zo correcte rukkers is het slechts een kwestie van tijd dat de middeleeuwse Sharia ons door de strot wordt geduwd. Dikke vinger voor BNNVARA!

 12. Klaas Flink

  Kalid Kassem is gewoon Nederlander. Helaas net als die flinke Dries. Dries Roel Vink wordt gevraagd zich te melden bij de Amerikaanse politie, daar zijn ze gek op racisten. Was wel lachen geweest als Kalid DWDD zou gaan doen en dan plots dit op z’n bord zou krijgen. Komt wel goed met Kalid. Hij is een intelligente man

 13. Annoniemus

  Kasem is een ordinaire schurken-advocaat , met dezelfde streken als als Bram Moskovitch , zich verrijken aan de misdaad zonder met z’n ogen te knipperen .
  Peter R wist niet hoe snel hij het advocatenkantoor moest verlaten om zijn reputatie proberen te redden .
  Peter R de Vries is met het zelfde sop overgoten !

 14. Broer van..

  Ben overtuigd dat het wel goed komt met Kasem. Hij is advokaat ( 6 jaar rechten) en toonde zich winnaar bij de quiz op tv, simpel omdat hij een brede algemene ontwikkeling heeft.
  Neemt niet weg dat de NPO inderdaad (zie Sender) zo graag wil voldoen aan het beleid en daarmee ook de programma’s.
  Eerder, recent hadden we al het Suikerfeest programma en de bedelactie van Jandino.
  Het wordt Nederland door de strot geduwd. Stel je voor dat een aantal Nederlanders andersom in Marokko of Turkije tv zouden maken.
  De Nederlanders in kwestie zouden hard worden uitgelachen.

 15. Willie

  Soms ook corruptie bij de slimste mens om een Marokkaan naar voren te schuiven. In dit land kan alles.

 16. One And only

  Als je hier van staat de kijken ben je echt oliedom… Men weet nu toch wel dat de NPO graag uw belastinggeld uitgeeft aan interviews met ISIS bruidjes en dat men graag personen zoals Emma Wortelboer, die enkel maar wat “brutaal” in de camera ouwehoeren, een salaris van € 5000,- uitkeren. Zijn wij de executie van Pim nog niet vergeten? Was ook op het mediapark….

  En dan nu dit weer, wat een verrassing…. NOT!

 17. Henk

  Gelukkig. Zo’n flapdrol wil he sowieso niet als presentator

 18. Gerda Stam

  Goed dat het niet doorgaat, wat een engerd, die kop alleen al,hou eens op npo met je multiplannen

 19. Viola

  @Anoniemus@Broer van….

  Helemaal mee eens.

 20. Sjors van Kempen

  Eng mannetje, advocaat van de duivel, is geen plek voor in ons land.

 21. Blinde Herdershond

  Klaas Flink
  zo 31 mei 2020 om 9:35

  Kalid Kassem is gewoon Nederlander.
  —————————————–

  Ik denk dat dhr. Kassem zich zwaar beledigd voelt dat u dit over hem zegt. Geen enkele ‘Nederlander’ met Marokkaanse ouders voelt zich Nederlander. Als het even beter uitkomt veinzen ze het Nederlanderschap, maar in hun hart zijn ze Marokkaan.

 22. Dries Roel Vink

  @Klaas Flink
  Kalid Kassem is gewoon Nederlander?
  Onder welke steen heb jij de laatste jaren geleefd? De meeste Marokkaantjes parasiteren op Nederland en willen helemaal niets weten van onze cultuur. En dat geldt ook (en vooral) voor al die generaties die hier geboren zijn … ‘Je moeder is een hoer’ en ‘kanker’ ligt deze gasten voor in de mond en met een kort rokje ben je een slet. Komt ook nog bij dat de islam slechts één doel voor ogen heeft en dat is de hele wereld veroveren. En als de wereld alleen maar zou bestaan uit lafaards en linkse wegkijkers zoals Klaas Flink (niet echt toepasselijk deze naam) dan zou dat nog lukken ook! Wake up!

 23. frans

  Bij bnnvara is iedereen met een niet Nederlandse naam in de race.

 24. Dirk

  Ja, deze Marokkaan was weer candidaat bij de Nederlandse Publieke Omroep.
  Want dat leverde de NPO, i.c. pot Rijkxman, weer de nodige punten op voor een bokaal van “welke tv zender heeft de meeste allochtone, gekleurde, buitenlandse, presentator/trice??”

  Alsof er in dit land geen blanke autochtonen zijn, die dit ook heel goed kunnen hoor en vaak beter algemeen beschaafd Nederlands praten.

  NPO, wat een belachelijk instituut waarvoor wij als belasting betalers moeten opdraaien. Het is een kartel kliek van de bovenste plank

 25. Zomaar een persoon

  Ach, als de opvolger van Matthijs z’n werk maar goed doet. De ene ‘buitenlander’ is sowieso de andere niet.

 26. Daaristieweer

  @ Blinde Herdershond
  Hij voelt zich zeker Nederlander maar het is moeilijk in een maatschappij leven die je continu als tweederangsburgers behandelt. Dit zie je al terug aan het simpele feit dat Fake Stream Media zelfs bij de 4de generatie ze maar blijft benoemen naar de herkomst van hun voorouders.

  Nu ook weer, een succesvol persoon die Khalid heet is blijkbaar een doorn in het oog van een groot groep mensen met een racistische inslag. Dus er wordt weer alles aan gedaan om deze persoon in een negatief daglicht te brengen.

  Zoals Grünberg zei, zodra de Media weer praat over Marokkanen voel ik als je.00. d de pijn…..
  Dat racisme zit gewoon nog steeds ingebakken in de cultuur. Pijnlijk om te zeggen maar het is wel zo. We hebben nog een lange weg te gaan.

  o 31 mei 2020 om 9:35

  Kalid Kassem is gewoon Nederlander.
  —————————————–

  Ik denk dat dhr. Kassem zich zwaar beledigd voelt dat u dit over hem zegt. Geen enkele ‘Nederlander’ met Marokkaanse ouders voelt zich Nederlander. Als het even beter uitkomt veinzen ze het Nederlanderschap, maar in hun hart zijn ze Marokkaan.

 27. Ome Cor

  Denk dat BNNVARA er sowieso verstandig aan heeft gedaan om deze meneer geen podium te geven. Het zou geleid hebben tot dramatische kijkcijfers. Op die plaats, op dat tijdstip heb je iemand nodig die ad rem is, af en toe naïviteit veinst, snel kan schakelen, mensen een beetje uit de tent lokt, een beetje kan plagen, zelfspot en humor heeft, ietwat arrogant is, een discussie kan leiden, sturen en op het juiste moment kan afkappen zonder dat dat “pijn” doet. En tsja, dan zijn er voorzover ik nu kan bedenken slechts 4 potentiële (mannelijke) kandidaten: Jort Kelder (beetje te eigenwijs?), Wilfred Genee (salaris issue en is vd concurrent) Jeroen Pauw (wil hij dat wel?) en oh ja, Matthijs van Nieuwkerk (maar ja…..). Bij vrouwen ontbreekt het heel vaak aan zelfspot en (zeker) aan humor; bovendien is een mannenstem prettiger, rustgevender om naar te luisteren.

 28. Arseen

  Dat belooft nog iets (weinig goeds).
  Khalid betekent : eeuwig, onsterfelijk. Zitten we dus nog een tijdje mee. Net zelf opgezocht, hihi.

 29. teuntje

  whaaaaaaaa Peter de Vries zn vriendje deugt niet daarom sprong P de Vries het raam uit weg ermee arme Rolsl Royce sterkte met je Pappie

 30. HBaz

  Dus als je bij een crimineel in de klas hebt gezeten vroeger ben je zelf ook omstreden? Vreemde redenatie.

 31. Kuis

  Hoeveel diversiteits subsidie zou de omroep krijgen als ze Khalid als DWDD opvolger hadden gekozen?
  In de openbaarheid al die NPO subsidies! Alle details! Het gaat over belasting geld!

 32. Jeroen

  Dus dan wordt het ali b.

 33. Sender

  BNNVARA, moet hebben gedacht, we slaan twee vliegen in een klap. Voldaan aan het diversiteit met Kasem ( en een paar anderen) en hij is iemand met een zeer vlotte babbel.
  Volgens de krant van de ‘chocoladeletters’ was hij zelfs mogelijk een klasgenoot van Taghi en mogelijk banden had met het Utrechtse groepje: ‘Bad boys’.
  Uit deze criminele groep ontstond later de bende van Taghi en Razouki. En als je goed naar de oogjes van Kasem kijkt zie je die ondeugd ook terug.

  Overigens lees ik dat 50 moslims in PI in Krimen aan de Ijssel met ruim 50 man de afsluiting vierden van het Suikerfeest (Ramadan).
  Een justiele inrichting waar corona regels dus ook aan de laars werden gelapt.
  Ik ben heel sceptisch ten aanzien van corona en vind de vele beperkingen buitensporig, en rampzalig voor de mens en maatschappij.
  Maar dit kan dus wel, een bajes ( justitie) die de regels zelf overboord gooit.

  BTw, ook geen Ali Bouali of die knuffelmarokkaan van Kassa.
  Matthijs had een brede kennis van zaken als oud hoofdredacteur van Het Parool.
  Graag iemand van gewicht, hetzelfde kaliber. Geef Klamer de ruimte en de kans om zich te bewijzen.

 34. Gerda

  Toch denk ik dat Peter R de Vries zijn leven te danken heeft aan Kasem, bij mij viel ineens het kwartje..
  Verleden jaar toen Peter volgens het OM op de dodenlijkst van Taghi stond, ontving Peter ineens een vriendelijk briefje van Taghi..
  [Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland, heeft aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries een persoonlijk bericht gestuurd. Daarin laat hij De Vries weten dat hij de journalist helemaal niet om het leven wil laten brengen. Dinsdag zei de Vries dat het Openbaar Ministerie (OM) en de politie hem had verteld dat hij op de dodenlijst van Taghi staat.]

 35. Weg Ermee

  Dankzij de linkse PvdA met het media verlengstuk de linkse Vara en het huidige gevaarlijk linkse Groenlinks (lees walgelijke Burgemeester van Amsterdam) is Nederland vanaf de jaren 70/80 en de grote steden in het bijzonder, langzaam maar zeker naar de klote gegaan.

  Nederland/Den Haag/Amsterdam wordt in het buitenland een bananen koninkrijkje genoemd. Zegt genoeg.

 36. Sender

  @Weg Ermee,

  Halsema ontkent ook (M, KRONCRV) dat het homogeweld in Amsterdam is terug te voeren op een bepaalde groep. Zijn het christenen, extreemrechtsen, wie???
  Maar links sust en kijkt weg bang voor eventuele gevolgen door diezelfde groepen.
  Dat is nu Nederland. En ik ga je vertellen, welk onderzoek er ook komt, welke commissie er ook wordt ingesteld het komt nooit meer goed. Het is inmiddels te laat met name in onze hoofdstad.
  Halsema en Amsterdam zullen nooit vrienden worden en de problemen, en het geweld worden niet minder. Door niet teveel met het kachelijzer in de haard te gaan probeert men de rust te bewaren, tegen beter weten in.

 37. Matthijs

  Ze dienen 1 agenda :die van hun ‘broeders’.

  Islamieten onder elkaar. Het is werkelijk onbegrijpelijk. Vullis !

 38. Gereformeerd joch

  Een homo hoeft ook niet bij mij in de buurt te komen.
  Die kan een dreun krijgen.
  Vieze mensen, bah.
  Doe normaal!

 39. Gereformeerd joch

  Ik snap die islamieten wel.
  Die vinden ook dat de wereld verloedert met al die aandacht voor homo’s.
  Zij voegen de daad in ieder geval bij het woord, laten het niet toe.
  Iets wat irriteert moet je wegmeppen. Een mug is ook irritant die mep je ook plat.

 40. LLRV

  Hij haalt maar de helft divi-punten! Een genderneutraal persoon, minimaal vrouw en LHBTCYUPXZ … dat zijn pas divi-punten. Of zo iemand ook goed is? Die functie kan? Dat hoeft toch niet bij de NPO. Divers, daar gaat het om! Hopelijk weten ze dat op de school voor journalistiek ook al. Of bij media opleidingen. Objectiviteit is vies, diversiteit is goed! Lekker deugen!

 41. Ome Cor

  @Gereformeerd joch: heel stoere reacties hoor. Hoop dat ze jou/jouw naam/adres achterhalen en aanklagen zodat je je voor de rechter mag verantwoorden voor je uitspraken. En nou niet gaan verschuilen he; hier een stoer ventje, dan ook in de rechtbank een stoer ventje.

 42. Abdel

  Sommige mensen zíjn gewoon jaloers vooral op buitenslands die succesvol zijn. Pasta.

 43. Julia

  1 broodje kebab met saus aub en een pita shoarma.

 44. Sender

  HBaz
  zo 31 mei 2020 om 14:08,

  Dat vraagt om uitleg.
  Het gaat erom dat hij (Kasem) ontkent dat hij in de klas heeft gezeten bij Taghi en ( let op) in het verleden banden had met de zeer criminele groepering ‘Bad Boys’ te Utrecht. Dat is toch wel een nuanceverschil lijkt me.

 45. Herrie

  Want er moest natuurlijk variatie komen op de tv, gewoon een witte man die iets presenteert dat kan echt niet meer.
  Nee wat dat betreft kan er beter een Marokkaanse vriend van de moordende topcrimineel thagi het programma presenteren.
  Meteen de Vries met de staart tussen z’n radicaal linkse beentjes er vandoor bij z’n advocaten kantoor (de lafbek).

 46. Donald Dumb

  Ome Cor.

  Echt een puur onvervalst stukje homohaat wat hij daar schrijft.
  Mag blijkbaar blijven staan hier…

 47. Jan Lol

  De ene mafia steund de ander -linkse- mafia, lekker hoor, top van onze belasting centen….bah..

 48. Gereformeerd joch

  Heerlijk. Kon vandaag weer naar de kerk.
  Weer tussen de normale mensen.
  De normale gezinnen weer gezien.
  Niet van die vieze homo’s. Die komen er toch niet in.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.