Angela Groothuizen rekent op einde RTL-contract

Angela Groothuizen houdt er serieus rekening mee dat RTL haar contract in het najaar niet verlengd, maar verder wil op projectbasis, zoals wel vaker gebeurt in crisistijden. Dat zegt de presentatrice in het online programma Keurantaine. Groothuizen zit nu nog in de safe zone. “Nee, ik ben niet in vaste dienst bij RTL, maar ik heb wel een contract, dus je hoort mij ook niet klagen. Dat contract loopt tot het eind van het jaar en in de huidige crisis weet ik niet wat ze gaan doen“, laat ze weten.

Het is goed mogelijk dat RTL besluit om haar dure contract niet te verlengen, zegt Groothuizen. “Ze zullen dan misschien op projectbasis verder willen, maar dat is prima. Ik ben niet in dienst ofzo.”

Veel tv-programma’s van Groothuizen staan momenteel on hold. Ook haar andere activiteiten staan op een laag pitje. “Theater doe ik zelfstandig en ik ben ook trouwambtenaar. Ik trouw af en toe iemand. Ik doe het al heel lang.”

Ze haalt er veel plezier uit om mensen te trouwen, maar door de coronacrisis zijn veel bruiloften uitgesteld. “Ik vind het gewoon heel leuk. Dan ga je naar die mensen toe en trek je hun levensverhaal eruit. Er wordt gelachen en gehuild. Maar dat is er nu ook niet, dus ik heb heel lang vrij.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen