Katja Schuurman vraagt RTL 4 om groot amusement

Katja Schuurman heeft bij haar baas Peter van der Vorst het verzoek neergelegd om groot amusement te gaan presenteren op RTL 4. Ze wil daar eindelijk eens ervaring mee opdoen. Dat zegt de presentatrice in gesprek met Privé TV. Tot nu toe heeft Schuurman altijd veel televisie op locatie gemaakt, maar ze wil haar horizon verbreden. “Het lijkt me eigenlijk ook wel eens leuk – en dat heb ik ook aangegeven – om ook eens de studio in te gaan“, aldus de presentatrice.

Op reis hoeft niet meer zo van Schuurman. Ze heeft een beetje wat Claudia de Breij heeft: nu ze zelf al veel van de wereld heeft gezien, denkt ze dat het tijd is om het vliegverkeer van alle Nederlanders flink in te perken.

Schuurman: “Ik wil niet alleen maar op reis – ik heb al heel veel van de wereld gezien en we moeten allemaal een beetje minder reizen – maar een grote studioshow.”

Waarom heeft ze nooit eerder grote shows gepresenteerd? “Dat is iets wat me nooit echt aansprak, want ik wil altijd met de camera op pad en dan improviseren, want dat vond ik het leukst tot nu toe, maar het lijkt me nu wel eens leuk om een mooie, grote show te gaan doen.”

Zoiets als De Battle, waarmee ze onlangs te zien was op RTL 4? “Nee, dan wil ik hem presenteren. Ik wil niet zelf weer allemaal van die achterlijke dingen hoeven uit te halen. Dat heb ik al heel vaak gedaan.”

Waar moeten we aan denken? “Een show waar mensen vrolijk van worden. De Honeymoon Quiz? Zoiets. Of gewoon een leuke quiz met humor. Er zijn een heleboel ideeën overigens.”

Tot slot: een comeback in GTST is onwaarschijnlijk, ook nu ze bij RTL 4 werkt, aldus Schuurman. “Dat weet ik wel een soort van zeker. Ik ben niet dood, dus ik kan terugkeren, maar het ligt niet in de lijn der verwachting.”

 

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen