Gordon teleurgesteld in kijkcijfers: ‘SKO is achterhaald’

Gordon baalt dat zijn reisprogramma met Patty Brard in februari en maart zo weinig kijkers wist te boeien. Hij vermoedt dat het meetsysteem van de Stichting KijkOnderzoek achterhaald is. Dat zegt de SBS 6-ster in de podcast Een-tweetje met Yves. Er keken zo’n 400.000 à 500.000 mensen naar Patty en Gordon op zoek naar eeuwige jeugd. “Daar keken beduidend minder mensen naar. Dat vind ik heel jammer, want het is echt een heel leuk programma“, zo laat de entertainer weten.

Gordon vindt het onbegrijpelijk dat er zo weinig animo was voor een reisprogramma met hem en Brard. “Ik snap er soms helemaal geen reet van.

Hij zet zijn vraagtekens bij Stichting KijkOnderzoek. “De SKO is natuurlijk een volstrekt achterhaald systeem. Dat is gewoon ouderwets. Het is niet meer van deze tijd.

De tv-ster is er helemaal klaar mee. “Het is helemaal niet meer van deze tijd. Waarom openbaren ze de cijfers van Ziggo niet? Er moet iets zijn. De maffia zit er achter. Ja, dat denk ik echt.

Eigenlijk was het de bedoeling dat deze maand het programma Gordon & Patty zou beginnen, dagelijks om 18.00 uur op SBS 6. “Het is de vooravond van SBS 6. Dat is heel belangrijk, want dan blijven mensen hangen. Ik hoop zelf op tussen de 300 en 500 duizend kijkers. Het is de vooravond, schat. Om zes uur. Je hebt dan het nieuws ook om zes uur. Als je daar boven komt ben je natuurlijk spekkoper.

Gordon & Patty is vanwege de coronacrisis uitgesteld.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen