Weldoener Johnny baalt van lockdown: ‘Ik wil helpen!’

De intelligente lockdown treft Johnny de Mol extra hard. Zijn helpende hand moet immers ook binnenblijven. “Het is frustrerend dat je niets kunt en mag doen. Dat zit niet in mijn aard; ik wil erop uit, mensen helpen!“, zegt de miljardairszoon in De Telegraaf. Johnny probeert de mensheid nu maar te redden vanuit zijn woonkamer, al is daardoor veel minder zichtbaar wat voor een weldoener hij is. “Nu ga ik in de avonduren maar zitten bellen, zoals vergeten kinderen met wie ik veel werk.

Naast die vergeten kinderen helpt Johnny vanuit zijn woonkamer nog veel meer mensen. “Mensen uit mijn programma’s die ongeneeslijk ziek zijn en ik heb een lijst gekregen met nummers van ouderen om even mee te kletsen.”

Gelukkig kunnen weldoeners dus ook vanuit huis werken. “Dat geeft nog een klein beetje voldoening. Zo doe ik wat ik kan, maar ik kan niet wachten om weer meer te kunnen aanpakken.

Waar komt dat weldoener spelen toch vandaan? Zijn tante Linda de Mol zette medewerkers van haar tijdschrift middenin de coronacrisis op straat, terwijl John de Mol nu gaat reorganiseren bij Talpa om zijn miljarden te beschermen.

Volgens Johnny zit het weldoenerschap in zijn hele familie. “Ja, bij ons allemaal. Ook bij mijn vader, alleen heeft hij altijd de regel: ik help en steun je, als je maar nergens mijn naam noemt. Hij hoeft daar niet zo nodig mee op de voorgrond te treden en dat vind ik wel chic.”

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen