GTST wilde spin-off tijdens coronatijd, RTL blies af

Geplaatst op ma 25 mei 2020 om 15:30

Het noodplan waarmee de makers van Goede Tijden Slechte Tijden de soapserie op de buis wilden houden tijdens de coronacrisis, behelsde een heuse spin-off. RTL’s tv-baas Peter van der Vorst zag het echter niet zitten. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Aan het eind van deze week is de zomerstop van GTST, veel eerder dan normaal. Creatief producent Rohan Gottschalk onthulde begin april dat er een ‘uitgewerkt plan‘ lag om door te gaan, maar dat dat was afgeschoten door RTL.

Nu wordt duidelijk wat voor plan dat precies was. De makers hadden een spin-off bedacht met losse verhalen over bestaande personages. Die konden gedraaid worden met twee acteurs per scène, op veilige afstand.

Het team zag het wel zitten, maar RTL vond het niets. “We zagen het alternatief niet zitten“, zegt Van der Vorst. “Het zou afbreuk doen aan de opbouwfase van Goede tijden, waaraan zo hard is gewerkt.”

Van der Vorst vindt dat GTST heel erg op de goede weg is om een dramaserie van hogere kwaliteit te worden. “De gebeurtenissen in Meerdijk zijn minder bizar en de cast is beter in balans“, zegt hij.

Ik ben vooral tevreden met de Verduyns: een gewoon gezin in een flatje, met – jawel – de keukentafel die ik graag wilde zien.”

De Volkskrant-longread ‘Hoe corona de comeback van GTST overhoop gooide’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL
21 Reacties op “GTST wilde spin-off tijdens coronatijd, RTL blies af”


 1. Opbouwfase?

  Per 30 mei al de laatste uitzending!
  En dat noemen we opbouwfase?
  Ha, ha, ha

 2. Ik ben vooral tevreden met de Verduyns: een gewoon gezin in een flatje, met – jawel – de keukentafel die ik graag wilde zien.”

  Wat een vernieuwing tegenwoordig.
  Het moet niet gekker worden bij RTL.

 3. Ook dat nog!

  @Opbouwfase? U bent niet helemaal wakker. 30 mei is niet op vrijdag, maar op zaterdag 🤪😉

 4. Norvo

  Geen onverstandig besluit van Van der Vorst. Terugvallen op losse verhalen met 1 of 2 acteurs zou de serie dezelfde nietszeggende vrijblijvendheid hebben gegeven als de GTST instastories.

 5. Wendy's dealertje

  Dat zou het zeker goed gedaan hebben. Jammer.

 6. Mousy

  @ook dat nog, u blijkbaar ook niet, gtst wordt al weken niet meer op de vrijdag uitgezonden.

  Voor alle duidelijkheid donderdag 28 mei 2020 is de laatste aflevering van gtst voor de zomerstop.

 7. Hallo!

  Breaking Lil Kleine en die botoxtrol zijn uit elkaar.

 8. Patty 💩

  @halloo! Joris Scholte gastolo?
  Morgen in de bladen: de verdeling van de boedel.
  Wie krijgt het kind en wie krijgt zijn dooie hond uit de diepvriezer. Ik heb wel een vermoeden.

 9. Anonimo

  Jaimi zat zich natuurlijk af te vragen wat ze met zo een drugsverslaafde nietsnut aan moest die nu dag in dag uit thuis zat te niksen en te blowen en te snuiven en te slikken. Dan heb je elkaar na een poosje niks meer te vertellen dat is logisch. Nou heb elk nadeel weer z’n voordeel want zij kan op zoek naar een echte vent en ik win een tientje want ik had gewed dat die sukkel Jorik op straat getrapt zou worden door zijn wijf en als een dakloze drugsverslaafde onder een brug zou gaan wonen.

 10. Angela

  Goede keuze van Rtl.

 11. WEST*1

  Weg met de andergalve meter. Hele economie naar de klote om wat rimpelsauriers te sparen.

 12. Er ist wieder da

  Weg met het nieuwe abnormaal!!!!

 13. West*1

  Weg met de anderhalve meter want hoe kom ik anders in contact met schandknapen?!

 14. Jaap Aap

  West: ik geef je wel een nummer van een paar getinte knaapjes die heel veel doen voor zeer weinig en kan ook ‘zonder’.

 15. Jaap Aap

  Oke jaap aap

 16. De glazen tafel van Patty

  Alle leuke acteurs en actrices zijn weg. De ergerlijke blijven in de soap, op een paar uitzonderingen na natuurlijk. Daarnaast is het verhaal al jaren niet meer spannend. Tot slot een hoop identiteitspolitiek, waar alleen +/- 1000 Twitter-schreeuwers op zitten te wachten.

  Geen wonder dat GTST steeds minder kijkers trekt!

 17. De glazen tafel van Patty

  @ anomino

  Ik probeer zelf die hele lil kleine zo veel mogelijk te vermijden, dus ik weet zo min mogelijk over hem behalve dan van die hond die hij coke liet eten en daarna als grof vuil wegdeed. Daarom mijn volgende vraag: Was hij getrouwd met dat mokkel?

 18. De enige echte Jaap Aap

  Doe eens even normaal jaap aap. Ik ben potverdomme de echte Jaap Aap!

 19. Frannie

  Donderdag 28mei is de laatste aflevering van het seizoen en wat is die van 1 kant best spannend te noemen

 20. 60+ kijker

  Peter van der Vorst: “op een gemiddelde dag wordt de serie 250 duizend keer gestreamd op Videoland. Een stream trekt gemiddeld 1,7 kijkers. Dan kom je uit boven de 400 duizend.”

 21. moe

  Ik word moe van Peter hij doet net alsof zonder goed overleg alles kan doen, zijn idee is altijd het beste, een mooie tip Peter moet maar eens een week gaan slapen, ik word namelijk snel moe van mensen die van alles doen/zeggen zonder na te denken, zo als die reactie van Frannie nutteloze tijdsverspilling.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.