Thierry mag ook als betaalgast niet in Business Class

Thierry Baudet is niet meer welkom in de talkshow Business Class, zelfs niet als hij betalende gast zou willen worden. Dat zegt presentator Harry Mens in gesprek met Nieuwe Revu. Mens heeft Baudet en zijn partij Forum voor Democratie lange tijd gesteund, maar heeft die steun – net als Johan Derksenlaten vallen. De presentator moet inmiddels niets meer hebben van de rechtse politicus en hij is dan ook niet meer welkom in zijn Business Class. “Ik heb me zwaar vergist in Baudet.

Waar is Mens afgeknapt? “Na die uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen, met dat boreale gedoe. En moet je kijken hoe hij Jeroen de Vries en Henk Otten heeft afgeserveerd. Dat deed me zoveel pijn, juist omdat ze zoveel voor hem hadden gedaan. Dat neem ik hem nog steeds kwalijk. Sindsdien weet ik: karakterologisch pas ik niet meer bij Baudet.

Mens houdt de komst van Baudet actief tegen. “Zelf zou ie wel willen, ja. Hij doet er inmiddels alles aan om toch weer te mogen komen, maar dat wil ik niet.

Verdient hij dan geen tweede kans? “Op dit moment niet“, zegt hij resoluut.

Zelfs niet als Baudet 10.000 euro lapt, net zoals de betalende gasten van Business Class. “Ook niet. Dat zou ie sowieso niet doen. Hij geeft het liever zelf uit, en dan geeft ie Otten de schuld. Nee, Baudet is een gevaarlijke man. Je moet er toch niet aan denken dat hij minister-president wordt?

Dan is de ramp niet te overzien, vervolgt Mens. “Kijk, ze kunnen over Mark Rutte zeggen wat ze willen en het is uiteindelijk één groot compromis wat ie doet, maar je kan niet zeggen dat hij het heel slecht doet.”

Het Nieuwe Revu-interview met Harry Mens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen