Johan Derksen verklaart floppen coronashow SBS 6

Geplaatst op za 30 mei 2020 om 13:00

Johan Derksen verbaast zich er niet over dat de eenmalige coronatalkshow van SBS 6 dinsdag een enorme kijkcijferflop was met slechts 298.000 kijkers. Dat heeft de voetbalkenner vrijdagavond gezegd in Veronica Inside. Derksen was aanwezig bij het programma, dat werd opgenomen in de studio van VI, en zag het van dichtbij misgaan. Het probleem was volgens hem dat de meeste gasten erg saai waren en dat er nauwelijks ruimte was voor interactie tussen de gasten in de studio.

Het door Merel Westrik gepresenteerde programma was niet veel soeps, aldus Derksen. “Het probleem van dat programma was dat Nederland coronamoe is en ze maakten één fout: er kwamen allemaal hele saaie mannen die hier een verhaaltje gingen vertellen.

Er werd geen gebruikgemaakt van de gasten op de tribune, aldus Derksen. “Er zaten drie heel vervelende mensen op de tribune, namelijk Kelder, die mevrouw van het AD, De Jong, en ik, en hier aan deze tafel zaten mensen onzin te vertellen.”

Wie praatte de grootste onzin? “Stella Bergsma heeft tien minuten zitten koeren hier. Die ook bij Ladies Night zat. Het meest irritante wijf van Nederland, maar daardoor is ze wel een ideale gast aan tafel, want alles wat ze zegt wekt weerstand op.”

Wij werden helemaal niet aangespeeld, waardoor het een heel saaie avond werd.”

Foto: SBS
41 Reacties op “Johan Derksen verklaart floppen coronashow SBS 6”


 1. Tim

  Onzin Derksen, een soortgelijke show trekt op NPO1 1,5 miljoen kijkers.

  Het programma werd op de verkeerde zender uitgezonden.
  Dat is de enige verklaring.

 2. rooie Rinus

  Stella Bergsma is het zoveelste dieptepunt van ‘ik wil beroemd worden’ , daar wil niemand naar kijken, of luisteren.

 3. Uuuh

  Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald. Johan vindt het programma slecht gemaakt. Dat het programma een kijkcijferflop was, komt omdat mensen geen behoefte hadden aan een dergelijk programma. De conclusie kan dus alleen maar zijn dat de kijker er goed aan heeft gedaan om niet te kijken.

 4. M@rk - Etten-Leur

  John de Mol en zijn radio- en TV-zenders gaan langzaam richting de afvoer…

 5. Oja

  geflopt, zeker. Komt door veel dingen. Van 2 presentatoren die niet scherp zijn. Jort die alle airtime opeist en al draaiende met zijn standpunten een goede discussie onmogelijk maakt. Angela zat daar totaa verkeerd. Geen mening, alleen reconstrueren van wat er was gebeurt. Mdeekwen was prima, maar ook te braaf. Had Jort flink kunnen aanpakken. Te veel instarts die we al kenden en dan Ijn we ook best coronamoe. En vergeet niet, mensen zijn ook Jort en Angela moe. Dan is het SBS6 met reclame. Tsja dan is Netflix snel gestart.

 6. Huismaker

  Waar blijft de OPEN en EERLIJKE discussie ? Dus niet wat er voor ons bedacht is door het kartel. Evenveel voor- als tegenstanders. Evenveel spreektijd. Geen spelletjes door de regie. Gewoon een EERLIJK debat.
  Maar het mediakartel durft het niet. Bang voor de mening van ons volk. Net als het referendum moet dat kalt geteld worden. We dienen uitsluitend te horen wat er voor ons bedacht is. Alsof we achterlijk zijn. We dienen liedjes te zingen, stoepkrijten en gezellig te spelen. We zijn dan braaf en krijgen als beloning een ijsje. Steeds meer mensen vluchten naar de YouTube kanalen. Zoals Cafe Weltschmerz, Een oorlog reeds verloren, Ongehoord Nederland, Blue Tiger, Jensen, De nieuwe wereld, UP Network of FvD-journaal.
  Kom op ! Durf eens één van deze sprekers uit te nodigen in plaats van de eeuwige zelfde talking heads.
  WAAROM DURVEN JULLIE GEEN DISCUSSIE AAN ?
  Wij zijn het volk.

 7. Patty 💩

  Help ik heb in mijn broek gekakt.

 8. man pan

  @Huismaker
  Omdat met complottheorie gekkies geen discussie mogelijk is, elke keer zeggen jullie wat anders. Begin maart zou Rutte en de RIVM alle bejaarden willen vermoorden omdat Nederland niet in complete lockdown ging, nu twee maanden is de lockdown opeens een grote samenzwering om jullie rechten weg te nemen.

 9. Pieter

  Eh, sbs is van talpa en talpa is john de mol en john de mol is censuur…
  Dus niet kijken, omdat de informatie niet klopt. Das de ware reden

 10. Keta Minek

  Dat werd opgenomen in de studio van VI, zo eigen studio?

 11. Dirk

  De giller van de avond was toch wel dat de 2 presentatoren niet eens 1.5 meter van elkaar af zaten.

 12. Captain Caveman

  De starheid waarmee die oude van dagen worden behandeld door sommige van die wijven daar in het verzorgingshuis. Heb mijn moeder daar weggehaald en bij mijnthuis ondergebracht. Lekker in de tuin en gezellig kletsen in plaats van alle deuren en ramen dicht in dat huis.

 13. Maikey

  @Huismaker, “WAAROM DURVEN JULLIE GEEN DISCUSSIE AAN ?
  Wij zijn het volk.”

  Omdat jullie maar een deel van het volk zijn, en het domme deel, daarom is erg geen discussie mogelijk.

 14. Therese

  Klopt helemaal wat Derksen zegt!
  Saaie zelfingenomen mannetjes achter spreekdesks.
  Flutvragen… Westrik is irritante presentatrice, die alleen maar kan giebelen met haar vriendinnen.

 15. Huismaker

  @pan man / @Maikey

  Wel eens geluisterd naar Prof. Van Wolferen of Econoom Arno Wellens (Youtube: Cafe Weltschmerz) ? Domme praat ? Onze euro staat op omvallen. Zuid Europa wil steeds meer “corona-geld” (nu al 750.000.000.000 euro). Wie gaat dat betalen ? Enkele zeer grote banken kunnen dat niet meer. Maar bij het mediakartel houdt men de lippen stijf op elkaar. Of alle juridische consequenties voor ondernemingen of medewerkers van bedrijf ? Luister eens naar Mr Sven Hulleman (Een oorlog reeds verloren).

  Of stop je liever je vingers in je oren en roep je maar dat alle tegenstanders “rechtse gekkies” zijn. Weg kijken van de oorlog, de Grote Leider volgen en iedereen die een ander standpunt heeft is alles met “-ist”.

 16. man pan

  Er is een verschil tussen rationeel zijn en je zorgen maken over de economie (zoals Kees de Kort, Jort Kelder) en idioten, de ene complottheorie is nog gekker dan de ander.

 17. Keta Minek

  Huismaker….

  De psychologie van complottheorieën:
  De mens is van nature geneigd om gebeurtenissen te verklaren. Zeker als ze een emotionele impact hebben. Als een directe oorzaak ontbreekt of er onvoldoende achtergrondgegevens voorhanden zijn, is er ruimte voor eigen speculatie, waarbij informatie over de geheimzinnige of onopgeloste kwestie verzameld kan worden en aan elkaar gelinkt. Op basis hiervan wordt dan een bevredigende hypothese gezocht, meestal beïnvloed door de eigen persoonlijke overtuigingen. Het kan ook andersom gaan, waarbij de hypothese er eerst is, waarbij vervolgens feiten gezocht worden.
  Er wordt ook steevast een groepering of persoon gezocht die baat zou hebben bij het mysterie. Meestal hebben de aanhangers al vooroordelen of wantrouwen ten aanzien van deze figuur of instantie en wordt deze als zondebok gebruikt. Er wordt dan van uitgegaan dat deze mensen tot alles in staat zijn. De theorieaanhangers gaan gemakkelijk akkoord met de geruchten omdat zij hun vooroordelen erdoor bevestigd zien.
  De meeste complottheorieën missen voldoende betrouwbare informatie en/of overtuigende bewijzen. Dit kan te wijten zijn aan een gebrek aan persvrijheid in ondemocratische landen. Of omdat de verdachte groepering of persoon weigert in te gaan op vragen en geruchten omtrent de kwestie. Het internet speelt een grote rol om complottheorieën internationaal te verspreiden. Geruchten zijn snel online gezet en meestal is het niet eenvoudig om na te gaan waar de theorie vandaan komt. Mensen die de theorie lanceren beweren vaak expert in de materie te zijn of blijken een voormalig medewerker met wroeging. De persoonlijke achtergrond van hen is vaak twijfelachtig en onbetrouwbaar.
  Ook al wordt de complottheorie tegengesproken door duidelijke bewijzen, dan nog blijven velen er hardnekkig in geloven. Ze voeren dan vaak het argument aan dat deze bewijzen ook allemaal mediamanipulatie zijn en dat degene die hen tracht in te lichten zelf ook in het complot zit.

 18. Snuifje

  @huismaker, lekker vroeg aan t bier gegaan vandaag?

 19. Huismaker

  Het Duitse gerecht (!) buigt zich over de gewenste 750 MILJARD euro en zal dat verzoek afkeuren. Eén en ander heeft te maken met hulpgelden van na de Tweede Wereld Oorlog. Als Duitsland niet over de brug komt, zullen onder meer Zweden, Denemarken en Oostenrijk ook afhaken. Bij Rutte weet je het nooit: die zegt A, maar bedoelt B.
  Noem het maar complettheorie van rechtse gekkies, maar het zijn de feiten.
  TIP: bekijk eens de afleveringen.

 20. Keta Minek

  Huismaker.
  Punt een het zijn complottheorieën.
  En dat zijn geen rechtse gekkies maar knalrode communisten.

 21. Betweter

  @Keta Minek
  za 30 mei 2020 om 15:07

  Lekker gemakkelijk. Via Wikipedia verkregen informatie klakkeloos kopiëren, hier en daar een regel weglaten, plakken en vervolgens op grond daarvan reacties proberen uit te lokken. Wat ben jij een loser, zeg. Zielige minkukel.

 22. Thierry B.

  Betweter jij helpt toch geen gekkies als huismaker.

 23. Angeltje

  Wie wilt er nou met Jort Kelder aan 1 tafel zitten, 3 kwart van de mensen wilt dat beslist niet !!

 24. Betweter

  @Thierry B.
  za 30 mei 2020 om 15:45

  Ik help niemand. Ik haat echter volk dat op grond van gekopieerde ‘wijsheid’ hier de slimmerik probeert uit te hangen en anderen op deze wijze probeert af te troeven. Door dit copy/paste gedrag profileert onder meer @Keta Minek zich als eersteklas loser en kwalificeert hij zich als een professionele minkukel.

 25. Keta Minek

  @Betweter. ik schrijf overal stukken over complotdenkers, onder eigen naam.

 26. Johan

  @ huiskamer..t spijt mij vreselijk (NOT) maar jij behoort toch echt tot de enge rechtse gekkies met varkenskop Jensen als oppergekkie

 27. Haanos

  Als je naar links kijkt zie je rechts niets.

 28. Betweter

  @Keta Minek
  za 30 mei 2020 om 16:06

  Wat een kutsmoes. Het gekopieerde schrijfsel uit Wikipedia (zie Keta Minek za 30 mei 2020 om 15:07) is daarvan een schoolvoorbeeld. Waarom heb je niet rechtstreeks naar Wiki verwezen? Waarom doe je het voorkomen alsof dit schrijfsel van jouw hand afkomstig is? Waarom heb je niet aan bronvermelding gedaan? Geef daar antwoord eens op. Je valt thans opnieuw door de mand, grote jongen die je bent. Daarom blijf ik bij mijn mening dat @Keta Minek zich profileert als een eersteklas loser, waaruit automatisch volgt dat hij zich kwalificeert als een professionele minkukel.

 29. Kees

  https://www.mediacourant.nl/2018/04/shownieuws-baas-heel-tevreden-over-wietze-de-jager/

  Deze e ikel schijnt nog steeds rond te lopen en getolereerd te worden bij Talpa. Ooit eruit getrapt bij Enfemol omdat hij daar een financiele kolerezooi van heeft gemaakt.

 30. Kees

  De e ikel die tot paar jaar geleden de Shownieuwdredactie runde schijnt nog steeds rond te lopen en getolereerd te worden bij Talpa. Ooit eruit getrapt bij Endemol omdat hij daar een financiele kolerezooi van heeft gemaakt.

 31. Bart

  @man pan en Maikey, Huismaker heeft helemaal niet over complottheorieën. Dat maken jullie er van. Huismaker laat hier keer op keer zien dat er ook andere media en meningen zijn dan alleen dat gene wat de landelijke en vooral linkse media ons wil laten zien. Vaak serveren mensen zoals jullie rechts of andere meningen meteen af maar zijn jullie juist de gene die nooit het gesprek aan gaan.

  En Maikey Het domme deel van de bevolking bevind zich zowel onder linkse als rechtse mensen. Vaak hebben ze van die namen als Maikey of Priscilla. Dom of niet dom heeft helemaal niets met deze discussie te maken. Het gaat om meningen en daar heeft iedereen recht op. Als je je niet kunt vinden in de mening van Huiskamer en je wilt geen gesprek met hem dan moet je gewoon lekker je mond houden. In de media word er vol op gemanipuleerd met teksten, verhalen, koppen, foto’s ect. Als je dat niet inziet ben je pas dom.

  Los daarvan zijn er steeds meer mensen tegen de anderhalve meter samenlevin/het nieuwe normaal. Gelukkig maar want dit gaat volstrekt in tegen waar we in Nederland voor staan. Het nieuwe normaal is niet normaal!

 32. Denk Na

  Cafe Weltschmerz heeft weer een spot on gesprek met Willem Engel online staan. De moeite van het kijken waard.

 33. Angela kijkt TV

  Ik wacht nog steeds vol smart op haar recensie op de corona talkshow van dinsdagavond jl..

  Helaas durft ze het niet aan.

  Ondertussen wel anderen de maat nemen.

  Hypocriet

 34. Rob

  Haha Kees, ja dan norm je er eentje. Die vent kan niks.
  Maar hij is niet de enige op Rietland. Een marketingmanager die ongelooflijke kwal is en vooral zichzelf erg belangrijk vindt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Uiteraard overleven dat soort types vaak reorganisaties.

 35. 😷Paulus

  😷Miss biggy 🐖Angela de Jong mag inpakken. Bromsnor🧔Derksen kijkt nu ook tv op de bank. 😁😁

 36. John

  Bart

  Dat kan wel zijn wat hij zegt maar als je met hem niet
  eens bent ben je dom

 37. RaymondVL

  Het format was ook weer een originaliteit uit de Talpa stal. Een programma over corona…. wauw!!! Hoe komt je op het idee?

 38. joost

  Maar Derksen zat er wél, hij was er wél bij !
  Maar Derksen komt altijd overal, als hij er maar veel centjes voor krijgt.

  En dan hwet tegendeel beweren is zijn truc, hij geeft niet om Tv programma’s dan alleen VI, geeft niet om geld, geeft niet om uiterlijk en zeikt structureel mensen af om aandacht.
  Maar in zijn Gouda VI jaren was diezelfde Derksen zo links als Stalin en Mao tezamen.
  Uiteindelijk kreeg toch het geld deze salon socialist te pakken, komt voor geld zoveel mogelijk op radio en tv, boekjes, onderbroeken, kamerjassen etc. etc.
  En maar mensen afkraken, naar mannetje geworden.
  Over voetbal ging het bij VI al te weinig, maar nu helemaal.
  VI mag van mij morgen stoppen.

 39. teuntje

  Zo zie je maar dat die Gijp niks voorstelt in de coronatijd …. geen diepgang inhoud …. alleen domme opmerkingen de enige die nog inhoud heeft is Derksen en Genee ……Gijp valt door de mand kan alleen praten over naaien en tieten en lacht chemisch door zn anti-depressiva pillen …. wat een dombo is dat zeg

 40. Henkie

  Die Johan Derksen,was dat niet de man die nog voetbalde toen er nog een veter in de bal zat?En op 1 been voetbalden? Tja hoed U voor de valse profeten…..

 41. Derksen J.

  @joost, Johan derksen zit bijna niet bij de andere programma’s, en praat in tegenstelling tot andere geen onzin, hij geeft zijn mening, maar zegt daar ook bij dat hij geen deskundige is, het ligt aan de interviewers dat er vaak nietszeggende antwoorden komen, vaak deugen de vragen niet, interviewen is een vak wat niet iedereen beheerst.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.