Peter R. de Vries wil Volkert van der Graaf horen praten

Waar Frank Dane niets wil weten van een interview met Volkert van der Graaf, wil Peter R. de Vries hem wel horen praten. Hij is wel nieuwsgierig wat de moordenaar van Pim Fortuyn te vertellen heeft. Dat heeft de misdaadjournalist maandagavond gezegd in RTL Boulevard. De proeftijd van Van der Graaf loopt volgende maand af en dat betekent dat hij ook weer met de pers mag praten. “Als journalist zou ik er eerlijk gezegd best benieuwd naar zijn“, laat De Vries weten.

Waarom zou De Vries een moordenaar in de media willen hebben? “Ik wil wel eens weten wat het gedachtegoed nu van die man is en hoe hij terugkijkt op wat hij heeft gedaan. Dat zou ik wel willen weten.

Toch denkt de misdaadjournalist dat het er niet van gaat komen. De Vries wijst erop dat Van der Graaf altijd in de luwte heeft geopereerd. Kennelijk heeft hij weinig behoefte aan aandacht.

De Vries: “Ik heb verder van niets of niemand gehoord dat er zo’n interview in de pen zit en ik schat eerlijk gezegd ook in dat hij dat niet doet. Maar dat is een inschatting die verder nergens op is gebaseerd.

Het is de vraag of er media zijn die hun vingers willen branden aan de moord op Pim Fortuyn. Het is voor veel mensen nog altijd onverteerbaar dat hij vrij rondloopt op Nederlandse bodem.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen