Songfestival-opperhoofd krijgt belletje van de koning

Het was een droom die uitkwam voor Sietse Bakker: eindelijk mocht hij leiding geven aan de totstandkoming van het Eurovisie Songfestival. Volgende maand zou Europa’s grootste tv-show live worden uitgezonden vanuit Rotterdam, maar door corona gaat het allemaal niet meer door. Koning Willem-Alexander heeft Bakker en zijn team nu een hart onder de riem gestoken door een belletje te plegen. Het Songfestival-opperhoofd laat weten ‘vereerd’ te zijn met deze koninklijke aandacht.

Bakker: “Vanmiddag gesproken met Z.M. de Koning over de gevolgen van de coronacrisis op de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland en de alternatieve internationale show die we op 16 mei voor ruim 40 landen maken. Vereerd!

Volgers van de Songfestival-bobo vinden het fijn dat hij nu ook koninklijke aandacht krijgt. “Fijn dat je na al je inspanning en de teleurstelling van de afgelopen periode even echt gehoord bent. Supertrots op je. Op naar Rotterdam 2021“, zegt ene Nick bijvoorbeeld.

En Hans: “Wat mooi. Fijn dat de Koning zo betrokken is. Top.

Bakker heeft nu een jaar langer de tijd om een groots Eurovisie Songfestival neer te zetten. Presentatrice Chantal Janzen heeft al geopperd om tijdens de 2021-editie uitgebreid stil te staan bij het leed dat de coronacrisis heeft veroorzaakt.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen