3FM inderdaad op de schop: dit is het nieuwe schema

De geruchten kloppen: het roer gaat om bij het noodlijdende NPO 3FM. De zender gaat in april volledig op de schop met een prominente rol voor dj Timur Perlin. Dat heeft de publieke omroep laten weten. De ochtendshow blijft van Sander Hoogendoorn, Timur Perlin wordt op de lunchshow (12.00 tot 14.00 uur) gezet en Frank van der Lende en Eva Koreman vormen een nieuw duo tijdens de middagspits. Daarvoor wijken Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen naar de avond.

Perlin, nu alleen te horen op NPO Radio 2, verving in januari tijdelijk Rámon Verkoeijen tijdens de middagshow van Mark + Rámon op 3FM. Nu krijgt hij een vaste rol. “Ik wil altijd daar zijn waar het avontuur is. 3FM is een spannende zender, met goeie en nieuwe muziek die nergens anders te horen is. Ik wil samen met mijn luisteraars plezier maken en verrassen.”

Ook in de middag horen luisteraars een fris geluid met het nieuwe duo Frank van der Lende en Eva Koreman in Frank & Eva: Welkom Bij De Club. De middagshow gaat een uur langer duren, van 16.00 tot 19.00 uur.

Mark en Rámon schuiven door naar de vroege avond en zijn te horen van 19.00 tot 21.00 uur. Mark presenteert het programma tijdelijk alleen onder de naam ‘De Avonturen van Mark’. Als Rámon hersteld is, presenteren Mark en Rámon de show weer als duo.

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Met onze nieuwe programmering zijn we als eigenzinnige zender een toevoeging aan het radiolandschap, nu én straks. Dat Timur voor 3FM kiest, vind ik fantastisch. Hij is een radiomaker in hart en nieren en past ontzettend goed bij de zender.

De belangrijkste veranderingen op een rij:

  • De ochtendshow Sanders Vriendenteam met Sander Hoogendoorn (BNNVARA) duurt een uur korter, van 06.00 uur tot 09.00 uur.
  • Jorien Renkema (AVROTROS) begint een uur eerder met haar programma Zin In!, van 09.00 tot 12.00 uur.
  • De lunchshow Timur wordt van maandag tot en met donderdag gepresenteerd door Timur Perlin (BNNVARA), van 12.00 tot 14.00 uur. Rob Janssen (AVROTROS) is van vrijdag tot en met zondag op dit tijdstip te horen met Radio Op ’n Broodje.
  • Herman Hofman (AVROTROS) is elke werkdag te horen van 14.00 tot 16.00 uur met het programma Twee Vier.
  • De middagshow Frank & Eva: Welkom Bij De Club is in handen van Frank van der Lende en Eva Koreman (BNNVARA-VPRO) en duurt een uur langer, van 16.00 tot 19.00 uur.
  • Mark van der Molen (BNNVARA) presenteert in de vroege avond De Avonturen van Mark, van 19.00 tot 21.00 uur.
  • Sagid Carter (VPRO) wordt de nieuwe stem van het avondprogramma 3VOOR12 Radio, tussen 21.00 en 00.00 uur.
  • Angelique Houtveen (KRO-NCRV) presenteert in het weekend Angelique’s Afternoon van 16.00 tot 19.00 uur.
    Timur Perlin op NPO Radio 2

Timur Perlin blijft voorlopig zijn zondagochtendprogramma op NPO Radio 2 presenteren. Zijn uren op de zaterdag neemt vanaf april Emmely de Wilt (KRO-NCRV) voor haar rekening.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen