SBS 6 sust kijker in slaap: docuserie na natuurserie

Op de avond waar de SBS 6-kijker jarenlang sensationele programma’s als Wegmisbruikers en Undercover in Nederland voorgeschoteld kreeg, brengt de zender binnenkort een programmering die je niet snel bij de doelgroep verwacht. De zondagavond is vanaf 17 mei het terrein van natuurseries van de BBC, gevolgd door – in samenwerking met War Child – de documentaireserie Kinderen in Oorlog: 75 jaar later. Je kunt er natuurlijk op wachten dat de SBS-kijker gillend door gaat zappen.

Wat is dit voor een documentaireserie? “Verschillende bekende Nederlanders, waaronder Sjaak Swart, Jeroen Krabbé, Jan Terlouw en Philip Freriks, openhartig hun verhaal over de Tweede Wereldoorlog en wat voor impact dit op hen als kind heeft gehad.

Namen die je niet snel zou verwachten in een programma op SBS 6, waar het in de dagelijkse programmering met onder meer Shownieuws vooral gaat over de Barbie’s, Sylvie Meisen en Gerard Jolings van deze wereld.

Een natuurserie over de Afrikaanse wildernis en een documentaireserie over de oorlog vlak na elkaar: het dreigt te ontaarden in een ramp voor SBS 6.

Misschien dat Africa nog enigszins aanslaat – een trompetterende olifant heeft in de verte nog wel iets weg van zenderster Martien Meiland – maar een uur lang naar pratende oude mannen kijken is voor de doelgroep echt te veel gevraagd.

Africa en Kinderen in Oorlog: 75 jaar later zijn vanaf 17 mei elke zondag te zien op SBS 6, om 20.30 en 21.30 uur.

Lees ook: Africa dat in 2013 records brak op NPO 1 nu naar SBS 6 (28 april)

Foto: NTR

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen