Ik Weet Er Alles Van ook dit jaar GTST-vervanger

Geplaatst op vr 22 mei 2020 om 9:45

RTL 4 kiest ook dit jaar voor de Ruben Nicolai-quiz Ik Weet Er Alles Van als GTST-vervanger. De eerste aflevering is op maandag 1 juni. Dat heeft de tv-zender laten weten. Ik Weet Er Alles Van bleek vorig jaar in de zomer nog beter te scoren dan GTST in het hoogseizoen, terwijl het programma veel goedkoper is om te maken. Het voedde de geruchten dat de soapserie langzaam richting het tv-kerkhof werd geduwd, maar dat heeft RTL nog niet gedaan. Ook dit jaar mag de soapserie gewoon verder.

Net als GTST zal Ik Weet Er Alles Van niet vijf, maar vier dagen per week te zien zijn. “Zes kandidaten strijden vier dagen tegen elkaar in een quiz vol kennis. Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen specialisme, maar naast feitenkennis speelt ook mensenkennis een rol in de show.

Met veel kennis van het eigen specialisme en ook een beetje van die van de anderen, kan een kandidaat de ‘spotspeler’ van de aflevering worden. “De spotspeler neemt plaats naast presentator Ruben Nicolai en krijgt hiermee de regie van het spel in handen.”

De spotspeler kan zijn of haar mede-deelnemers uitdagen voor een duel, om geld te verdienen en dat bedrag ook te cashen. “Maar… de kandidaat kan het geld ook weer net zo snel verliezen. Wie casht zijn kennis op het juiste moment en gaat naar huis met een groot geldbedrag?

Foto: RTL
22 Reacties op “Ik Weet Er Alles Van ook dit jaar GTST-vervanger”


 1. Stanislav

  Waarom wist ik hier niks van?

 2. Damoi

  Pfff, vier dagen, wat slecht.

 3. Rky Rk

  @Stanislav, omdat jij er niet alles van weet.

 4. Zuur pruim - de gemiddelde MC bijdrager

  Is al weken recklame voor gemaakt, maar de medewerkers van deze site worden nu pas wakker….

 5. Angeltje

  Ook leuk.

 6. Bart

  Leuke quiz en Ruben op het lijf geschreven. Jammer dat er maar voor 4 dagen is gekozen. Mag van mij ook na de zomer doorgaan. Zou op RTL5 kunnen. Een nieuwe Nederlandse vooravond op deze zender is echt nodig.

 7. Geen cent teveel meer bij RTL

  Waarom niet 1x per week uitzenden in slow motion?

  In plaats van 4x per week op normale snelheid?

 8. critikast

  Waarom weer die Nicolai op het scherm? Deze nitwit is zo blij met zichzelf dat hij geen ruimte laat voor anderen en alle graantjes als een gulzig haantje uit de ruif pikt. Wat een omhooggevallen, nauwelijks opgeleide BN-er is dit. Die reclamespots doet hij er ook nog even bij, waarbij duidelijk wordt dat acteren ook bepaald niet zijn sterkste kant is. Maar ja, zijn portemonnee wordt lekker gespekt en de hele wereld kan wat Nicolai betreft de boom in als hij het zelf maar redt.

 9. Ron

  Ik vond de Bloemenstal toch een beter alternatief voor het GTST gat dan deze quiz…

 10. gtstfites

  Is al 1,5 maand bekend

 11. Cees

  Nou dat wordt weer lachen gieren brullen.

 12. tim

  gaan we naar kijken…..notttt

 13. Wat een bedroevende creativiteit bij RTL

  Het is zo ernstig wat ze daar bij RTL programmeren. Trek de stekker eruit want het is werkelijk zo diep triest wat ze de kijker voorschotelen.

  De reclame branche en de betalende bedrijven zullen zich toch ook afvragen wat ze aan het doen zijn bij RTL. Daar wil je toch geen euro voor uitgeven!

 14. Fan van 'Kees & Co'

  Geen herhalingen van Kees & Co dagelijks om 20.00 uur? Wat jammer nou :(

 15. Maxime

  @ Fan van Kees & Co: Dat vind ik ook zo jammer. Kees & Co dagelijks om 20.00 uur op RTL 4 was goud. Jammer hoor, RTL 4…

 16. Charlez II

  Ik ben reuze fan van de serie van Kees. Kon dat elke dag om 8 uur? Waarom heeft RTL 4 dat niet gedaan? Ik ben teleurgesteld…

 17. Bastiaan

  echt top TV, ik zeg zappp

 18. Fred

  Erg leuke kennis quiz! Ik ga kijken!

 19. Chiel

  @Charlez II, Omdat het al 10 keer herhaal is, op RTLLounge wordt uitgezonden, omdat het 20 jaar oud is.

 20. @ Chiel

  Daar is zomerprogrammering voor bedoeld. Voor herhalingen. Wie wil nou niet Kees & Co dagelijks in de herhaling zien op bijna prime-time? Seizoenen 1 t/m 10, prima opwarmertje voordat het nieuwe 11de seizoen begint.

 21. Jacquelientje

  Ja, waarom niet Kees en co? Leuke serie.

 22. Ik ook!

  Chiel
  za 23 mei 2020 om 12:48

  “Omdat het al 10 keer herhaal is”

  Omdat het al 10 keer herhaal’d’ is, wat ik trouwens betwijfel gezien het hoge aantal afleveringen. Bovendien zijn seizoen 9 en 10 nog geen enkele keer herhaald. Desnoods had RTL een selectie aan afleveringen uit seizoenen 1 t/m 8 kunnen herhalen om vervolgens de complete seizoenen 9 en 10 te herhalen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.