Tatjana in lockdown: ‘Lastig voor vrouw met jetsetleven’

Tatjana Šimić zit momenteel vast in het miljoenenappartement van haar liefje Lex van Essen in Monaco. Ze kan daardoor nauwelijks naar buiten. Dat gaf ze zondag aan in het programma Shownieuws. Presentatrice Dyantha Brooks probeerde de zaak direct in perspectief te plaatsen: voor veel mensen is een lockdown pittig, maar al helemaal als je een jetsetleven gewend bent. “Ze is nog vrij optimistisch voor iemand die altijd het jetsetleven leeft en nu in een totále lockdown zit“, zei ze.

Tatjana vertelde dat ze nauwelijks nog buiten komt. “We zitten in een strenge lockdown. Het is anders dan in Nederland. Je ziet bij ons geen auto’s en mensen op straat. Het is zo dood als weet ik veel wat. We mogen alleen boodschapjes halen en met het hondje naar buiten, naar de apotheek en een rondje lopen of rennen.

Wat doen ze dan de hele dag? “Ik zit veel op internet, ik lees en ik loop met Lex dagelijks een heel groot rondje. Als we terugkomen lopen we ook nog dertig hoog met de trap omhoog.

Ze wordt zwaar getroffen. “Mijn haar is coma: ik heb uitgroei en alles. Net als bij iedereen. Wat ik het allermeest mis, is het sociale contract. Het is killing dat je met niemand kan praten. Als je nu in Nederland bent kun je de straat op en tegen iemand zeggen: ‘Hallo! Hoe gaat het?’ Mensen gaan ook nog naar het werk. Hier is het werkelijk dood.

Monaco

Shownieuws-deskundige Anouk Smulders wijst erop dat de miljoenenvilla van Tatjana kleiner is dan de miljoenenranche op Hawaï, waar ze ook veel tijd doorbrengen. “Ja, en Monaco is natuurlijk een heel klein staatje aan de Côte d’Azur, waar de ene torenflat na de andere zit. Nu moet ik zeggen dat de oppervlakte qua vierkante meters van deze appartementen heel fijn zijn, maar met haar partner Lex van Essen spendeert ze ook veel tijd in Hawaii, waar ze een grote ranch hebben.

Nu moet ze het doen met het bloeddure appartement in de Odeon Tower, waarvan u hier de beelden kunt zien. Smulders: “Dit is niet een klein appartementje in Monaco, maar het is dus wel zo dat het echt heel anders is dan hier. De heleboel is echt afgesloten: je mag even een rondje om het blok met de hond. Dat is het wel.

Het is een groot contrast met het normale leven van Tatjana, aldus Dyantha Brooks: “Want hoe zit het leven van Tatjana er normaal gesproken uit?

Bart boos

Daarop brak collega Bart Ettekoven boos in. “Jongens, mag ik even zeggen dat ik hier een beetje buikpijn van krijg? Er zijn mensen die hun huur niet meer kunnen betalen, die ziek in het ziekenhuis liggen en dan gaan wij nu doen alsof zij zielig is?

Anouk: “Nee, het is niet zielig, maar het is wel een andere lockdown dan dat wij hebben.”

Bart: “Nou gut-gut-gut, wat vreselijk. Ik krijg toch een beetje het gevoel hierbij alsof wij nu medeleven moeten hebben met Tatjana omdat zij niet naar haar societyfeestjes kan. Ze heeft een man met miljoenen op de bank.”

Anouk: “Maar ja, in Monaco is de lockdown een klein beetje anders dan hier.”

Bart: “Een lockdown voor miljonairs.”

Dyantha: “En die hebben het heel soms zwaar, maar dat gaan we absoluut niet vergelijken met het leed dat echt speelt in de wereld.”

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen