Erik Mouthaan niet op tv vanwege coronabesmetting

Geplaatst op di 07 apr 2020 om 9:10

Als besmettingshaard is New York nu volop in het nieuws, maar toch krijgen we Erik Mouthaan al een tijdje niet te zien op televisie. Wat is er met de Amerika-correspondent van RTL Nieuws gebeurd? Hij is geveld door het coronavirus, onthult hij op Twitter. “Ik ben aan het opkrabbelen na een periode van ziekte. Ik had volgens twee artsen waarschijnlijk Covid19, maar dat is niet getest omdat mijn symptomen niet ernstig genoeg waren om in aanmerking te komen voor een van die schaarse tests.”

Hoe zag zijn ziektebeeld eruit? “Ik heb zes dagen verhoging gehad, waarvan 2 dagen koorts van 39 graden. Ook was ik aan het hoesten en voelde ik druk op mijn longen. Maar ik was op geen moment extreem kortademig. In overleg met mijn huisartsenpraktijk heb ik rust genomen.

Nu is Mouthaan al drie dagen symptoomvrij. “Al ben ik nog steeds snel moe, mijn lichaam heeft veel slaap nodig. In de afgelopen weken hebben jullie mij een paar keer verslag zien doen vanuit mijn zelf-isolatie in mijn appartement.”

Wanneer gaat de verslaggever weer aan de slag? “Hopelijk kan ik de komende week mijn rol als verslaggever op locatie ook weer oppakken. Ik heb tijdens de piek van mijn ziekte geen melding gemaakt van mijn omstandigheden, omdat gewoonweg niet bevestigd kregen wat er aan de hand was en omdat er velen zijn met heviger symptomen.

Maar ik kies ervoor om het nu wel bekend te maken om aan te geven hoe makkelijk het is om dit op te lopen. Wees dus voorzichtig, hou afstand, blijf thuis, volg adviezen op van artsen en autoriteiten.  Tot zover. Nu ga ik weer aan de slag.

Foto: RTL
24 Reacties op “Erik Mouthaan niet op tv vanwege coronabesmetting”


 1. Kwebbeldick

  Har har….

 2. Erwin

  JA KWEBBELDICK WEET HET WEL WEER GA TOCH WEG

 3. Lachgas

  Frits Wester zien we ook al hele tijd niet meer.
  Wat is er met hem aan de hand? No niet genezen van zijn drankprobleem?

 4. Hillegonda

  Dus in de VS is het ook niet testen, testen, testen

 5. Sander

  Heftig.

 6. 🗣

  Bleven dat soort mensen ook maar eens wat vaker thuis I.p.v. Ons de les te lezen!

 7. Koe Man

  BNers pronken er graag mee ze ‘Corona hebben terwijl ze helemaal niet getest zijn.

 8. Snake Charmer

  @Lachgas… Frits Wester kan je toch ook niet meer serieus nemen. Fons Lambie doet het meer dan goed ze kunnen Frits Wester liever beetje meer naar de achtergrond schuiven.

 9. mediakaal

  ik mis Frits Wester ook. Zou toch weer aan de gang zijn na zijn rehab???

 10. RaymondVL

  Er zijn toch tegenwoordig goede medicijnen beschikbaar die aids onder controle houden?

 11. KingKongFu

  Straf van Trump, moet ie maar niet zo lopen huilen over hem. Leuk baantje daar, beetje hollands doen in wapenzaken met de rij tot om de hoek “ In Holland hamsteren ze wc papier, hier wapens en munitie!!(-)” schitterend! Die verbaasde kop! Zo zegt hij eigenlijk onbewust elke keer weer dat hollanders gewoon bange schijtbakken zijn geworden in het algemeen! ‘Dutch Courage’ , alleen lef tonen met drank op. Zo denken ze over ons!

 12. Shoukeviah

  Mooi en laat hem weg blijven! Nu Gerri Eickhof nog.

 13. Ed

  @Hillegonda
  Zeker wel, maar niet voor expats.

 14. Dorus

  Een echte diehard….

 15. Josien

  Ongelofelijk.
  Ik zou ook de corona krijgen als ik Eric Mouthaan zie.
  Daarom zal ik altijd weg.

 16. T.E.D.

  De reacties hier zijn werkelijkwaar te triest voor woorden! Mensen, GA JE SCHAMEN!!!

 17. Nikolaas van Myra

  @T.E.D. Geef eens een voorbeeld.

 18. Max

  @T.E.D. Klopt , deze site wordt met de dag bedenkelijker. Zielige, anonieme trollen die alleen uit zijn op beledigen en schelden. En een nog bedenkelijker site die dit maar al te graag plaatst.

 19. Suzy Wang

  Dat is mazzel. Ik heb wel eens gehoord dat het n dominante plas homo is.

 20. Freddie

  Door de afwezigheid van Frits Wester heeft RTL ingezet op Fons Lambie. Een jongere generatie die laat zien dat RTL nieuws niet enkel en alleen afhankelijk is van Frits Wester.
  Lambie accellereert in kunde en snelheid van het nieuws wat hij goed weet te duiden.
  Ik denk dat in de toekomst Wester en Lambie meer met elkaar af zullen gaan wisselen. Fons is normaliter meer in Brussel, dat zou zomaar ééns kunnen veranderen.

 21. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Gelukkig. Hele nare man. Politieke activist vermomt als journalist.

 22. Arie Schoenlepel

  Het ellendige van dit virus is dat het onkruid niet laat vergaan. Balen.

 23. Geronimo

  Mouthaan is een engerd. Zo’n engerd dat zelfs corona het niet lang genoeg bij hem uithoudt.

 24. Martin H.

  @Max.
  Max het valt me op dat je alleen maar komt zeiken hierzo
  Ga wat leuks doen met je leven zeg, je bent een depressie nabij met je huilbuien.
  Of koop een touw. Maar doe iets. Dit kan niet langer zo.
  Heb je hulp van een geestelijk hulpverlener? Ik denk dat het geen fuck uitmaakt omdat je toch niet te redden bent maar goed van jou. Goed hoor. Ga ermee door. En niet meer op mediacourant komen want hierzo val je nogal uit de toon met je gejank.
  Nou doei, tot nooit meer ziens!.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.