Johan Derksen: ‘Talpa-inkomsten 80 procent ingestort’

De reclame-inkomsten van Talpa Network zijn met 80 procent ingestort. Van de reguliere opbrengsten is daardoor nog maar 20 procent over. Dat heeft Johan Derksen vrijdag onthuld in zijn talkshow Veronica Inside, het paradepaardje van Talpa-zender Veronica. Derksen gaf aan dat het momenteel echt heel erg slecht gaat bij het mediabedrijf van John de Mol. “De reclame-inkomsten zijn tot 20 procent gedaald. Dus: met 80 procent gedaald, we hebben nog 20 procent over“, vertelde hij.

Wilfred Genee merkte daarna op: “Laten we dan snel naar de reclame toe gaan dan.”

Talpa Network heeft flink wat maatregelen genomen om kosten te besparen. De zendergroep kwam deze week negatief in het nieuws omdat het vier vakantiedagen van zijn personeel zou hebben afgenomen; die moeten ze verplicht opnemen in mei. Anderen hebben daar wel begrip voor: na de crisis moeten we gewoon aan de bak.

Wat zijn de precieze coronamaatregelen die er bij Talpa genomen worden? De zendergroep geeft duidelijkheid bij Nederlands MediaNieuws: “We kijken nu extra kritisch naar de verlenging van contracten van medewerkers voor bepaalde tijd en freelancers, we vragen medewerkers om tussen 1 april 2020 en 1 juni 2020 vier vakantiedagen op te nemen, ten behoeve van een optimale beschikbaarheid later dit jaar.”

Ook worden reiskosten tijdelijk niet vergoed. “Dat is het gevolg van het thuiswerken. En het uitbetalen van vakantiegeld in juni 2020 in plaats van mei 2020 helpt bij een betere verdeling van de uitgaven over het jaar.

Wij vertrouwen op het begrip van onze medewerkers voor deze maatregelen in de huidige omstandigheden en zijn hen daar zeer erkentelijk voor.”

Lees ook: NRC onthult meer passages uit paniekbrief John de Mol (donderdag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen