Omstreden Khalid Kasem was favoriet DWDD-opvolger

De omstreden advocaat Khalid Kasem, die ervan wordt verdacht politie-informatie te hebben gelekt aan topcrimineel Ridouan Taghi, was serieus in de race om de opvolger van De Wereld Draait Door te presenteren. Dat heeft een woordvoerder van BNNVARA bevestigd. Kasem heeft, net als veel meer mensen, een screentest opgenomen die in de smaak viel bij de publieke omroep, maar nu het maatje van Peter R. de Vries in opspraak is geraakt, gaat de presentatieklus niet door.

BNNVARA laat weten dat er niet verder gepraat wordt met Kasem. “Wij waren enthousiast over zijn test en zijn met hem verder in gesprek gegaan. Naar aanleiding van de berichtgeving wil hij zijn handen vrij hebben om zich hier tegen te verweren. Verdere gesprekken met deze kandidaat als presentator voor de vooravond zijn daarom niet meer aan de orde.

Bram Moszkowicz denkt dat het heel goed mogelijk is dat het helemaal niet Kasems eigen keuze was, maar dat BNNVARA hem de wacht heeft aangezegd, zo gaf hij zaterdagavond aan in Shownieuws.

Al met al heeft Kasem behoorlijk de schijn tegen. Volgens het AD blijkt hij in zijn jeugd klasgenoot te zijn geweest van de onlangs in Dubai opgepakte Taghi, die van vele moorden verdacht wordt.

Enkele uren voordat het nieuws over Kasem bekend werd, maakte De Vries zijn vertrek bij het advocatenkantoor bekend.

Lees ook: Vries verlaat zinkend schip: collega Kasem in opspraak (gisteren)

Foto: NPO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen