Klein tv-leed: Lingo-ballen letterlijk kapot ontsmet

De ballen in de ballenbak van Lingo zijn stukgegaan na een poging om ze te ontsmetten. Er is nu een alternatief gevonden om ze vrij te houden van het coronavirus. Dat vertelt jurylid Jan Peter Pellemans tegen RTL Z. De ballen van Lingo worden in coronatijd goed schoongemaakt. “Die ballen die iedereen aanraakt moesten wel even door een desinfectiebadje heen“, zegt de tv-maker. Bij het eerste desinfectiemiddel ging de verf er echter vanaf: een drama voor een ballenprogramma.

Uiteindelijk bleek een ander middel wél te werken zonder de ballen te beschadigen. De ballen zijn nu schoon, maar er is ook iets bedacht om het aantal aanraakbewegingen fors te verminderen.

Pellemans legt uit: “Normaal overhandigt presentator Jan Versteegh bijvoorbeeld altijd de gouden bal aan de kandidaten. Dat kon nu ineens niet meer. Dat klinkt misschien als iets kleins, maar voor ons was het wereldschokkend.

Ook de Lingo-man ziet mensen half verzuipen in de tv-wereld. Toch houdt Pellemans de moed erin. “Televisie is wel ontzettend populair op dit moment. Ik zie dat tv-makers ook erg creatief zijn in deze nieuwe werkelijkheid.”

Ik heb goede hoop dat we op een gegeven moment gewoon weer door kunnen gaan. Op een veilige manier natuurlijk.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen