Albert Verlinde: ‘AD belde mij op depri momentje’

Albert Verlinde haalde deze week het nieuws met een neerslachtig interview in het AD, maar de mensen moeten zich niet al te veel zorgen maken. Het AD belde hem gewoon op een minder moment. Dat heeft de televisiester gezegd op NPO Radio 2. Verlinde gaf aan zijn positiviteit verloren te zijn en de nabije toekomst heel erg somber in te zien. Het is niet verwonderlijk: het lijkt erop dat zijn Talpa-contract niet verlengd wordt en hij leidt een musicalbedrijf dat stil ligt vanwege het coronavirus.

Moeten we ons zorgen maken om Verlinde? “Nou, ik ben heel lang heel positief geweest en dat ben ik nog wel hoor, maar ze belden me net op een moment dat die vakantie eraan zat te komen en dat herken je allemaal, dat je denkt: ik heb het wel even gehad. Maar eerlijk is eerlijk: ik zit in de sector – net als festivals en concertgebouwen – waarvan je weet dat ze het laatste open gaan.”

De laatste tijd is Verlinde vreselijk druk geweest. “Nu wel omdat het meivakantie is – we hebben toch maar vakantie genomen voor onszelf – maar eigenlijk heb ik me de afgelopen week de pleuris gewerkt.”

Waar is hij druk mee? “Je zit de hele dag te vergaderen en achter je computer. Je bent de hele dag met Skype bezig en weet ik veel hoe het allemaal heet. Het zijn vermoeiende weken geweest. Je moet met je personeel omgaan en scenario’s maken.”

Die scenario’s zijn niet mals. “Als je weet dat ik heel grote musicals maak, dan weet je dat je dat niet voor 300 mensen in een zaal kunt doen. Dat is een uitdaging.”

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen