Erik Mouthaan niet op tv vanwege coronabesmetting

Als besmettingshaard is New York nu volop in het nieuws, maar toch krijgen we Erik Mouthaan al een tijdje niet te zien op televisie. Wat is er met de Amerika-correspondent van RTL Nieuws gebeurd? Hij is geveld door het coronavirus, onthult hij op Twitter. “Ik ben aan het opkrabbelen na een periode van ziekte. Ik had volgens twee artsen waarschijnlijk Covid19, maar dat is niet getest omdat mijn symptomen niet ernstig genoeg waren om in aanmerking te komen voor een van die schaarse tests.”

Hoe zag zijn ziektebeeld eruit? “Ik heb zes dagen verhoging gehad, waarvan 2 dagen koorts van 39 graden. Ook was ik aan het hoesten en voelde ik druk op mijn longen. Maar ik was op geen moment extreem kortademig. In overleg met mijn huisartsenpraktijk heb ik rust genomen.

Nu is Mouthaan al drie dagen symptoomvrij. “Al ben ik nog steeds snel moe, mijn lichaam heeft veel slaap nodig. In de afgelopen weken hebben jullie mij een paar keer verslag zien doen vanuit mijn zelf-isolatie in mijn appartement.”

Wanneer gaat de verslaggever weer aan de slag? “Hopelijk kan ik de komende week mijn rol als verslaggever op locatie ook weer oppakken. Ik heb tijdens de piek van mijn ziekte geen melding gemaakt van mijn omstandigheden, omdat gewoonweg niet bevestigd kregen wat er aan de hand was en omdat er velen zijn met heviger symptomen.

Maar ik kies ervoor om het nu wel bekend te maken om aan te geven hoe makkelijk het is om dit op te lopen. Wees dus voorzichtig, hou afstand, blijf thuis, volg adviezen op van artsen en autoriteiten.  Tot zover. Nu ga ik weer aan de slag.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen