Jinek zet eigen kapper aan tafel: ‘Jij verdient niks, hè?’

Eva Jinek heeft gisteren haar eigen kapster aan tafel gezet, Floor Kleyne. Ze vertelde tijdens de coronacrisis helemaal niets meer te verdienen. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Floor knipt Jinek momenteel niet. “Floor, jij bent mijn kapper. Jij hebt mijn haar en mijn hoofd al denk ik drie maanden niet mogen aanraken. Tegelijkertijd moet je nu naast me zitten en kijken naar wat de tijd met mijn haar heeft gedaan en je mag me nog altijd niet aanraken. Hoe moeilijk is dit voor jou?

Kapster Floor daarop: “Ik vind het ook wel een beetje grappig, want ik weet nog de allereerste keer dat ik jouw haar mocht knippen, dat ik zei: ‘Je zou het moeten laten groeien.’ And there you go! En je kan het hebben. Maar het doet wel pijn. Voor mij is het naast het financiële stukje ook part van wie ik ben. Het is onderdeel van mijn identiteit, dus het feit dat ik dat moet missen en ik letterlijk niet met mijn handen in het haar mag, is gewoon moeilijk.”

Jinek: “En je bent natuurlijk zzp’er, dus jij verdient nu helemaal niks?

Floor: “Helemaal niks. Ik heb nog geluk, want ik ben altijd kostwinnaar geweest thuis – ik heb twee kindjes – en dat mijn man sinds kort had besloten om een bijbaan te nemen. Die bijbaan kan nu even een fulltime baan zijn, want anders hadden we helemaal niks.”

Jinek: “Hier heb je ook stress over neem ik aan?

Floor: “Ja, heel. Naast het feit dat het onderdeel van mijn identiteit is – dus dat ik er heel veel geluk uit haal – vind ik het ook heel spannend om te kunnen plannen hoe mijn leven er straks uitziet. Juist doordat je niet echt perspectief hebt, heb ik geen idee hoe we dit straks weer recht moeten breien als branche zijnde. Het is ook geen branche waar we heel veel vet op onze botten hebben. Je kunt dingen volhouden als er een soort stip op de horizon is.”

Oei, laat het Angela de Jong niet horen. Zij wordt moe van al die ‘zeurende’ ondernemers, kappers en horecabazen die op tv vragen om perspectief.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen