Johan Derksen prijst Mark Rutte: ‘Een staatsman’

Johan Derksen vindt dat minister-president Mark Rutte zijn coronatoespraak op televisie echt heel erg goed heeft gedaan. Het is een echte staatsman. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Veronica Inside. Derksen prijst de manier waarop Rutte dit gedaan heeft. “Ik vond dat hij echt een staatsman acteerde. Dat deed hij heel goed. Ik denk dat hij door deze crisis waanzinnig aan populariteit gaat winnen. Hij is echt een vader des vaderlands aan het worden. Hij had ook een andere toon.”

Normaal gesproken is Rutte altijd ‘een vlotte jongen’, merkte Derksen op. “Hij deed het nu gewoon goed en dan heeft hij toch veel meer personality dan die twee die gisteren in beeld verschenen: Slob en Bruins.”

Ministers Slob en Bruins verzorgden de persconferentie op zondag. “Dat Slob daar gaat staan, dan weet je dat er paniek is, want op zondag poetst hij zijn schoenen nog niet. En die Bruins heeft natuurlijk de uitstraling van een kikker. Die man straalt niks uit. En onze minister-president straalde echt uit dat hij minister-president was.”

Rutte las zijn speech op van de autocue. “Zo’n verhaal kun je ook niet uit je hoofd leren.”

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen