Stercameraman woest over beleid: ‘Tv-sector naar klote’

Stercameraman Job Scholtze, die in 2017 werd verrast met een heuse Media Diamant tijdens de opnames van The Voice, vindt de coronamaatregelen veel te rigoureus. Hij ziet van dichtbij hoe de hele cultuur- en tv-sector naar de klote gaat en steunt Marianne Zwagerman, die ageert tegen het ‘nieuwe normaal’. Zij ziet hoe hij als velen keihard wordt geraakt door de crisis. “Job Scholtze is de beste cameraman van Nederland en mijn vroegere buurjongen“, zegt de opiniediva bij BNR.

Marianne kwam Job tegen bij een pilot voor de DWDD-opvolger. Ze zag voor de deur twee vrachtwagens vol apparatuur staan. “Die vrachtwagens en apparatuur zijn van hem. Hij houdt 17 mensen aan het werk en een hele vloot freelancers.

Het zou een druk tv- en evenementenjaar worden en daarom investeerde hij in december 1,5 miljoen euro in een tweede reportagetruck. Nu is Job veel minder goed gestemd, liet hij haar weten toen ze elkaar zagen.

Marianne: “Hij ontstak meteen in een tirade van een half uur; dat dit land helemaal gek geworden is, dat de hele cultuursector naar de klote gaat en dat zijn oude moeder gewoon accepteert dat het haar tijd is als ze corona oploopt. Ik ben dus heel blij met jouw columns’, zei hij.

Ze ergert zich aan de ‘hypocrisiebrigade’ met types als Jan Slagter ‘die vindt dat ondernemers wel maar hoogbejaarden nooit dood mogen vallen’. “Zou Slagter wel eens praten met de mensen achter de camera? Met de uitgeknepen ZZP’ers die nu aan de geeuwhonger liggen? Met ondernemers zoals Job?

Zet Job maar eens voor de camera!“, besluit ze haar column.

Foto: BNNVARA

43 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Peter
mei 25, 2020 16:49

Weer een stel van die zeldzame zeikers en aandacht trekkers poen zat en maar klagen straks zal je toch echt wat anders moeten gaan doen en wie weet die muts van een zwager man ook we kunnen niet iedereen redden. Ondernemersrisico en geloof me de sterkste en slimste Hollanders zullen overleven ga wat anders doen de tuinders helpen dat is het eerst noodzakelijk in crisis eten En geloof me het word nog veel erger die miljarden moeten een keer terug komen dus iedereen op lange termijn de klos Succes met je Camera doe er wat nuttigs mee

Gast
Henkie
mei 22, 2020 19:20

In Gelderland is een slachthuis gesloten omdat er 45 man besmet is geraakt. En dan volhouden dat we geen maatregelen zoals nu hoeven te nemen…

Voor mensen die denken dat de Hond er wat van snapt, zoek effe op de Hond en corona en lees dat artikel in de NRC even. Daar doen ze aan fact checken en blijkt de Hond het zelfs met zichzelf niet eens te zijn.

Gast
Zielige reacties
mei 22, 2020 17:22

Wat is dit nou weer van zon media mannetje. Het feit dat je een diamant krijgt voor je bemoeienis bij de Voice moet je aan het denken zetten.

Wat een droevige reacties. Geeft wel aan wat het niveau is hier in nederland. Lekker veilig mensen affikken vanachter je pc. Zielepoten.

Er wordt nergens gezegd dat mensen maar dood moeten gaan. Er wordt gezegd anders naar de maatschappij te gaan kijken. Maar wat ik hier lees is dat een verloren zaak

Gast
man pan
mei 22, 2020 16:50

Zwagerman kan emigreren naar Brazilië, daar hebben ze een idioot als president die net zo als haar denkt.

Gast
Lachwekkende camaraman die Media Diamant kreeg tijdens de opnames van The Voice, is de weg kwijt
mei 22, 2020 16:29

Wat is dit nou weer van zon media mannetje. Het feit dat je een diamant krijgt voor je bemoeienis bij de Voice moet je aan het denken zetten.
Een prutsprogramma zonder enige inhoudelijke kwaliteit en daarvoor een prijs krijgen.

Nee de commerciële geldgraaiers die denken dat ze de afgelopen geweldige tv hebben laten zien ,maar wel bekeken vanuit de eigen bubble , hebben nu pas zichtbaar dat het bagger was wat de afgelopen jaren door Pulpa en RTL is uitgezonden.

Ook bagger kan tijdelijk even een hipe zijn. Maar uiteindelijk zal de gemiddelde kijker een oordeel vellen. Het oordeel is dat de commerciële zenders met hun waardeloze programma’s en vallende sterren zwaar door het ijs zijn gezakt en dat het niet meer gewenst is.

Voor de mensen die er werken vervelend maar de eigenaren en het management van de commerciële hebben de bedrijfstak uitgeknepen en de kijker geloofd er al lang niet meer in.

Net als de scheepsbouw, de bankensector zal het langzaam verpulveren en de deuren moeten sluiten.

Gast
Liefhebbende Moeder
mei 22, 2020 16:05

Marianne Zwagerman schreeuwt altijd.

Gast
B
mei 22, 2020 15:30

Verrek ,achterlijke Zwagerman heeft fans . Heeft ze wel lang gezocht om er een te vinden. Vind er wat van als iemand mensen best wel dood wil laten gaan tussen 40 en 100 jaar voor hun eigen gewin. Ik weet er zullen er zat zijn ook voor de Corona tijd maar dan blijf ik het toch een enorme afwijking vinden. Vreemd he dat bijna overal in de wereld ongeveer dezelfde maatregelen worden genomen. Dan zou je toch denken dat er echt wel iets aan de hand zou zijn.

Gast
eva
mei 22, 2020 15:21

regels zijn regels, waar hebben we dat meer gehoord, was dat niet tussen 1940 en 1945?

Gast
Roel Azaro
mei 22, 2020 15:19

Iedereen kent wel een Job, echter de kop is misleidend…..
Ster cameraman Job Scholtze moet zijn ¨ondernemer Job Scholtze!!
Een cameraman is meestal / vaak ZZPer of loonslaaf en heeft geen 17 man personeel.
Job is ondernemer en heeft pech, ondernemen is risico nemen beste Job.
Gezien je positie was dat risico niet erg groot, maar Corona kwam en overwon.
Met jou nog vele vele anderen………
Sterkte, Roel

Gast
Rozetta
mei 22, 2020 15:03

@Corrie. Idioot 2. Kritisch zijn of blijven is een recht. Geen plicht.

Gast
Rozetta
mei 22, 2020 15:00

@Ruud. Idioot

Gast
Corrie
mei 22, 2020 14:32

Wat zijn jullie toch allemaal schapen. Regels zijn regels? Die regels zijn bedacht door iemand die ook niet precies weet hoe het zit. Dan mag je, herstel, MOET je kritisch blijven als burger. Dat is je plicht. Dus als iemand een onderbouwde mening heeft die iets anders zegt dan de huidige opinie, luister er dan in ieder geval naar. Maar goed, dit is voor dovemansoren. Jullie horen alleen jezelf graag praten. En als straks blijkt dat er echt verkeerd gehandeld is, zijn jullie de eerste die zeggen; heb ik altijd al geweten. Triest.

Gast
RUUD
mei 22, 2020 13:45

@ idioot En jij noemt mij een idioot !

Gast
W
mei 22, 2020 13:39

Gezondheid is belangrijk. Neemt niet weg dat veel mensen thuis zitten zonder werk en ook een gezin hebben. Dat ondernemers mensen moeten ontslaan die jarenlang voor de baas hebben gewerkt. De toekomst is niet rooskleurig. Wat de oplossing is weet ik niet. Maar iedereen verliest iets tijdens de crisis. De 1 is erger dan de ander. Maar niets mogen zeggen uit solidariteit voor een bepaalde groep schiet ook niet op. Het ene sluit het andere niet uit.Je kunt iemand verliezen aan Corona en tegelijkertijd geen werk meer hebben vanwege de crisis. Sommige mensen hebben helaas meer geluk dan anderen.

Gast
Het houdt eens op
mei 22, 2020 13:36

Kees, waar wil je dan over discussiëren? Me dunkt, de feiten liggen op tafel. De een wil gezondheid eerst, de ander de economie. Wil je daarover discussiëren? Bij voorbaat een zinloze discussie.

Gast
Kees de Groot
mei 22, 2020 12:55

Tja, ik snap hem wel, net als andere ondernemers schommelt hij tussen vrees en hoop.Als je geen massa ontslagen wilt, zul je dus moeten kijken per sector wat er wel en wat er niet kan. Zinloze opmerkingen als graaier en iemand die niet weet waar hij over praat geeft geen enkele inhoud aan de discussie. Als je 2 maanden niet kunt ondernemen en je 2 maanden braaf aan alle regelgeving houd, dan raak je gefrustreerd als je naar buiten kijkt. Ik heb daar ook echt last van. Maar internet is helaas een medium geworden waarin iedereen meteen in de pen klimt en het fijn vind iemand door de stront te trekken ipv een inhoudelijke discussie te starten. Bah

Gast
Dat snap ik ook
mei 22, 2020 12:40

Een Stercameraman maakt alleen reclamefilmpjes en is dus niet serieus te nemen.

Gast
Hulpje
mei 22, 2020 12:27

@aammehoela

Daar is Nederland te klein voor. Zodra de remmen los gaan, waar dan ook, komen er mensen uit het hele land op af. Dan ben je verder van huis. Alle moeite voor niks geweest.

Gast
aammehoela
mei 22, 2020 12:23

Die 1,5 meter samenleving heeft gewerkt. Nu wordt het tijd om de regels daar waar het kan wat losser te laten worden. Plaatsen, gemeenten waar het virus er niet meer is nauwelijks kunnen gewoon grotendeels weer normaal worden. Bekijk het per regio en werk hier naar toe. In Friesland en Groningen is het er nauwelijks geweest, dus neem een voorschot op het losser laten worden en voer daar alvast de nieuwe regels toe die per 1 juli ingaan. Daar gewoon per 2 juni (na pinksteren dus) of anders het weekend erna.

Gast
Bommenberend
mei 22, 2020 12:16

@Job Scholtze
vr 22 mei 2020 om 12:03
Je schrijft: we er alles aan moeten doen om de ic opnames zo laag mogelijk te houden. tegelijkertijd ook: gewoon weer ondernemen.
Deze twee zaken staan haaks op elkaar. Hoe wil je dat gerealiseerd zien?

Gast
Otto
mei 22, 2020 12:14

Als hij echt zo’n stercameraman is als hij beweert zal hij wel het nodige kapitaal achter de hand hebben.

Gast
U praat poep!
mei 22, 2020 12:12

@Job Scholtze

Dat die anderhalvemetermaatregel zogenaamd niet werkt komt omdat er te veel egoïstische aso’s zijn. Als ik met 300 km/h over de snelweg cross is dat toch ook geen reden om de maximumsnelheid af te schaffen of wel?

Gast
@Job Scholtze
mei 22, 2020 12:08

Sterkte

Gast
Karel de Grote
mei 22, 2020 12:07

Ja Bolsonaristen zijn het. Emigreer lekker naar Brazilië, perdedores!

Gast
Juriaan
mei 22, 2020 12:07

Ooit iemand van deze man gehoord?

Gast
Paul Lamote
mei 22, 2020 12:06

Weer zo’n zeurkous uit kunst, cultuur en media.

Gast
Job Scholtze
mei 22, 2020 12:03

Voordat iedereen helemaal los gaat op deze colum. Mijn
moeder van 91 vind het leven nog erg mooi, maar wordt dagelijks door de thuiszorg zonder handschoenen en mondkapjes geholpen. Verder vind ik wel degelijk dat de zwakkere beschermd moeten worden en we er alles aan moeten doen om de ic opnames zo laag mogelijk te houden. Verder heeft onze sector net zoals alle sectoren het ook zwaar, en vind ik inderdaad dat we gek geworden zijn. Als je even om je heen kijkt naar de stranden en winkelstraten, dan zie je gewoon dat die anderhalve meter maatregel niet werk. Dus bescherm de ouderen, en de zwakkere, en ga gewoon weer ondernemen. En alle droeftoeters met hun meningen zijn vaak mensen die aan het einde van de maand gewoon hun salaris krijgen en een mening hebben over “graaiers” terwijl dat gewoon ondernemers zijn met alle zorgen die daar bij horen. En huiliehuilie is een behoorlijke respectloze opmerking. Een opinie stuk wordt toch altijd ( overigens buiten mijn medeweten ) opgeblazen om effect te maken, en daar trapt iedereen gewoon in. Ik ga weer verder met ondernemen en wens iedereen veel wijsheid

Gast
aammehoela
mei 22, 2020 11:48

Aldus de fans van de Braziliaanse president Bolsonaro………………………….

Gast
Idioot
mei 22, 2020 11:41

@RUUD: Idioot.

Gast
One and only
mei 22, 2020 11:40

Ik vind het wel mooi eigenlijk, eindelijk weten die “opiniemakers” en hun hulpjes en knechten hoe het is voor de “normale man” om alles naar de klote te zien gaan, veroorzaakt door een ander, veroorzaakt door stemmingsmakerij, veroorzaakt door praatjesmakers, en je kan alleen maar machteloos toe kijken.

Hulde voor het virus, het zou geridderd moeten worden!

Gast
R. Etarde
mei 22, 2020 11:39

Job ziet liever dat verpleegkundigen, artsen en overig personeel in de gezondheidszorg naar de klote gaan. Dat moeder, vader, broer of zus ook het loodje kunnen leggen, interesseert hem niet. En alles weer gedreven door de hebzucht.

Gast
RUUD
mei 22, 2020 11:31

REGELS ZIJN REGELS en aan die domme mensen die het te overdreven vinden… lekker doorgaan met de regels te negeren, zodat we allemaal failliet zijn!

Gast
critikast
mei 22, 2020 11:28

Ik ken deze man niet en zijn huilie-huilie-verhaal wordt natuurlijk weer begeleid door onze nationale klaagmuur Zwagerman. Diegenen die cameramannen, cateraars, obers, serveersters, decorbouwers, bloemisten aan de gang houden met bedrijfsfeesten , zijn nog veel zwaarder getroffen dan deze huilebalk, die gewoon moet zwijgen en met zijn eigen creativiteit uit het dal moet zien te klimmen. Maar openbaar klagen is natuurlijk veel simpeler !

Gast
ojajo
mei 22, 2020 11:23

Sjesus, wat een domme mensen hier met hun reacties. Op de man af en totaal niet onderbouwd. Wat een armoede.

Gast
Peter R
mei 22, 2020 11:17

Heeft de STER tegenwoordig zijn eigen cameraman ?

Gast
HUGO
mei 22, 2020 11:10

Ik haat BN’ers die dom denken maar wel graaien.

Gast
JasperV
mei 22, 2020 11:10

Het interesseert Scholtze kennelijk helemaal niet hoe het met de gezondheid van anderen gaat, als hij zijn geld maar kan verdienen.

Gast
HEINO
mei 22, 2020 11:08

Eindelijk komen er steeds meer mensen in opstand tegen de corona MASSAHYSTERIE, mourice de hond zei het bij op1, die 1,5 m is gewoon belachelijk ,werkt voor geen meter, is gewoon onderzocht,maar bij het politiek correcte staatsjournaal hoor je dit niet, nee alleen maar roepen dat je thuis moet blijven,mensen ga weer gewoon normaal doen en laat je niet gek maken .

Gast
Guttegut
mei 22, 2020 11:07

Job kan beter even wat kalmeringsmiddelen slikken. Hij is namelijk niet de enige met problemen.

Gast
Marko
mei 22, 2020 11:06

Ik erger me aan zwagerman die vindt dat ze mag beslissen
over leven en dood zelf haar eigen ouders zijn oud hout!

Gast
potmeter
mei 22, 2020 11:04

Weer de zoveelste bnn die denkt voor zich zelf IK IK IK en rest kan stikken.

Gast
rooie Rinus
mei 22, 2020 11:03

In Hilversum ben je al heel snel een wereldberoemde cameraman in hilversum. Daarbuiten kent niemand ‘m verder. maar wel lullig dat z’n recente investering droog staat.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen