Jan Dulles: ‘Artiesten moeten niet klagen op televisie’

Geplaatst op vr 15 mei 2020 om 14:00

3JS-zanger Jan Dulles vindt dat artiesten op televisie niet zo moeten huilen over hun inkomensval nu ze door het coronavirus niet meer kunnen optreden. Dat zegt hij in gesprek met NU.nl. Rijke artiesten als René Froger hebben een gigantische buffer, maar als je vrouw potjes crème van 200 euro op d’r snufferd smeert, dan begin je het toch benauwd te krijgen. Het leidt tot bizarre interviews waarin Froger hem en zijn collega-artiesten tot de grootste slachtoffers van de crisis uitroept.

Daar gaat Dulles niet aan beginnen. “Ik vind niet dat wij artiesten moeten gaan klagen op televisie over inkomsten die we mislopen. Als sessiemuzikanten dat doen, begrijp ik het wel, want die hebben nu niks. Maar ik houd me daar verder buiten.”

Dulles teert voorlopig op zijn spaargeld in. “Ik leef nu enigszins van mijn spaargeld, maar we kunnen ook niet op vakantie, dus je geeft ook bijna niks uit. Het gaat er niet zo hard uit.

Op een gegeven moment moet ook Dulles gewoon weer aan het werk. “We zullen met zijn drieën op een gegeven moment wel genoodzaakt zijn om weer naar de theaters te gaan. Wellicht met een hele uitgeklede show met twee akoestische gitaren.”

Vanaf juli mogen er honderd mensen in het publiek. Ik hoop dat dat aantal snel verdubbeld wordt, dan kunnen we weer wat gaan doen.

Het interview met Jan Dulles kunt u lezen op NU.nl.

Foto: NPO
15 Reacties op “Jan Dulles: ‘Artiesten moeten niet klagen op televisie’”


 1. Apfelflapf

  Dulles , ga eens een goeie kapper zoeken .

 2. Waylon

  Wat zit je haar leuk!

 3. Man met de hamer 🔨

  Wie zijn dit?

 4. Piet Pannelap

  Sodemieters… ik ga bijna respect krijgen voor Volendamse non-talenten. Goed gezegd Dulles!! 💪🏼

 5. Open Deur

  Jan trapt ‘m in.

  Ik vind al dat geklaag kut.
  Ik zit al sinds half maart thuis, 43m3 op vier hoog, en alles in de buurt is op slot. Saaie boel, maar hoor je mij klagen?
  Die zogenaamde artiesten zijn gewoon ziek in hun hoofd dat ze denken dat mensen medelijden met ze moeten hebben.
  Ik leef al twee maanden van de laagst mogelijke badisuutketing, klaag ik ook niet over, maar die artiesten met hun gejank ben ik wel helemaal spuugzat ja. En ik ga ze er niet sympathieker op vinden als je ziet hoe belangrijk zij zichzelf vinden terwijl er duizenden doden vallen door de corona en zij alleen steeds maar met zichzelf en geld geld geld geld geld bezig zijn. Voor mij hebben ze Afgedaan!!

 6. M.

  Verstandig uitspraken hoor, en dat voor een Volendam er.. Jan Dulles top!

 7. critikast

  Ik heb het al zo vaak gezegd tegen artiesten / voetballers in de running: ga verstandig om met je geld. Bezwijk niet voor de verleiding van je plotselinge weelde en rijkdom. Blijf normaal doen, beloon jezelf met simpele dingen in plaats van patserige huizen, dure sieraden of veel te grote auto’s. Want er komen mindere tijden. Je hebt nu gigantisch succes, maar dat kan snel veranderen. Ben voorbereid op mindere tijden zoals het afhaken van fans , omdat ze genoeg hebben van je muziek . Deze coronacrisis is daarmee vergelijkbaar en domoren als Froger c.s. klagen meteen steen en been. Natuurlijk, want hij heeft minder verstandige dingen gedaan met zijn geld en is gewend aan gages, die gouden bergen bevatten. Mond houden Froger en volgende keer beter luisteren naar mensen die meer ervaring hebben met budgetteren en met geld omgaan !

 8. Henk

  Dulles is een Volendammer met 2 benen stevig op de grond, no nonsens.

  Froger is een over het paard getilde Amsterdammer met een grote bek, net zoals Dries en Gordon.

  Alleen de Amsterdammers zeuren en klagen altijd.

 9. Bart

  Hij heeft gelijk. Goede reactie
  Vind het wel altijd een beetje een vies kereltje. Door dat haar ofzo.
  Verder maken ze echt vreselijke muziek.

 10. Monique Smit

  Jan hou je bek en bef me

 11. tim

  Jan heeft gelijk, goede gasten de 3j’s. inderdaad triest voor sessiemuzikanten

 12. Donald Dumb

  Ik heb niks met 3js maar ben het wel eens met Jan Dulles.
  Inderdaad, wel opvallend dat met name het Amsterdamse artiestenafval loopt te klagen…

 13. teuntje

  Gelijk Dulles goed dat Lulles

 14. Captain Caveman

  Daar heeft hij een punt. Een nuchter geluid na al dat steen en been geklaag van -inderdaad- Hoofdzakelijk Amsterdamse zeikneuzen! Miljoenen op de bank en verwachten- nee- eisen medelijden en gaan ervan uit dat het domme klootjesvolk – waar hun vér boven staan- weer zeer diep
  In de buidel gaat tasten voor die idiote playback nep concerten die misschien weer komen. Besteed dat geld maar aan dagelijkse boodschappen in plaats het te schenken aan die geldwolven. Froger zit geramd, ambassadeur van de voedsel bank. Misschien dat ze ergens een partij bier en rookworsten over hebben voor hem! ‘Gewone’ jongen uit amsterdam groeit uit zijn jas, broek en uit tot geldwolf!

 15. Annoniemus

  Dulles heeft makkelijk lullen , Volendammers hebben er ook allemaal een coke handeltje naast !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.