Coronatolk Irma Sluis wil niet praten met Boulevard

Coronatolk Irma Sluis, bekend van de door 7 miljoen mensen bekeken tv-persconferenties van Mark Rutte, wil niet praten met RTL Boulevard. Dat werd woensdagavond gemeld in de uitzending op RTL 4. Een etmaal na de omstreden tolkwissel besloot Boulevard als een soort spuit elf om het tv-moment nog eens uitgebreid te analyseren: de showrubriek stuurde Dries Roelvink naar Den Haag in een humoristisch bedoeld item. Sluis had in elk geval geen zin om eraan mee te werken.

Presentatrice Vivienne van den Assem: “Ja, Rob, we hebben natuurlijk ook geprobeerd om met Irma contact te krijgen vanavond, maar dat is niet gelukt. Waarom niet?

Tv-kenner Rob Goossens daarop: “Nee, het Gebarencentrum wilde niet meewerken en ik heb wel een vermoeden waarom, want ik heb een aantal weken geleden contact opgenomen met Irma zelf en die zat eigenlijk helemaal niet op die aandacht te wachten. Die had zoiets van: ik sta daar voor de dovengemeenschap in Nederland en ik kan dan niet ineens een hoofdrolspeler worden.”

Uiteindelijk wilde ze wel aan mijn verhaal voor De Telegraaf meewerken, maar alleen als ik dan ook daadwerkelijk doven en slechthorenden aan het woord zou houden. Ze zit gewoon niet op deze nieuwe status te wachten, maar we moeten toch met z’n allen wel concluderen dat zij misschien wel de nummer 1 corona-BN’er van het land is.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen