Sylvie Meis vreest voor financiën, met mondkapje op tv

Shownieuws wees er eerder deze week al op: de coronacrisis is zwaar, maar vooral voor mensen met een jetsetleven. Meer dan gemiddeld zijn zij gewend om flink van het leven te genieten en er lekker op uit te trekken, maar nu zitten ze thuis, legde de presentatrice van dienst uit. Na Tatjana Šimić doet nu ook Sylvie Meis haar verhaal. Meis heeft het éxtra zwaar. Aangezien zij moeite heeft om zichzelf structureel te voorzien van een rijke partner, heeft zij ook nog eens financiële zorgen.

Meis doet in het Duitse blad Closer haar verhaal – zie onderstaand – en gisterenavond vulde ze bij Shownieuws aan dat ze inderdaad in een lastige periode zit. “Doordat ik lag te piekeren en me steeds meer zorgen ging maken, werd ik ook heel erg vermoeid“, zei ze met een designermondkapje op.

Die vermoeidheid kon ze lastig plaatsen. “Dat is heel raar, weet je wel, als je thuis bent. Je bent niet aan het reizen, je hebt geen jetlag en je bent niet de hele tijd van het ene event naar het andere aan het gaat. Vlak voor het slapen was ik alles aan het lezen en je nachtrust gaat eraan.”

Ze probeert ook lichtpuntjes te zien. “Stel je voor dat het coronatijd was toen ik 31 was en chemo had gedaan of net klaar was met mijn chemo. Dan was ik een van die geweest die heel, heel, heel erg voorzichtig moest zijn.

Closer

Door naar Closer, want wat zegt Meis daarin? Ze wijst erop dat haar hele businessmodel – mensen voor lucht laten betalen – instort. “Dagelijks worden er nog grote evenementen in de steeds verdere toekomst afgezegd, ook beurzen en afspraken met klanten. Events zijn er natuurlijk helemaal niet meer tot eind augustus, maar ook tv-formats gaan in de koelkast, marketingbudgetten worden bevroren en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan…’’

Meis ziet al haar plannen in rook opgaan. “De laatste jaren is me steeds gevraagd of wij voor anderen pr, media- en influencercontacten konden regelen en begeleiden, net als creatief design en artiesten-administraties. Dat is wat we zouden gaan doen, maar toen kwam het virus en nu is alles anders…”

Geen aanvragen betekent ook voor ons: geen geld. Ik heb groot respect voor alle ondernemers die te maken hebben met de gevolgen die corona heeft en nog gaat krijgen.”

Komt het goed? “Ik heb het vertrouwen dat we het virus in de komende weken onder controle krijgen en dat de mensen en de economie zich zullen herstellen.’’

Lees ook: Tatjana in lockdown: ‘Lastig voor vrouw met jetsetleven’ (27 april)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen