Timur Perlin roept op: ‘Luister niet naar mijn 3FM-show!’

Timur Perlin roept de mensen op om vooral niet naar zijn nieuwe programma op NPO 3FM te luisteren. Hij vindt het niet prettig als er veel mensen luisteren. Dat geeft hij aan in gesprek met Het Parool. Perlin, die kennelijk niet weet dat je anno 2020 helemaal geen oproep hoeft te doen om niet naar 3FM te luisteren, zegt: “Als ik alleen al zou zeggen ‘ik heb een erg leuk nieuw programma’, denken mensen misschien: kom, we gaan allemaal luisteren. Dan schrik ik: nee, doe dat nou niet!

Dat vindt de radiomaker ‘eng’, zegt hij aanstellerig. “Ik heb gewoon liever niet dat heel veel mensen naar me luisteren.

Perlin lijkt bij 3FM inderdaad helemaal op zijn plek te zijn. “Ik wil wel luisteraars, natuurlijk. Maar het liefst precies genoeg om een lekker groepje voor leuke radio bij elkaar te hebben.

Op de vraag van Het Parool of zijn boodschap is om wel te luisteren, maar met mate, antwoordt hij: “Nou, luister gewoon niet! Of zeg het in elk geval niet tegen me. O god, wat zeg ik allemaal voor gekke dingen? Weet je zeker dat een interview met mij een goed idee is?

Men dacht dat Perlin in huis was gehaald om de luistercijfers van 3FM op te krikken. “Welnee, zeg. Het mag best, hoor. Maar mijn enige doel is een zo leuk mogelijk radioprogramma maken. Met precies de muziek die we nu op 3FM draaien: vernieuwend en concessieloos.

Hopelijk weet 3FM-baas Sharid Alles dat met Pasen ook het UWV dicht is.

Het Parool-interview met Timur Perlin kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Sharid Alles stapt op als 3FM in 2021 niet is gegroeid (mei 2019)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen