Erik Mouthaan is getest, heeft inderdaad corona gehad

Erik Mouthaan heeft in maart inderdaad het coronavirus opgelopen, zoals hij zelf al vermoedde. Een test heeft uitgewezen dat er antistoffen in zijn lichaam zijn. Dat zegt de Amerika-correspondent van het RTL Nieuws op Twitter. Mouthaan was eind maart en begin april niet te zien in RTL Nieuws, omdat hij doodziek op bed lag. Hij had alle symptomen van het coronavirus, maar werd niet getest. Nu is hij wel onderzocht en blijkt dat hij inderdaad kampte met een coronabesmetting.

De correspondent zag het al aankomen. “Een test heeft uitgewezen dat ik de antistoffen voor het coronavirus in mijn lijf heb. Maar waar dat een paar weken geleden nog leek te duiden op immuniteit, wordt dat idee door artsen nu in twijfel getrokken. In elk geval is dus vastgesteld dat ik covid19 heb gehad.

New York, waar Mouthaan woont, is een coronabesmettingshaard. “1 op de 7 Amerikanen kent iemand die in het ziekenhuis terecht kwam, of stierf, door covid19.

Hij verbaast zich over het gebrek aan empathie van president Donald Trump. “1,1 miljoen besmettingen in de VS en 67 duizend doden. Hoeveel tweets van de president heb je daarover gezien? Is er een nationaal moment van troost geweest, heeft hij op betekenisvolle manier opgeroepen tot medeleven, of zien we vooral van zijn kant verongelijktheid en boosheid?

Gelukkig is er goed nieuws. “Over zes maanden zijn de presidentsverkiezingen!

Lees ook: Erik Mouthaan niet op tv vanwege coronabesmetting (7 april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen