Zomerseizoen De Slimste Mens nog niet van de baan

Het zomerseizoen van De Slimste Mens, het grootste kijkcijfersucces van NPO 2, is nog niet van de baan door de coronacrisis. Er is vooralsnog voor gekozen om de opnames uit te stellen. Dat heeft presentator Philip Freriks gezegd in Op1. Normaal gesproken gaan de opnames van Op1 van start in in mei, maar die zijn iets uitgesteld, aldus Freriks. “We hebben het nu ietsje uitgesteld in de hoop dat het ergste dan voorbij is en dat iedereen dan naar de studio kan komen“, zegt hij.

Het zal nog steeds een kale bedoening worden, denkt Freriks. “Ik vermoed overigens dat dat wel zonder publiek zal zijn.”

Toch sluit Freriks niet uit dat De Slimste Mens uiteindelijk toch niet door kan gaan. “Maar goed, je weet het niet, het zijn onzekere tijden zoals iedereen weet. Dat is het enige dat we weten.”

Blijft hij niet liever gewoon veilig in Corsica zitten? “Daar ben ik nog niet aan toe. Voorlopig ga ik ervan uit dat ik er zal zijn als het allemaal doorgaat.”

Het annuleren van De Slimste Mens zou een flinke klap betekenen voor het marktaandeel van NPO 2. Geen enkel programma weet op die zender zo’n groot kijkerspubliek te bedienen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen