GTST had coronanoodplan, ‘maar RTL wilde niet door’

Het besluit om het huidige seizoen van Goede Tijden Slechte Tijden niet af te maken is een beslissing van RTL 4. De makers hadden een noodplan bedacht om ondanks de coronamatregelen door te draaien, maar dat werd afgeschoten door de zender. Dat zegt creatief producent Rohan Gottschalk in de Volkskrant. Gottschalk zag geen reden om te stoppen. “Er lag een uitgewerkt plan, dat de steun had van onze medewerkers. We zouden in kleinere teams werken, met behoud van kwaliteit.

Maar daar heeft RTL uiteindelijk niet voor gekozen, omdat ze geen afbreuk wilden doen aan de vernieuwing van de serie die dit jaar is ingezet“, vervolgt Gottschalk.

Het GTST-seizoen eindigt nu vroegtijdig, namelijk al eind volgende maand. “Het is jammer, maar we begrijpen de keuze van RTL en het is fijn dat er nu duidelijkheid is.”

Er is voor het eerst geen zomercliffhanger. “Uiteraard is de cliff van de week waarmee we nu eindigen ook heel spannend.

Gottschalk hoopt de opnames alsnog snel weer te kunnen hervatten. “Maar dat gebeurt pas als wij vinden dat we de veiligheid van het team kunnen garanderen en het mogelijk is de kwaliteit te leveren die onze kijkers gewend zijn.

Lees ook: Knoop doorgehakt: GTST dit jaar vroegtijdig ten einde (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen