Stercameraman woest over beleid: ‘Tv-sector naar klote’

Stercameraman Job Scholtze, die in 2017 werd verrast met een heuse Media Diamant tijdens de opnames van The Voice, vindt de coronamaatregelen veel te rigoureus. Hij ziet van dichtbij hoe de hele cultuur- en tv-sector naar de klote gaat en steunt Marianne Zwagerman, die ageert tegen het ‘nieuwe normaal’. Zij ziet hoe hij als velen keihard wordt geraakt door de crisis. “Job Scholtze is de beste cameraman van Nederland en mijn vroegere buurjongen“, zegt de opiniediva bij BNR.

Marianne kwam Job tegen bij een pilot voor de DWDD-opvolger. Ze zag voor de deur twee vrachtwagens vol apparatuur staan. “Die vrachtwagens en apparatuur zijn van hem. Hij houdt 17 mensen aan het werk en een hele vloot freelancers.

Het zou een druk tv- en evenementenjaar worden en daarom investeerde hij in december 1,5 miljoen euro in een tweede reportagetruck. Nu is Job veel minder goed gestemd, liet hij haar weten toen ze elkaar zagen.

Marianne: “Hij ontstak meteen in een tirade van een half uur; dat dit land helemaal gek geworden is, dat de hele cultuursector naar de klote gaat en dat zijn oude moeder gewoon accepteert dat het haar tijd is als ze corona oploopt. Ik ben dus heel blij met jouw columns’, zei hij.

Ze ergert zich aan de ‘hypocrisiebrigade’ met types als Jan Slagter ‘die vindt dat ondernemers wel maar hoogbejaarden nooit dood mogen vallen’. “Zou Slagter wel eens praten met de mensen achter de camera? Met de uitgeknepen ZZP’ers die nu aan de geeuwhonger liggen? Met ondernemers zoals Job?

Zet Job maar eens voor de camera!“, besluit ze haar column.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen