Jan Dulles: ‘Artiesten moeten niet klagen op televisie’

3JS-zanger Jan Dulles vindt dat artiesten op televisie niet zo moeten huilen over hun inkomensval nu ze door het coronavirus niet meer kunnen optreden. Dat zegt hij in gesprek met NU.nl. Rijke artiesten als René Froger hebben een gigantische buffer, maar als je vrouw potjes crème van 200 euro op d’r snufferd smeert, dan begin je het toch benauwd te krijgen. Het leidt tot bizarre interviews waarin Froger hem en zijn collega-artiesten tot de grootste slachtoffers van de crisis uitroept.

Daar gaat Dulles niet aan beginnen. “Ik vind niet dat wij artiesten moeten gaan klagen op televisie over inkomsten die we mislopen. Als sessiemuzikanten dat doen, begrijp ik het wel, want die hebben nu niks. Maar ik houd me daar verder buiten.”

Dulles teert voorlopig op zijn spaargeld in. “Ik leef nu enigszins van mijn spaargeld, maar we kunnen ook niet op vakantie, dus je geeft ook bijna niks uit. Het gaat er niet zo hard uit.

Op een gegeven moment moet ook Dulles gewoon weer aan het werk. “We zullen met zijn drieën op een gegeven moment wel genoodzaakt zijn om weer naar de theaters te gaan. Wellicht met een hele uitgeklede show met twee akoestische gitaren.”

Vanaf juli mogen er honderd mensen in het publiek. Ik hoop dat dat aantal snel verdubbeld wordt, dan kunnen we weer wat gaan doen.

Het interview met Jan Dulles kunt u lezen op NU.nl.

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen