Johan Derksen vindt Jeroen van der Boom een jankerd

Johan Derksen vindt dat Jeroen van der Boom een jankerd is. Hij vindt het kinderachtig dat de zanger oproept om zijn programma niet te bekritiseren omdat ze voor dezelfde zender werken. Dat heeft de voetbalanalist vrijdagavond gezegd in Veronica Inside. Van der Boom zette met Hoge Bomen hoge kijkcijfers neer, maar ook een slijmerig hoogstandje. Vooral de aflevering met Sylvie Meis werd op de hak genomen door de mannen van VI. En daar kon Van der Boom niet om lachen.

Derksen vindt het ongelooflijk. “Ik vind het zo zielig voor die Van der Boom. Die komt met een huilverhaal in de krant… Die man mag denken wat hij wil. Hij zei: ‘Het is nota bene een programma van SBS, het is je eigen nest bevuilen.’ Dan denk ik: dan snap je helemaal niets van het format van dit programma.”

VI zou zijn geloofwaardigheid verliezen als je Talpa-collega’s de hand boven het hoofd houdt, aldus Derksen. “Wij hebben hier een mening over alles en iedereen en zijn geloofwaardig en niet hypocriet, omdat we ook die mening uitspreken.”

Toen VI nog bij RTL zat, werd er ook kritiek geuit op RTL, aldus Derksen. “Als wij vroeger wat over een talkshow van Humberto zeiden, was de RTL-directie ook zo van: ja, maar je kunt toch niet een talkshow van RTL zo aanpakken. Dan zei ik: ‘Ja, natuurlijk wel, want mag ik dan alleen programma’s van de publieke omroep kritisch benaderen?’

Je bent alleen geloofwaardig als je ongelimiteerd je mening kunt geven, aldus Derksen. “Wij hebben gelukkig toen we naar John de Mol gingen dit vast laten leggen in ons contract. Hij moet niet zeggen: ‘eigen nest bevuilen’, dat is zo kinderlijk.

Derksen blijft bij zijn mening: hij vindt Hoge Bomen een flop. “Ik kan me niet indenken dat ik een tv-programma maak waarbij ik bij elke gast aan tafel tot mijn schouder in de reet moet kruipen en dan ook nog een liedje moet zingen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen