Chantal Janzen lacht BN’ers achter rug om uit

Chantal Janzen vindt het soms heel erg vermakelijk om collega-BN’ers achter hun rug om uit te lachen, bijvoorbeeld door tweets van hen te delen op WhatsApp. Dat zegt de RTL 4-presentatrice in de Beau Monde. Janzen vindt dat BN’ers vaak heel erg nep zijn en roddelt daar graag over. “Ik vermaak me kostelijk. Er is genoeg te lachen, na te doen, te gebruiken. Het is mijn guilty pleasure om Twitter-accounts van collega’s te bekijken. Héérlijk. Die app ik dan naar vrienden“, zegt ze.

Niet álle bekende Nederlanders zijn zo, benadrukt Janzen. “Gelukkig zijn er nog altijd meer collega’s die niet hysterisch zijn.”

Zelf vindt Janzen dat ze heel gewoon is gebleven. “Je kunt ook succesvol zijn in deze wereld door normaal te doen. Het publiek ruikt of je echt bent of niet, dus je moet oppassen met te veel aanstellerij. Gewoon zijn is helemaal niet verkeerd. Anderen kunnen je misschien als een ster beschouwen, maar je moet geen ster van jezelf gaan maken.”

Janzen zegt geen sterallures te hebben. “Al heel snel is het in mijn hoofd van: oh, doe toch normaal. Ik vind het eigenlijk prima dat ik zo ben. Want je hebt in de wereld waarin ik werk nou eenmaal heel veel hysterische mensen. Dus het is prettig om dat een beetje te neutraliseren.

Toch woont ze wel in de Amsterdamse zien-en-gezien-worden-BN’er-wijk Oud-Zuid. “Oud-Zuid is wat toegankelijker en doet me een beetje denken aan het dorp waarin ik opgroeide. Overigens wonen we niet in wat ook wel ‘het reservaat’ wordt genoemd.”

Het lijkt er overigens op dat Wendy van Dijk dezelfde hobby heeft als Chantal Janzen, maar bij haar ging het vorig jaar behoorlijk mis. Zij raakte in september in opspraak toen ze haatberichten over Chantal likete.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen