VI blijft Rob Verlinden stigmatiseren: ‘Hij heeft aids!’

De mannen van Veronica Inside blijven grappen maken over de hiv-status van Rob Verlinden. Voetbalkenner Johan Derksen maakt zijn kijkers nu zelfs wijs dat de bekende tv-tuinman aids heeft. Dat was vrijdag te zien in de uitzending op Veronica. Verlinden onthulde eind vorig jaar in de talkshow van Ivo Niehe al 28 jaar met hiv te leven. Het leidde al direct tot grappen in VI. “Hij heeft hiv, Parkinson en hij is homo, dus dan heb je wel een verhaal“, grapte Derksen enige tijd geleden.

Eerst leefde Verlinden met een vrouw. “En toen is-ie met Robbie in zee gaan: Rob en Robbie. Maar dat was niet Rubberen Robbie, want voor-ie het wist, had-ie hiv“, gierde Derksen.

Wilfred Genee vindt het geinig en herhaalde de beelden afgelopen vrijdag in VI. “Hier zijn toen heel veel boze brieven over binnengekomen, schiet me te binnen.”

Derksen: “Er zijn ook nog mensen die goede grappen over tv maken dus.”

De beelden werden herhaald omdat Eigen Huis & Tuin ter sprake kwam en het ook even over Rob Verlinden ging. “Ja, die was leuk. Maar die heeft nu andere problemen, hè?“, merkte Derksen op.

Hans Kraay jr: “Zo, die is flink ziek.”

René van der Gijp: “Wat heeft-ie?

Derksen: “Ja, die was toch heel ziek? Had-ie geen aids?

Het is natuurlijk best wel triest om grappen te maken over iemands gezondheid, zeker als diegene daar tientallen jaren mee heeft geworsteld. Bovendien is het stigmatiserend om iemand met een hiv-besmetting te linken aan aids: dankzij hiv-remmers vertonen hiv-patiënten geen ziekteverschijnselen meer en kunnen ze het virus ook niet overdragen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen