NPO 1 door met Oogappels, derde seizoen in 2021

Voor acteurs, actrices en alle anderen die drama maken is het door de coronacrisis een barre tijd, maar er zijn ook nog lichtpuntjes. BNNVARA heeft een derde seizoen van de serie Oogappels besteld. Dat heeft de omroep laten weten. Het zal er al aan te komen, stelt de omroep zelf. “Met mooie kijkcijfers, lovende reacties van pers en publiek én een bloedstollende cliffhanger aan het einde van seizoen 2 kon het ook bijna niet anders: de dramaserie Oogappels krijgt een derde seizoen.

De scenario’s daarvoor worden nu geschreven. “Net als in het eerste en tweede seizoen van Oogappels zorgen opvoedperikelen van pubers voor een ontroerend, maar ook komisch drama.

In Oogappels volgen we vier volkomen verschillende gezinnen, die worstelen met de opvoeding van de kinderen. De lat van de ouders ligt hoog: het leven is maakbaar en moet vooral perfect zijn. Maar wat als je kinderen verre van perfect zijn en je zelf eigenlijk ook maar wat aanklungelt?

Er kijken volgens de omroep zo’n 1,2 miljoen mensen per aflevering. Ook de pers was lovend, stelt een woordvoerder, die daarop citeert uit de kranten. “Het spelplezier van de geweldige acteurs is een genot om naar te kijken“, schreef de Volkskrant. En Trouw: “De puberserie Oogappels is rijp voor prijzen.

De precieze planning van de opnamen is nog afhankelijk van de benodigde coronamaatregelen. “Maar de serie is naar verwachting in 2021 te zien op NPO 1.

De productie is in handen van ITV Studios.

Foto: NPO, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen