Ik Weet Er Alles Van ook dit jaar GTST-vervanger

RTL 4 kiest ook dit jaar voor de Ruben Nicolai-quiz Ik Weet Er Alles Van als GTST-vervanger. De eerste aflevering is op maandag 1 juni. Dat heeft de tv-zender laten weten. Ik Weet Er Alles Van bleek vorig jaar in de zomer nog beter te scoren dan GTST in het hoogseizoen, terwijl het programma veel goedkoper is om te maken. Het voedde de geruchten dat de soapserie langzaam richting het tv-kerkhof werd geduwd, maar dat heeft RTL nog niet gedaan. Ook dit jaar mag de soapserie gewoon verder.

Net als GTST zal Ik Weet Er Alles Van niet vijf, maar vier dagen per week te zien zijn. “Zes kandidaten strijden vier dagen tegen elkaar in een quiz vol kennis. Elke deelnemer heeft zijn of haar eigen specialisme, maar naast feitenkennis speelt ook mensenkennis een rol in de show.

Met veel kennis van het eigen specialisme en ook een beetje van die van de anderen, kan een kandidaat de ‘spotspeler’ van de aflevering worden. “De spotspeler neemt plaats naast presentator Ruben Nicolai en krijgt hiermee de regie van het spel in handen.”

De spotspeler kan zijn of haar mede-deelnemers uitdagen voor een duel, om geld te verdienen en dat bedrag ook te cashen. “Maar… de kandidaat kan het geld ook weer net zo snel verliezen. Wie casht zijn kennis op het juiste moment en gaat naar huis met een groot geldbedrag?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen