GTST wilde spin-off tijdens coronatijd, RTL blies af

Het noodplan waarmee de makers van Goede Tijden Slechte Tijden de soapserie op de buis wilden houden tijdens de coronacrisis, behelsde een heuse spin-off. RTL’s tv-baas Peter van der Vorst zag het echter niet zitten. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Aan het eind van deze week is de zomerstop van GTST, veel eerder dan normaal. Creatief producent Rohan Gottschalk onthulde begin april dat er een ‘uitgewerkt plan‘ lag om door te gaan, maar dat dat was afgeschoten door RTL.

Nu wordt duidelijk wat voor plan dat precies was. De makers hadden een spin-off bedacht met losse verhalen over bestaande personages. Die konden gedraaid worden met twee acteurs per scène, op veilige afstand.

Het team zag het wel zitten, maar RTL vond het niets. “We zagen het alternatief niet zitten“, zegt Van der Vorst. “Het zou afbreuk doen aan de opbouwfase van Goede tijden, waaraan zo hard is gewerkt.”

Van der Vorst vindt dat GTST heel erg op de goede weg is om een dramaserie van hogere kwaliteit te worden. “De gebeurtenissen in Meerdijk zijn minder bizar en de cast is beter in balans“, zegt hij.

Ik ben vooral tevreden met de Verduyns: een gewoon gezin in een flatje, met – jawel – de keukentafel die ik graag wilde zien.”

De Volkskrant-longread ‘Hoe corona de comeback van GTST overhoop gooide’ kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen