Kim-Lian vreest niet voor corona-ontslag bij SBS 6

Kim-Lian van der Meij vreest niet dat zij onderdeel is van de ‘draconische maatregelen’ die John de Mol bij Talpa Network gaat nemen in verband met de coronacrisis. Dat zegt de presentatrice in gesprek met Privé TV. Van der Meij staat nog tot juni 2021 onder contract bij de zendergroep, dus heeft behoorlijk wat mazzel. Als ze tot juni van dit jaar had getekend, dan had ze verlenging misschien wel op haar buik kunnen schuiven. Ze vreest nu niet voor ontslag. “Nou, nee, eigenlijk niet.

De presentatrice denkt niet dat ze er vroegtijdig uit gaat vanwege bijvoorbeeld een reorganisatie. “Dat gevoel heb ik niet.

Daar is Van der Meij heel blij mee. “Ja, natuurlijk. In deze tijd is alles onzeker en als dan het enige dat zeker is in je leven ook nog eens wegvalt, dan word je daar heel onrustig van. Ik blijf sowieso heel erg focussen op het positieve en ik ga niet uit van angst, want dat is altijd een slechte raadgever.

Haar tv-werk ligt momenteel even stil. “Ik zou eigenlijk nu in Nederland zijn om te werken.

Er ligt nog wel een seizoen van Thank You For The Music op de plank. “Ja, dat hebben we al opgenomen in november, dus dat ligt klaar op de plank.”

Wanneer krijgen we dat te zien? “SBS 6 is nu heel erg aan het kijken naar wat de beste positionering van de programma’s is. Ze zijn aan het managen en kijken wat het beste is. Het is onzeker en onduidelijk wat er gaat gebeuren. Misschien wordt het verschoven of uitgesteld. Het komt sowieso een keer op de buis.”

Corona in Zweden

Van der Meij woont tegenwoordig in Zweden, samen met haar Zweedse man. Daar zijn de scholen, sportscholen en winkels nog gewoon open. “Ik vind het heel verwarrend en ook moeilijk om te begrijpen. Ik ben geen Zweed, dus ik vraag ook de hele tijd aan mijn man: ‘Waarom doet Zweden dit nou? Hoe zit het nou?’

Volgens haar man komt het omdat de Zweden beter luisteren naar de adviezen. “Zij voelen zich niet genoodzaakt om dingen te verbieden omdat ze vertrouwen hebben onderling. De Zweed gaat niet naar een restaurant als hij verkouden is. Dat is de reden dat er niet zulke strenge maatregelen zijn.”

Haar kinderen gaan ook nog gewoon naar school. “Als je in de buurlanden kijkt, dan zijn de grenzen en de basisscholen gesloten. Hier breng ik mijn kinderen ’s ochtends vroeg naar school. Maar je kan ook moeilijk je kinderen al die weken thuis houden, terwijl de rest doorgaat.”

Het gaat meevallen in Zweden, denkt Van der Meij. “Zweden is al vrij geïsoleerd. Mensen wonen veel in de natuur en op zichzelf, met uitzondering van de grote steden Stockholm en Malmö. Het besmettingsgevaar is dan ook minder.”

Thank You

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen