Wie was belangrijker voor Songfestival: Anouk of Ilse?

Anouk en Ilse DeLange hebben allebei veel betekend voor het Eurovisie Songfestival. Nadat jarenlang B-artiesten als Hind, De Toppers en Sieneke naar het liedjesfestijn werden gestuurd, gaf Anouk het liedjesfestijn in 2013 weer allure met haar song Birds. Een jaar later zette Ilse het land op zijn kop door met The Common Linnets tweede te worden en bovendien droeg zij vorig jaar de winnende act Duncan Laurence voor. Aan wie hebben we meer gehad: Anouk of Ilse?

Radio-dj Sander Lantinga stelt de vraag aan Cornald Maas. “Nog even één gewetensvraag, Cornald, want je noemt twee heel belangrijke vrouwen in de geschiedenis van het Songfestival. Wie is er nou belangrijker geweest: Anouk of Ilse?

Daarop antwoordt Maas: “Goh, dat is zo moeilijk. Dan zeg ik uiteindelijk toch Ilse. Anouk heeft het pad geplaveid, maar Ilse heeft er – zonder belang haast – echt iets van gemaakt zodat het ook op termijn succesvol zou kunnen zijn.”

Anouk was voor het liedjesfestijn meer een eendagsvlieg, aldus Maas. “Anouk heeft na het Songfestival ook wel weer gedacht: het was mooi zo, ik heb het geweldig leuk gehad. Maar Ilse heeft haar tanden er echt in gezet daarna.”

Anouk werd in 2013 negende. Het was de hoogste notering voor ons land in veertien jaar tijd.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen