3FM inderdaad op de schop: dit is het nieuwe schema

Geplaatst op wo 25 mrt 2020 om 14:12

De geruchten kloppen: het roer gaat om bij het noodlijdende NPO 3FM. De zender gaat in april volledig op de schop met een prominente rol voor dj Timur Perlin. Dat heeft de publieke omroep laten weten. De ochtendshow blijft van Sander Hoogendoorn, Timur Perlin wordt op de lunchshow (12.00 tot 14.00 uur) gezet en Frank van der Lende en Eva Koreman vormen een nieuw duo tijdens de middagspits. Daarvoor wijken Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen naar de avond.

Perlin, nu alleen te horen op NPO Radio 2, verving in januari tijdelijk Rámon Verkoeijen tijdens de middagshow van Mark + Rámon op 3FM. Nu krijgt hij een vaste rol. “Ik wil altijd daar zijn waar het avontuur is. 3FM is een spannende zender, met goeie en nieuwe muziek die nergens anders te horen is. Ik wil samen met mijn luisteraars plezier maken en verrassen.”

Ook in de middag horen luisteraars een fris geluid met het nieuwe duo Frank van der Lende en Eva Koreman in Frank & Eva: Welkom Bij De Club. De middagshow gaat een uur langer duren, van 16.00 tot 19.00 uur.

Mark en Rámon schuiven door naar de vroege avond en zijn te horen van 19.00 tot 21.00 uur. Mark presenteert het programma tijdelijk alleen onder de naam ‘De Avonturen van Mark’. Als Rámon hersteld is, presenteren Mark en Rámon de show weer als duo.

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Met onze nieuwe programmering zijn we als eigenzinnige zender een toevoeging aan het radiolandschap, nu én straks. Dat Timur voor 3FM kiest, vind ik fantastisch. Hij is een radiomaker in hart en nieren en past ontzettend goed bij de zender.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

 • De ochtendshow Sanders Vriendenteam met Sander Hoogendoorn (BNNVARA) duurt een uur korter, van 06.00 uur tot 09.00 uur.
 • Jorien Renkema (AVROTROS) begint een uur eerder met haar programma Zin In!, van 09.00 tot 12.00 uur.
 • De lunchshow Timur wordt van maandag tot en met donderdag gepresenteerd door Timur Perlin (BNNVARA), van 12.00 tot 14.00 uur. Rob Janssen (AVROTROS) is van vrijdag tot en met zondag op dit tijdstip te horen met Radio Op ’n Broodje.
 • Herman Hofman (AVROTROS) is elke werkdag te horen van 14.00 tot 16.00 uur met het programma Twee Vier.
 • De middagshow Frank & Eva: Welkom Bij De Club is in handen van Frank van der Lende en Eva Koreman (BNNVARA-VPRO) en duurt een uur langer, van 16.00 tot 19.00 uur.
 • Mark van der Molen (BNNVARA) presenteert in de vroege avond De Avonturen van Mark, van 19.00 tot 21.00 uur.
 • Sagid Carter (VPRO) wordt de nieuwe stem van het avondprogramma 3VOOR12 Radio, tussen 21.00 en 00.00 uur.
 • Angelique Houtveen (KRO-NCRV) presenteert in het weekend Angelique’s Afternoon van 16.00 tot 19.00 uur.
  Timur Perlin op NPO Radio 2

Timur Perlin blijft voorlopig zijn zondagochtendprogramma op NPO Radio 2 presenteren. Zijn uren op de zaterdag neemt vanaf april Emmely de Wilt (KRO-NCRV) voor haar rekening.

Foto: NPO
38 Reacties op “3FM inderdaad op de schop: dit is het nieuwe schema”


 1. Alex

  Oef, had Sander en Frank&Eva omgedraaid.
  Sander in de ochtend werkt niet, die moet eruit.

 2. Astrid-Op1 1,6 miljoen

  Was niks, is niks, zal nooit iets worden!

 3. eduardo

  oh oh oh… IS en WORDT niks! Dit zijn geen draconische maatregelen. Weer n miljoen per maand down the drain!

 4. Gogo

  Frank van der Lende prominent in de middag.. Hoewel ik best hou van mensen die anders zijn dan anderen is deze gast gewoon te alternatief om een groot publiek aan te spreken. De echt grote sterren die 3FM heeft voortgebracht waren relatief normale mensen waar iedereen zichzelf wel een biertje mee zag drinken. Koen en Sander, Ekdom, Frank Dane. Alleen Giel Beelen was dan wat alternatiever, maar hij was tenminste spraakmakend.

 5. Willem

  Mooi schema

 6. Bo

  Bij 3FM denken ze werkelijk nog dat het aan de DJ’s ligt dat er nauwelijks wordt geluisterd. Je ruilt nu middelmaat in voor middelmaat. Het maakt geen bal uit. Het gaat om de muziek. Ze maken al 50 jaar op dezelfde manier radio. Elke twee of drie uur een andere DJ. Zou dan niemand in de gaten hebben dat dit een volslagen ouderwetse gedachte is…

 7. Sean

  Jemig, die programmatitels. “Welkom bij de club”, “De Avonturen van Mark”, “Zin in”… Je wilt toch niet betrapt worden dat je daar naar luistert.

 8. Astrid-Op1 1,6 miljoen

  Nieuw schema, succes verzekerd.

 9. discuswerper

  Timur Perlin? 3FM begint een offensief om de luistercijfers onder de 2% te krijgen?

  Van alle oud-3FM-ers die je eventueel terug zou kunnen halen om het tij te keren is dit wel de laatste waar je dat mee zou kunnen lukken.

 10. Gwendolyn

  O. Ja ik kijk dat nooit.

 11. xandertje

  drie tips
  – haal de dj’s weg. we willen geen ‘hey hallo leuk dat je luister het is half drie’ horen.
  – draai NIEUWE muziek
  – geen gebel en belspelletjes

 12. MERS Pardoel

  Radio op een broodje…..

  RADIO OP EEN BROODJE!!!!!

  What. The. Hell.

  Zelfs ik kan dit programma niet knuffelen.

  En serieus ” Frank & Eva Welkom bij de club”. Wat is dit voor K3 achtige titel joh? Staat het cijfer 3 in 3FM voor de leeftijd van de doelgroep die ze willen bereiken? Mijn hemel wat tenenkrommend.

 13. Realist

  Timur Perlin? De DJ die luisteraars afzeikt.
  Dat wordt dan nog minder luisteraars.

 14. Ron

  Knap dat ze na lang vergaderen deze programmering er uit geperst hebben, chapeau hiervoor. Dat zal zeker de luistercijfers doen groeien…oh wacht, dit hadden ze al eens 10x gedaan zonder succes.
  Vreemd dat ze het niet zoeken in het belangrijkst: de muziek!

 15. El

  Cijfers zijn dramatisch, maar Frank van der Lende schoppen ze nog steeds niet weg. Ik verwacht geen stijging van de luistercijfers.

 16. Boris

  Bizar dit. Jongerenzender mijn neus; dit lijkt wel door een kleuter samengesteld te zijn.

 17. Bart

  Een herhaling van zetten. Een nieuw schemaatje in elkaar draaien. Daar moest ze lang over nadenken. Ik kan binnen een half uur of sneller met een beter schema komen.

  Hier ligt het niets alleen aan. Het zijn meerdere dingen die fout zijn gegaan (of ze zijn anders gelopen waardoor het niet meer werkte) en dat draai je naar de luisteraar niet meer terug. Dat gaat niet meer gebeuren. Zeker Sharid Alles gaat daar niet aan veranderen

  Rob Stenders zou het kunnen en zou je nog kunnen proberen maar beter trekken ze de stekker er uit en laten ze hem een klein online radiostation maken met daarop pop/rock/alternatieve muziek waarbij het draait om de muziek en niet om de gene die het plaatje opzet, de spelletjes of de gesprekjes. Dan kan de frequentie van 3FM gewoon naar Radio 5.

 18. Pieterke

  Welke radio zender?

 19. RaymondVL

  De doodsreutel van een stervend radiostation die steevast blijft beweren dat de weg omgoog al is ingezet.

 20. Ignas K.

  -zucht- Je kan schuiven met DJ’s , maar het is de muziek die kut is, niemand interesseert deze muziek, jongeren in ieder geval niet. Zal allemaal geen bal helpen, let maar op.

 21. Ad

  Zelfde perscommuniqué als de tien voorgaande, alleen een andere datum er op gezet.

 22. Commerciële Yoghurt

  Och wat makkelijk allemaal als je je hand kan ophouden.
  Opzouten met die subsidie slurpende staats radio zender.
  Afschaffen.

 23. Ben

  ‘Zin In”, “Radio op ’n Broodje”, ‘De avonturen van Mark”… Zo te zien probeert 3FM een nieuwe doelgroep te bereiken, de doelgroep kinderen tot 12 jaar.

 24. tonio

  Laat die Sharid achter de kassa plaats nemen misschien gaat dat wel goed…………….

 25. Ben Zine

  Nu nog Timur Perlin ook nog van de zondagochtend af bij NPO Radio 2, dan ben ik superblij.

 26. Sandy Dasgupta

  3fm, de zender die 6 keer per uur Coldplay draait, nee dank je

 27. microgolf

  ”3FM is een spannende zender, met goeie en nieuwe muziek die nergens anders te horen is.”

  Als ze dat werkelijk deden, dan waren ze een van de meest beluisterde radiostations.

 28. Dr. Geylstra-Befspektakel

  Wat zou ik Sharid graag in m’n praktijk ontvangen!

 29. Erica

  Het blijft een kinderachtige zender. Kunnen ze beter Kay van der Ree weer in dienst nemen.

 30. Zomaar een persoon

  @Microgolf – Dat werkt helaas niet zo. Zie het succes van dodelijk voorspelbare zenders als 538 en Q Music. En ook Radio 2 drijft op herkenbaarheid.

 31. Sybe

  Idd de muziek keuze is het belangrijkste
  Helaas hebben ze allang de boot gemist
  en blijven ze maar omgooien en omgooie
  Vrees dat het marginaal blijft luisteraars
  zijn al verdeeld komen niet terug
  Gebeurt dit wel let dan op wat de commerciële
  doen grote prijzen weggeven stemmen raden
  geluiden raden enz
  Ga je nooit meer winnen helaas incaseer je
  verlies en geef de plek aan radio5

 32. Guido

  Fijn joh, al die reacties hier over 3fm van mensen die niet luisteren en wel een mening geven. Bij mij staat 3fm nog steeds altijd en ja ik mis Giel, Rob stenders, Veenstra Veenstra en gerard ekdom. Maar die tijd is voorbij en de nieuwe lichting heeft vooral veel talent. Je ziet ze groeien. Jde nieuwe generatie luisteraars komt er aan. En met dit schema is er weer een stap gezet. En voor de reaguurders. Ben je oubollig, luister lekker radio 2. Bemoei je niet met 3fm, het was ooit jouw zender maar die bestaat niet meer. Hou je van nieuwe muziek? 3fm is de plek.

 33. Geert Gozert

  Is die Alles nog niet weggedegradeerd? O ja, ze wordt niet gecontroleerd, even vergeten.

 34. Tycho Graagnat

  Perlin was toch bij 3FM tot voor paar jaartjes terug????
  Als het programma op NPO2 wordt overgenomen door Emmily de Wit ben ik weg hoor.
  Tjee zeg…dat vrouwengeneuzel van haar.

 35. L. Koopmans

  Dit is geen ommezwaai maar meer van hetzelfde. Dus niet zo kansrijk. Meeste kans voor herstel is volledig inzetten op FunX.

 36. Arie Schoenlepel

  Beste schema is helemaal geen 3FM. Er zijn veel te veel radiozenders. Afgeladen met stupide DJ’s die een of ander vaag spelletje spelen. Hou toch op! Bespaar de euro’s en zet het in voor kwalitatief spul op resterende zenders.

 37. Don

  Cijfertjes maken geen ene reet uit! Ze moeten eens meer blues en albumtracks gaan draaien ipv van die betweterige discOjockeys heen en weer schuiven!

 38. AF

  Ik durf te wedden dat het niet gaat werken, 3FM komt er nooit meer bovenop! Leuk bedacht al die plannen maar ze weten het eigenlijk zelf ook al! Het gaat niet werken, maar ja met geld van de overheid kunnen we lekker bezig blijven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.