Rob Goossens: ‘RTL 4-kijker blij dat Eva Jinek weg is’

Het kijkerspubliek van tv-zender RTL 4 is ongelooflijk enthousiast dat Eva Jinek met vakantie is en plaats heeft gemaakt voor zendercollega Beau van Erven Dorens. Dat stelt Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, in de studio van Privé TV. Na twee weken Beau blijken zijn kijkcijfers nu even hoog als die van Jinek. De verklaring ligt er volgens Goossens in dat mensen tijdens de coronacrisis meer behoefte hebben aan warmte en dat Van Erven Dorens iets beter ligt bij de kijker.

De RTL 4-kijker heeft liever Beau dan Jinek, denkt Goossens. “Ik was even bang Beau te veel Eva Jinek wilde zijn en dat is het niet gewarden (bedoelt geworden, red.). Dit zijn tijden waarin we thuis zijn opgesloten met onze eigen families en je kunt nu kiezen wie je als soort van huisvriend nog toelaat in je huis en ik denk dat de conclusie na twee weken Beau is dat mensen liever Beau erbij hebben dan dat ze Eva erbij hebben.”

Goossens denkt dat de RTL 4-kijker niet van Jinek houdt. “Dat Eva wel fijn is om even wat kritische vragen te stellen, maar dat iedereen toch zoiets heeft van: wel weer fijn dat ze terug naar huis is.”

Beau scoort momenteel veel beter dan hij afgelopen najaar deed. Gelukkig hebben we open-deuren-tv-kenner Goossens om dat te verklaren. “Ik denk dat in een heel klein detail zit, want ik vind de verschillen met het vorige seizoen helemaal niet zo groot. Er zit een nieuwe producent op met een sterkere redactie, waardoor Beau gewoon de hele dag weet dat het wel goed komt. Van: de redactie gaat het wel voor me fiksen. Het eerste seizoen was toch heel veel Beau die zelf bedacht wat hij met het programma wilde en bij wijze van spreken zelf nog de gasten aan het tellen was.”

Talkshowmaker Eward van der Horst biedt een geoliede machine, aldus Goossens. “De grap met zo’n talkshow is dat het eruit moet zien alsof het allemaal spontaan gebeurt, maar de presentator moet gewoon van elk moment in de show weten wat er eventueel kan gaan gebeuren om uiteindelijk iets te maken dat voor de kijker verrassend is.”

Lees ook: Na twee weken Beau: kijkcijfers nu even hoog als Jinek (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen